kedi sahiplendim yey. parazit, pire konusunda ne önerirsiniz ?

merhaba süslüler, bugün dünya tatlısı bir tekir sahiplendim. dış parazit aşısını oldu. veteriner dışkısını vs kontrol edin ona göre 1hafta sonra iç parazit aşısı yapabiliriz dedi. veteriner daha iyi bilir tabii ama ya iç paraziti varsa, kötü hissediyorum bu yüzden. 1hafta da olsa parazitlerle yaşamasını istemem. ayrıca boynuna pireler için damla damlattı, bu ne kadar etkili bir yöntem bilmiyorum. normalde arkadaşlarımın sahiplendiği kedileri ilk günden iyice yıkayıp pirelerden kurtarıyordum ama veteriner yıkamayın dedi. ne yapmam lazım, pirelerden işkilleniyorum biraz. pire tozu önerir misiniz, kesin çözüm müdür? o boynuna damlatılan damla tüm pireleri uzaklaştırır mı? ve bunlar dışında da önerileriniz varsa hepsini duymak isterim süslüler

1. O damla evet tum pireleri varsa oldurur ve gelecekleri uzaklastirir ekstra bir sey yapmayin. Evet kedinizi yikamayin ic parazitini neden simdi yapmadi ne dedi vet

24 eylül 2019 00:52

2. pire varsa çoktan ölmüştür zaten. o damla bir günden bile kısa sürede kedinin vücudundaki tüm pireleri öldürüyor. eğer üzerine kimyasal bişey vb. bulaşmamışsa yıkamanıza gerek yok.

iç paraziti neden yapmamış ki? iç dış birlikte yapılıyor hep. çok hasta güçsüz falan mı kediniz? çok fazla iğne mi yapıldı? ya da yaşı çok mu küçük?

kedinizle mutluluklar :)

24 eylül 2019 01:01

3. bir de pire damlası damlatıldığı için 2 gün zaten yıkanmaması gerekiyor. ensesine ilç damlatılan bölge fazla ıslak duruyorsa kağıt havluyu değdirerek fazlasını alabilirsiniz. ama tamamen silmemelisiniz.

24 eylül 2019 01:04

4. Dış parazit aşısı var mı yahu? Benim bildiğim dış parazitler için enseye damla damlatiliyor, iç parazit için de aşı yapılıyor. Yanlış anlamış olabilir misiniz acaba.

24 eylül 2019 01:06

5. Umarım şimdiye tüm pireler ölmüştür, yorganlara mobilyalara pirelerin bulaşmasını hiç istemiyorum.

Veteriner dışkısını kontrol edin, tuvaletini yapıyor mu kontrol edin, 1hafta sonra iç parazit yapabiliriz dedi. 2buçuk aylık sanırım kedim. Tüm kontrollerini yaptı veteriner, bir sorun olmadığını, sağlıklı olduğunu söyledi. Gözleri fırıl fırıl dönüyor dedi :d Tüm dişleri çıkmış kuru mama yiyebilir dedi. Ben de iç, dış birlikte yapılıyor diye biliyordum ama veteriner öyle söyleyince bir şey diyemedim. Olmazsa başka bir veterinere daha götüreceğim.

O zaman yıkamayayım şimdilik. ileri zamanlarda yıkasam bir sorun olur mu acaba? Bu damla belli aralıklarla tekrarlanmasına gerek var mı

Ve çok teşekkür ederimm süslüler saolun

24 eylül 2019 01:11

6. Evet süslü, ağız alışkanlığı. Dış parazit aşısı demişim. Normal damla damlattı ensesine

24 eylül 2019 01:12

7. dışarıya çıkan kediyse 3 ayda bir damlatıyorlar. dışarı hiç çıkmayan kediyse çok sık damlatmaya gerek olmuyor ama tedbir amaçlı yine damlatılıyor.

acaba iç parazit aşısını yapmış olabilir mi? çünkü veteriner iç paraziti yapınca, dışkısında parazit görebilirsiniz diye uyarıyor.

bugün yapılan aşılara aşı karnesinden bakabilirsiniz.

24 eylül 2019 01:24

8. Süslüler damlayla birlikte ölür dediniz ama üzerinde dolaşan pireler vardı :(((

24 eylül 2019 08:01

9. yıkamayın, ölene kadar bulaşmaması için kediyi halısı olmayan yerlerde tutun bir gün ve düzenli süpürüp silin orayı, yumruta bırakmasın diye kediler.

yakında kurtulur zaten. teker teker temizleyebilirsiniz de pireleri

aşıyı küçük diye yapmamış olabilir, bünyesine hepsi birden fazla gelir diye. veterinerize güvenmiyorsanız değiştirin. ama kafanıza göre bir şeyler yapmayın.

24 eylül 2019 21:45

10. Herkese çok teşekkür ederimm süslüler, evimize daha yakın bir yerdeki veterinere gideceğiz yakında. Pirelerin hepsi ölmeyince endişelenmiştim

25 eylül 2019 19:41