karnın pıt pıt atması hakkında?

iyi akşamlar süslüler öncelikle sorum çok saçma veya cevabı bilindik bir soruysa şimdiden kusura bakmayın ama şu anda karnımın sol kısmı atıyor. bilgisi olan varsa paylaşabilir mi bunun nedeni nedir?

1. Abdominal aort anevrizması olabilir süslü

11 ekim 2018 21:49

2. Eğer kilo olarak çok zayıfsan fizyolojik olarak Abdominal aortadaki nabzı hissediyor olabilirsin

11 ekim 2018 21:51

3. Aslında çok zayıf değilim normalim ama ara sıra yaşıyorum ben de forumlar harici bir bilgi bulamadım burada bilgi sahibi olan sağlıkçı süslüler varsa diye sormak istedim.

11 ekim 2018 21:53

4. Yanlis hatirlamiyorsam orda bir yerde arter yani Atardamar var yani hissettiğin nabzin.

12 ekim 2018 01:14

5. (yazar: Sternenzelt) kusura bakmayın sorulan soruların hiçbirini görmedim sürekli burada değilim ama sıkıldıysanız terslemek yerine görmezden gelebilirsiniz :)

12 ekim 2018 08:45

6. Halk dilinde "göbek düşmesi" denir ve ağrı yapabilir. Google da bu şekilde aratırsanız yapmanız gerekenler çıkar. Düz bir zemine sırt üstü uzanıp parmağınızı göbek deliğinize bastırın. O atışlar parmağınızın olduğu yere gelecek sizde hissedeceksiniz bunu. İşte o zaman parmağınızı yavaşça çekin ve 1-2 dakika daha o şekilde yatın. Sonrada yavaşça kalkın.

12 ekim 2018 11:20

7. Bu soru bununla birlikte ikinci kez soruldu ve belki milyonda bir bile

olsa anevrizma atlanmasın diye yazdım. Birçok insanda da fizyolojik olarak da olabilir. Yani anlaşıp da gelen yok. Soruyu ve cevapları beğenmediyseniz bunu belirterek nereye bakacaksınız hiç bilmiyorum. Bu arada ilk cevap da, baştan ikinci cevap da bana ait. Anevrizması olabilir çok çok nadiren diye baştan belirttim. Sonra da ikinci cevaba fizyolojik de olabileceğini yazdım. Anevrizması olduğu da karın muayenesinde oskültasyonla gayet anlaşılabilir. Eğer üfürüm duyulursa anevrizması olduğu konfirme edilmiş olabilir. Doktora gidip muayene olursa içi de daha rahat eder. Konu bu.

13 ekim 2018 18:03