kediler kızgınlık döneminde iken memesi şişer mi?

araba çarpan 6-7 aylık bir kediyi sahiplendim. 1 ay veterinerde kaldı platin fln takıldı baya ağır ameliyat geçirdi 1 aydır da benimle kalıyor. hiç dışarı çıkarmadım 2 aydır başka kedi görmedi. ama memeleri şişmeye başladı su baloncuğu var gibi. hamile olma ihtimali var mı yoksa ergenlikte böyle olur mu bilemedim daha önce hiç kedim olmadı :(

1. Hayır şişmez diye biliyorum bir istisna yoksa. Hamile kalmış olsa ortalama süreleri 63 gün. Bence veterinere danışın.

28 mayıs 2021 20:42

2. Şişiyor. Pembiş tombiş oluyor hafiften ama gebelikteki(gizlinot: Kedi gebeliği) kadar bariz değil. 2 dişi kedi sahibiyim. İkisini de Bir kaç kızgınlık döneminin ardından kısırlaştırdık.

2 aydır hiç kedi görmemişse, şimdiye karnındaki yavruların hareketini bile görürdünüz.

28 mayıs 2021 20:53

3. @anonim1 teşekkür ederim yarın gidicem bakalım

@anomim2 ya teşekkür ederim umarım ergenliktir. şimdiye kadar hiç fark etmedim ama şimdi karnına elimi koyunca güpgüpgüp kalp sesi hareket var gibi geliyo ama psikolojik de olabilir.

geldiği günden beri hep karnını seviyorum hiç hissetmemiştim şimdi huylandım bilemedim

28 mayıs 2021 21:08

4. 3 dişi kedimde de görmemiştim kısırlaşmadan önce. demek ki olabiliyormuş. Anonim 2nin bahsettiği baya baya hareket yani. Minik tekmeleri falan oluyor. Kımıl kımıl oluyorlar. Anlamama ihtimaliniz olmaz sanmıyorum. Belki kızgınlık belki başka hormonal bir şeydir. Umarım önemsiz bir konudur.

28 mayıs 2021 22:40