karşı cinse karşı çekingenlik? yardım eder misiniz?

başlık anlatıyor zaten ama biraz açayım. erkeklere karşı yenemediğim bir çekingenliğim var. kızlarla çok iyi rahat rahat konuşurken erkeklere gelince göz temasından kaçınıyorum, yüzlerine bakmamaya çalışıyorum, kızlarla konuştuğum gibi erkeklerle rahatça konuşamıyorum, zorunda kalmadıkça iletişime geçmiyorum. bu durum beni inanılmaz rahatsız ediyor. ve evet muhafazakar bir ailede büyümenin etkisi çok büyük. ama böyle kalmak istemiyorum. bundan sonra çözmek için ne yapabilirim? rahatça kasılmadan selam verebilmek istiyorum. tesettürlü olduğum için de ben çekinip konuşmadıkça onlar da beni "herhalde erkeklerle konuşmayı çok sevmiyor/tercih etmiyor/günah sanıyor" diye düşündüklerini düşünüp ben de daha da geriliyorum. bu gerilim katlanarak artıyor. en sonunda benimle iletişime geçmeye çok çekiniyorlar, çok ciddi birisi sanıyorlar ve en sonunda ben içime içime ağlıyorum. bu arada tesettürlü olup karşı cinsle gayet rahat arkadaşlıklar kuran arkadaşlarım da var. hani belki tesettürlülerin çoğu böyle sanarsınız diye söylemek istedim. ben de onlar gibi kasılmadan konuşabilmek istiyorum :' lütfen yardım edin artık çok canımı sıkmaya başladı bu konu

1. Ne selamı ya bi sal burayı artık

6 eylül 2021 19:55

2. yeteeer soru cevapta erkek görmek istemiyorum. her şeye de bir lafınız var bu soruyla ne alakan olabilir mesela ya?

süslüm ben de tesettürlüyüm. aslında hafif sosyal anksiyetem olmasına rağmen hiç çekingen olmuyorum ya. dediğin durumu tahmin edebiliyorum, ben daha konuşmadan bile bir önyargı oluyor. acaba konuşacak ortamın olmadığından olabilir mi? kaç yaşındasın mesela? lisede dediğin gibi bir ortam olmuyordu herkes herkesle muhabbet ederdi. hani dersle alakalı olur hocalarla alakalı olur falan. belki imamhatipe gitmişsindir ve üniye geçince böyle etki ediyordur. üniversitede de kimmseden çekinmene gerek yok, hayatında en eşit hissedebileceğin yerlerden biri kesinlikle.

öncelikle kendini kötü hissetme. tesettürünle bağdaştırma, altı üstü konuşacaksın içlerine girmeyeceksin zaten. muhafazakarlıktan ötürü ekstra çekingen duruyor olabilirsin. kişilik olarak da böyle olma ihtimalin var, tesettürü olmayan ama utangaç olan kızlar da var. illa aşırı girişken özgüvenli olmak zorunda değilsin. sadece iletişimini engelleyecek boyutta olmasın yeter.

6 eylül 2021 20:02

3. Evet tam olarak senin gibiyim a2. Herkese karşı çekingen ama erkeklere karşı çok daha çekingenim

6 eylül 2021 20:03

4. Özür dilerim süslüler.

6 eylül 2021 20:04

5. A3 nokta atışı tespitler gerçekten. İmam Hatip mezunuyum üniversiteye ilk geçtiğimde inanılmaz afalladım. 5 senede ancak kırabildim. Hala da normal bi seviyeye gelemedim. Şimdi de işyerinde aynı şeyi yaşıyorum. Onlar Beni iyice rahibe bellemeden(gizlinot: Swh) bi noktada kırmak istiyorum bu döngüyü ama çok zor geliyor ya. Çocuğum olursa imam hatip'e göndermem sırf bu yüzden

6 eylül 2021 20:08

6. @king1 🤦🏻‍♀️😏

6 eylül 2021 20:09

7. İş yerinizde kadın erkek beraber takılan, öğlen yemeğine filan çıkan birileri oluyorsa siz de gruba ekleniverin. Onların konuşmaları sizi de açar. Veya iş çıkışı çay kahve içmeye gidiyorlarsa siz de gidin. grup içinde çok dikkat çekmeyeceğiniz için daha rahat olursunuz belki. Zamanla da geçer belki. Aklıma bir tek bu geldi. Ben eskiden herkese karşı çekingen bir insandım şimdi hiç öyle değilim. Kendinize kendinizin kim olduğunu hatırlatıp durmayın bir de. Ben tesettürlüyüm, yanlış anlaşılırım vs şeyler. Sizin islamı temsil etmek gibi bir yükümlülüğünüz yok.

6 eylül 2021 22:15