kedilerde mama değişikliği ve kusma?

süslüler bir dişi kedimiz var, kısırlaştırıldığı için artık kısır kedi mamasına geçtik. kızımız iki gündür her yere kusuyor sanırım. uyandığımda farklı farklı yerlerde görüyorum afedersiniz ama açık kahverengi bi sıvı gibi bir şey. maması yeni değiştiği için olabilir mi yoksa bi hastalığı falan mı vardır veterinere mi götürsem?

1. Mama değişikliğindendir süslü. Ama veterineri arayın yine de

7 ağustos 2018 13:58

2. Kediler mama konusunda cok hassas alistigi mamadan vazgecmeyin derim. Benim kizim da degisince kusuyordu ama

Siz yinede bir veterineriyle gorusun belki cok tuy yutmussa temizlik yaparken ondan da olabilir. Kedi icin olan maltlardan kullanin onlar midesine cok iyi geliyor.

7 ağustos 2018 14:01

3. Teşekkür ediyorum,normalde hep aynı mamadan devam ettik ama kısırlaştırma durumu olunca değişmek zorunda kaldı.

7 ağustos 2018 14:22

4. bir anda değiştirince olmuş olabilir. azar azar karıştırarak yapmak lazım. yine de bir veteriner görsün bu kadar çok kusuyorsa. benim kedim kısırlaştıktan sonra sürekli kusuyordu, meğer komplikasyon olmuş, günlerce antibiyotik ve serum tedavisi gördü.

7 ağustos 2018 14:42

5. o kadar kusması bana normal gelmedi açıkçası... tüy yumağı olsa bir-iki kez kusar rahatlar. ya mama ağır geldi ya da başka bişi var. veterinere danışmakta fayda var...

7 ağustos 2018 14:56

6. Teşekkür ederim hepinize, ilk gün karıştırıp verdim belki tadını garipser diye ama sindirim sistemini bozacağını düşünmemiştim. Kusma olarak düşündüm ama minik minik sıvılar bırakmış, ishal olsa bile kuma yapardı herhalde, ama kustuğunu da görmedim uyurken olmuş dediğim gibi. Bugün eski mamasıyla karıştırıp vereyim o zaman bu gece de kötü olursa yarın veterinere gidelim

7 ağustos 2018 15:24

7. yeni mamaya birden geçirmek zor zaten... 5-6 günde ancak geçerler. örneğin, ilk gün mama kabının 6da biri kadar yeni mama koyulmalı, gerisi eskisinden, 2. gün bu oran 5'te bir, üçüncü gün 4'te bir gibi vermelisiniz, doğrusu budur.

7 ağustos 2018 15:50