karnım tokken bile çok sesli gurulduyor ?

karnım çok ama çok sesli gurulduyor özellikle sınıf kütüphane gibi sessiz ortamlarda çok geriliyorum büyük ihtimal psikolojik çünkü mesela tokken de ses çıkıyor. sınavlarda vs guruldayacak diye odaklanamıyorum bir de evdeyken falan da bağırsaklarımdan çok ses çıkıyor. sosyal fobim oluştu bu yüzden daha da geriliyorum sessiz ortamlarda bir çözümünü bilen yok mu çok kötüyüm :(

1. çözümünü değil ama ismini biliyorum huzursuz bağırsak sendromu bu. üzerine araştırma yaparsanız çözüm bulabilirsiniz

5 aralık 2019 10:55

2. Aynı durum bende de var. Laktoz intoleransım var ve ben bunun farkına varana kadar her sabah koca bir kupa süt içip evden çıktım. Tabii psikolojik olarak ben kendimi gerdikçe kontrol edilemez boyuta ulaştı. Bu durum insanın utanacağı bir şey değil, öncelikle bunu kabullenin. Bırakın guruldasın, insan içinde bile olsanız bu sizin elinizde değil. Kütüphane gibi ortamlarda karnım guruldamaya başladığı an dışarı çıkıyorum. Bir süre dışarıda olmak iyi geliyor bana. Sakinleşince tekrar çalışmaya başlıyorum.

5 aralık 2019 11:45

3. çok iyi anlıyorum sizi. üniversitenin ilk yıllarında başıma gelmişti. hala olabiliyor nadiren kendimi stresli hissettiğim konfor alanımın dışına çıktığım zamanlarda yaşıyorum sanırım. tek çözüm rahatlamaya çalışmak ve karnınızın guruldayacağı fikrine odaklanmamak. yüzde doksan psikolojik olduğunu düşünüyorum. sırf bu yüzden karnım guruldamasın diye sürekli yemek yediğim için kilo almıştım bayağı açlıkla alakası olmadığı halde:(

5 aralık 2019 19:46

4. anon3 aynen ben de bu durumdan dolayı kilo aldım resmen. üniversiteye hazırlandığım dönemde başladı 2 yıldır da devam ediyo. zaten çok çekingen ve sosyal gobisi olan biriyim iyice kötüleşti halim

5 aralık 2019 20:12

5. Benim de sosyal fobim var muhtemelen bu durum da yan etkisi. Sosyal fobinin üzerine gitmek gerek sanırım...

6 aralık 2019 15:58