kardeşimi kıskanıyorum, yardım?

merhaba herkese öncelikle, biraz ayrıntılı yazıcam daha iyi anlaşılması için. başlıkta da yazdığım gibi böyle bi durum içindeyim. öncelikle şunu belirteyim kardeşime ve başka insanlara asla bu durumu belli etmiyorum ve bunun kardeşimle olan ilişkime yansımasına izin vermiyorum fakat durum bu. kız kardeşimle aramızda 3 yaş fark var. ikimizde üniversite öğrencisiyiz. kendisi oldukça güzel ve dikkat çeken ve bu durumun da keyfini çıkaran bir kızdır. kimle istese sevgili olabilecek bir kız. fiziksel görünümüne çok dikkat eder ve her zaman bi dekolte bulunur kıyafetlerinde. çoğunlukla göğüs dekoltesi, yoksa göbek ya da bacak, ama mutlaka bir şey olur. makyajsız asla dışarı çıkmaz. saçları çok kıvırcık olmasına rağmen hiç üşenmeden saçlarını düzleştirir her gün. bense, kiloma çok dikkat etmedim bu zamana kadar belli bi sınırı geçmediğim sürece. hatta şu an bi 7 kilo fln vermem lazım. günlük hayatta dekolteli kıyafetler giymek tarzım değildir. çoğu zaman makyajsız dışarı çıkıyorum, sadece okula giderken makyaj yaparım. saçlarım zaten düzdür bu yüzden ensemde bi toplayıp çıkarım falan. kişisel temizliğime çok dikkat ederim ama süslü değilim. başka insanlar kardeşimle beni kıyaslayınca, hiç benzemiyorsunuz diyince üzülen bi tip oldum çıktım. bu tür duygulardan nasıl kurtulabilirim? fiziksel görüntümde iyileşme olursa sizce kurtulur muyum bu durumdan? neler yapabilirim? baya üzülüyorum çünkü. okuyan herkese teşekkür ederim

1. herkesin bir tarzı vardır süslücüm kardeşin sana göre daha süslü makyajlı sen daha doğal takılıyorsun aradaki fark bu. o dekolte sever dikkat çekmek hoşuna gider sen daha spor görüntü seversin olabilir gayet doğal şeyler bunlar. sen etraftaki yorumları boşver yok benzemiyorsunuz yok o daha farklı daha alımlı şöyle böyle diyenleri duyma bile. fiziksel görüntü ve yere kadar bunları hayatının merkezine almaktan vazgeç bence ilk etapta. milletin lafına bakıp da kilo aldım kötü görünüyorum deme. kendini iyi hissetmek için görüntü önemli bir şey kabul ediyorum ama bunu kıyas şeklinde asla yapmamaya çalış ki ilişkinize zarar gelmesin her şeyden önemli olan bu çünkü. her şey kafada bitiyor kilo olmasa başka şeyleri konu ederdin o benden daha güzel vs diye.

30 nisan 2018 21:19

2. Kendinize baksanız bence atlatabilirsiniz. Onla kıyasladığınız için özgüven eksikliği yaşıyorsunuz büyük ihtimalle

30 nisan 2018 21:20

3. Bence de kendine haksizlik ediyorsun suslum. O kucuk kardesinin elinden tut de ki, ablacim ben bu halimden sıkıldım. Kendimi baştan yaratıcam bana destek olur musun? İki kız kardes kafa kafaya verince iki taş kardeş olursunuz. Böylece senin kafandaki buzlar da erimiş olur. Alisverise cikarsiniz sana giyim konusunda da fikir verir. Beslenme konusunda da yardim eder. Sonucta kardesin senin. En yakın kankan bile olur.

