karşı taraftan hakaret ya da küfür duyduğunuz bi ilişkiyi neden devam ettirirsiniz ?

öncelikle trol değilim ya da başka bi şey sadece merak ediyorum anlamak istiyorum. sözlüğe üye olup soru cevapları okumaya başladığımdan beri biçok ilişki sorusunda olaylar anlatılırken bana hakaret etti ve devamı..... bana küfür etti vd..... şeklinde cümleler okudum. bi ilişkide bi tarafın diğerine akaret hatta küfür edip o ilişkinin neden nasıl devam ettiğini anlayamıyorum, çünkü bana göre insanın öfkeli hali karakterinin en iyi anlaşılacağı haldir ve normal zamanlarda kaybetme korkusu, trip çekmeme isteği.. vb sebeplerden içte tutulan şeylerin kontrol yitirildiği için ortaya çıktığı, kusulduğu zamanlardır, bi insan hakaret duyduğu küfür duyduğu halde bi ilişkiye neden ve nasıl devam eder lütfen anlamama yardımcı olun.

1. Bunu ben de anlayamıyorum, tamamen böyle şeyler yaşadığı halde devam eden kişinin özgüven düşüklüğüne yoruyorum genelde. Kendisinin böyle şeyleri hakettiğini bilinçaltında düşünüyor olmalı ki bu durumları kaniksiyor.

3 mayıs 2019 18:04

2. Mantıklı ya da normal bir durum olduğundan değil, hakaretleri duyan ama devam eden kişide özsaygı özsevgi problemleri olabileceğinden bence (kendimden biliyorum) çünkü ben de sorguladım, demek ki kendime özsaygım yok ki bunları çektim dedim. (Ki çoğu şeyde karşılaşıyorum bu sorun ile çözmeye çalışıyorum)

İlişkide fark etse bile ya da etmese de ama onu seviyorum ya ayrılırsak bir daha konuşamazsam diye saçma ve zararlı bir kaybetme korkusu ortaya çıkıyor bu da yine kendine özsaygı olmamasından bence. Ben öyle düşünüyorum. (Çok ağırını da yaşamış bir insanım)

3 mayıs 2019 18:05

3. Neyini anlamak istiyorsunuz ki, kendisine saygısı olmayan, karşıdaki kişiye maddi ya da manevi bağımlı durumda olan insanlar.

3 mayıs 2019 18:05

4. Ben bu hassasiyeti anlamıyorum işte. Hepimiz insanız, sinirlendiğimde ben de küfür ediyorsam karşımdaki neden etmesin? Sith lordu değil en nihayetinde bu adam. İnsanı küfür edecek noktaya getirmemek gerek diye düşünüyorum. Ha ama bu insan o raddeye gelmeden, bile isteye küfür ediyorsa orda durum değişir.

3 mayıs 2019 18:05

5. bilmediginiz mecburiyetler söz konusu olabilir. Manipulasyona ugruyor olabilir. Oz guveni baskilanmis ve daha iyisini hak etmedigini ya da daha iyisini bulamayacagina inandirilmis olabilir. Kufurlu konusulan aile yapisindan gelmisse aliskin olabilir. iliski dinamiklerini bilmiyor olabilir. Yasi kucuk olabilir.

3 mayıs 2019 18:12

6. Ne olursa olsun, bir erkek ya da kadın sevgilisine hakaret/ küfür etmemeli. Bu arada ki saygıya zarar verir. Hakaret, küfür hatta şiddet görüp ilişkiye devam eden kadınlar var. Küfüre izin verirsen hakaret gelir, hakarete izin verirsen sana olan saygısını kaybeder. Sonrasi şiddete kadar gider.

İlk başta izin vermemek lazım. Aşık olunca mantığı tamamen devre dışı bırakmayın. klâsik olacak ama kimse bulunmaz Hint kumaşı değil.

Böyle öküz sevgiliniz varsa bir daha düşünün.

3 mayıs 2019 18:49

7. Anonim 7, burda konu gundelik hayatta küfürlü konuşmak değil ki. Ciddi bir kavga esnasında rencide edici şekilde hakaret veya küfür etmesi karşıdaki kisinin. Akrabalarıniz işlerinde ne kadar iyi olursa olsunlar, bir kavgada eşlerini rencide edecek şekilde hakaret edip küfür ediyorlarsa bu onların seviyelerini gosterir. Kaldı ki başarılı bir iş hayatı olan her insan kaliteli demek değildir zaten.

3 mayıs 2019 19:21

8. bir edince sonu gelmiyor, aptal mısın diye başlıyor, siktir git diye devam ediyor, seni sikerim sus, orospu çocuğu, orospu vs. diye devam ediyor, sınırı yok. ben yaşadım daha da yaşamam allah korusun. bugüne kadar annem babamdan zerre küfür duymamıştır, ilişki bugün bile saygı ile devam ediyorsa bu da sebeplerinden birisidir.

insanız falan derdim eskiden ama yok, ben durduğum halde eski sevgilim durdurmadı. berbat bir şey yani. kocaman insanlar oluyoruz. milletin bana siktir git demesini çekecek ruhum kalmadı.

bu arada özgüven eksikliği olduğunu düşünmüyorum ben, ben de ettim eski sevgilim de etti ikimiz de özgüveni düşük insanlar değildik iletişimi buna çevirmiştik ve bunu artık normal görüyorduk, günlük hayatın sıradan hali diye düşünüyorduk. ama bir yerden son eehh oluyor insan. gerçekten son kez siktir git demek istiyorsun.

3 mayıs 2019 21:49

9. sevdiğine küfür eden saygısızdır, devam ettirenin de kendine saygısı kalmamıştır.(gizlinot: bence)

4 mayıs 2019 16:33