kapalı genç kızların erkek arkadaşlarıyla daha yakın olduğunu fark ettiniz mi?

cafelerde,sokakta,okulda hatta otobüste bile erkek arkadaşları ile daha samimiler,öpüşüyorlar,sarılıyor.bir yerde dans ediliyorsa çok rahat,herkesten cesur danslar ediyorlar. son zamanlarda tesettürlü genç kızları böyle görür oldum. hepsi mi zorla kapaniyor bu kızların? siz ne düşünüyorsunuz? not:öpüşmek,sevgili yapmak,dans etmek hiçbiri kötü şeyler değil.hepsi harika şeyler.kadınların baş örtüsüyle de problemim yok. sadece toplumdaki bu tarz insanların çoğaldığını gözlemliyoru.umarım hepsi mutlu olur.

1. Ben de kapalıyım ama söylediğin kişiler imha olsun bence

21 mayıs 2022 23:22

2. Ss ben de baya görmeye başladım. Öpüşen değil de argo kelimeyle elleşen cok görüyorum:( Bazıları başörtü buna engel değil diye düşünüyorlaf sanırım

21 mayıs 2022 23:24

3. a1 neden öyle söyledin? zorla kapanmak Hapis gibi bir şey bence.istediğini giyememek,istediğin gibi yaşayamamak çok zor.

21 mayıs 2022 23:25

4. a2 evet gerçekten öyle.

21 mayıs 2022 23:26

5. Bana ne diyebildiğimiz zaman bu ülke yaşanılabilir bir yer olacak cidden ne haddinize amk ya her insan istediğini yapmakta özgürdür herkesin ahlak namus bekçisi siz misiniz

21 mayıs 2022 23:27

6. a4 burada bir gözlemimi paylaşıyorum.Kimseye bi laf ettiğimiz yok. Bu kızların sanmıyorum ben isteyerek kapandığını.Bu sayının çokluğuna şaşırdım sadece.

21 mayıs 2022 23:31

7. ne zaman sadece kendi hayatınızla ilgilenmeyi öğreneceksiniz? Sana ne ya, sosyolojik araştırma mı yapıyorsun toplumda böyle bir gözlemi varmış lafa bak

21 mayıs 2022 23:32

8. Ben de bunu düşünüyordum bir süredir. Özellikle havalar güzelleştipinden beri park ve korularda yürüyüş yapıp temiz hava almaya çalışıyorum. Nereye baksam kıyıda köşede kuytuda yiyişen bir çift. Ama hepsi kapalı. Ben aile baskısı gibi şeyler yüzünden beraber kalamıyorlar ancak böyle yerlerde yakınlaşabiliyorlar heralde gibi bir tez ürettim kendimce.

21 mayıs 2022 23:35

9. a7 evet toplumu gözlemlemeyi severim. Kızlara laf ettiğim yok ben onların maruz kaldıgı baskıdan bahsediyorum.

size ne, kendi işinize bakın gibi ucuz kahramanlıklara gerek yok yani. burada insanları değil bir durumu tartişıyoruz.

21 mayıs 2022 23:38

10. A1 tam bir yobazsın. Sırf sevgilisine sarıldığı için insanlara imha olsun demek normal bir zihniyet değil.

Ss, soruna gelirsek, ben muhafazakar bir çevrede büyüdüm ve böyle kişilerin çoğunun zorla kapandığını söyleyebilirim. Direkt bir zorlama olmasa bile aileler 'kapanırsan sana şunu hediye ederim, kapanırsan seni daha çok severim, açık olursan cehenneme gidersin' vs. gibi şeylerle çocukluktan itibaren manipüle ederek tesettüre sokuyorlar kızlarını. Kapanan kişi sonradan bunu istemese de ailesini üzmemek için açılmaya cesaret edemiyor ve bunu dile getiremiyor çoğu zaman. Açılmak istediğini çok yakın arkadaşları hariç kimseye söyleyemezler kolay kolay. Başımdan geçtiği için biliyorum, çok zor bir durum. Bir yandan dinci tayfa sen kapalısın şunu yapamazsın, bunu yapamazsın baskısı yapıyor, bir yandan aile açılmama baskısı yapıyor, bir yandan aydın geçinen kesim 'sizin yüzünüzden ülke bu halde, hak istediniz şimdi makyaj yapıp sevgilinizle geziyorsunuz tesettür bu değil' tarzı laflar edebiliyor. Açıldığı için ailesinden ağır dayak yiyen, evlatlıktan reddedilmekle tehdit edilen arkadaşım var. Maalesef bu sorun pek konuşulmayan bir sorun. üzerinde daha çok durulması gerektiğini düşünüyorum çünkü zorla kapatılma ülkemizde aşırı yaygın ve buna maruz kalan kadınlar üzerinde ciddi travma yaratabiliyor. Sadece Türkiye'de değil, müslüman çoğunluklu ülkelerde çok ciddi bir problem bu.

21 mayıs 2022 23:41