30 nisan 2018 21:39

4. 4. Anonim oda arkadaşınızın annesi fazilet hanım olabilir mi? Shdhsh

30 nisan 2018 21:45

5. Ah be canım süslüm, kardeşini seviyor musun sen? Bence seviyorsun gibi anlıyprum yazdıklarından. O zaman yaşadığın şeyi doğru tespit edelim önce kıskançlık değil, çünkü kardeşine karşı bir his değil. Diğer insanların, üçüncü kişilerin söyledikleri canını sıkıyor sadece. Bunun kardeşinle hiç alakası yok <3

Sen ne yapabilirsin? Benim tavsiyem kendinden memnunsan, bu insanları sallamamayı öğrenmelisin. Çünkü buhün kardeşinle güzellik kıyası/bakım kıyası, yarın iş arkadaşınla kıyas, anneyi çocuğuyla bile kıyaslıyor bu insanlar, deli çok. Sen kendini bu toksiklerden korumayı öğreneceksin <3

30 nisan 2018 21:52

6. İlla zayıf ve makyajlı olmak mı bir insanı iyi hissettirir? Siz tarzınızla mutluysanız başka insanların söylediklerini duymayın bile. Çünkü insanlar her şeyi konuşur, her şeyi eleştirir, karşılaştırır. Malesef engel olamazsınız.

Kardeşin daha güzelmiş diyenlere evet fıstık gibidir benim kardeşim deyin. Onlara özgüvenli şekilde cevap verin. Özgüvenli de olun, herkes farklı bir birey, kimse kimseye benzemek zorunda değil, kimse güzel olmak zorunda da değil. Siz böyle varsınız, böyle güzelsiniz, gerisi boş.

30 nisan 2018 21:57

7. cevap veren herkese çok teşekkür ederim, yazdıklarınızı okumak bile o kadar iyi geldi ki.

3. anonim bana herhangi bir konuda yardım etmez aramızda samimi bi ilişki yok, hayatıyla ilgili bazı önemli şeyleri bile ondan öğrenmem annem söyler laf arasında mesela, ama konusunu açmam tabi. pek paylaşımlarımız yoktur yani. ben önceden neredeyse her şeyi paylaşırdım ama hiç karşılık göremeyince bıraktım diyebilirim. birlikte dışarı bile çıkmayız herhangi bir yere.

ne şaka yollu ne gerçekten iltifat bile etmez hatta konu ne olursa olsun. 4. anonim, haklısınız, ben de o tür bi cevap veriyorum. verdiğiniz örnekteki kadar farklı değiliz dediğiniz gibi. 7. anonim çok tatlı yazmışsınız ama sadece insanların söylediklerinden değil de kendi içimde de yaşıyor gibiyim. belki de o kadar dikkat çekmediğim için insanların söylediklerine bozuluyorumdur, bilemiyorum. kardeşinle hiç benzemiyorsunuz sözünü duyduğumda aklıma ilk düşen benim o kadar da güzel olmadığım düşüncesi oluyor.

30 nisan 2018 22:12

8. 8. anonim teşekkür ederim, söyledikleriniz aslında kendimden memnun olmadığımı farkettirdi bana. belki de kendimi beğensem kendimi başka biriyle kıyaslamazdım.

30 nisan 2018 22:15

9. Evet dizi olan . Sadece ilk bölümünü izlemistim ve tam olarak anlattığınız gibi bi kadındı hatta buna benzer cümleleri vardı sjdjsj.

Bu arada sevgili süslü, insanı güzelleştiren şeyler sadece orantılı bir yüz, güzel bir fizik, dekolteler, ağır makyajlar değil bence. Bilgi, entelektuelite, özgüven, güleryüz, mutluluk... o kadar çok şey var ki... ve her insanın güzelliği o kadar kendine has ki... eminim kardeşinin de seninle ilgili kıskandığı şeyler vardır.

Kilolu bi cocuktum. Üniversite yıllarıma kadar hep kendimi birileriyle kıyasladım. Kardeşim yoktu ama o zamanlar benden çok daha güzel olduğunu düşündüğüm çok yakın bi arkadaşım vardı. Incecik, bebek suratli bi kızdı. Yanında kendimi çok çirkin hissederdim. Sonra kendimi buldum şimdi onu beğenmiyorum (gizlinot: Swh) yani eminim ki siz de çok güzelisinizdir. =)

30 nisan 2018 22:17

10. 11. anonim çok haklısınız herkes kendine özgü bi güzelliğe sahip bence de. umarım bi gün ben de sizin gibi hissedebilirim kendimle ilgili.

30 nisan 2018 22:20