yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    7 yanıt
    • linki kopyala
    • şikayet et

    kedim birkaç gündür tuvaletini yapmıyor.endişeliyim acil öneri?

    süslüler dün 4 aylık bir kedi sahiplendim. sahiplendiğim yer sabah çok güzel bir şekilde mama yediğini söyledi. evde kumunu hazır ettim, yerini gösterdim. ancak dün sabahtan beri ne çiş ne de kaka yapmis. endişelenmeye başladım. bu normal bir şey mi? bana geldiğinden beri çok bir şey yemedi. stresli idi. önerilerinizi bekliyorum..

    1. Süslü bir şey yiyip içmediyse ve bir de gerginse normal geldi bana. Belki denemişsinizdir bilemiyorum ama yaş mama, ödül maması, tavuk haşlayıp verirseniz biraz daha ortama alışabilir. Bir de yine de siz yerini hatırlatın minnoşa:)

    9 ağustos 2021 22:30

    2. süslü kedilerde kabızlık tehlikelidir. lütfen veterinere götürün. yetişkin kedim 48 saat kaka yapmayınca vetimizi aramıştım. hemen getirin demişti, röntgen çekilmişti. yavrumun içi full kakaydı. bize bir ilaç vermişti, allah'tan onunla çıkmıştı tuvalete. çıkmasa önce lağman denenecek, ya da operasyon olacaktı. insanlardaki gibi düşünmeyin iç organları dipdibe. dişi kedilerde bir de sistit riski oluyormuş kakalar birikip idrar torbasına baskı yapıp.

    9 ağustos 2021 22:30

    3. Bu soruyu sorduktan sonra kum eşeleme sesi geldi. Çişini yapmis sadece. Umarım en kısa zamanda kakasını yapar. Yoksa veterinere götüreceğim @3 endişelendim valla söyledikleriniz üzerine..

    9 ağustos 2021 22:35


    4. Kısırlaştırdıktan sonra kedim 2 gün tuvaletini yapmamıştı. Pazar olduğu için veterinere de ulaşamayıp panikleyince zeytinyağı içirdim biraz. Yarım saat sonra yapmisti tuvaletini. Sizin kediniz daha küçükmüş tabi bilemiyorum bu yüzden ama hiç değilse bir veterineri arayıp danışın lütfen, çok tehlikeli.

    9 ağustos 2021 22:39

    5. Gimcat sindirim macunu verin süslü

    10 ağustos 2021 00:42

    6. Ne yerse onu çıkartır,az yediyse ve stresliyse (ki stresli olması ilk 1hafta 10 gün çok normal) kakasını yapmaması çokta endişe etmenizi gerektirmez.

    Zeytinyağı söylenmiş +1 içirebilirsiniz hiç bir sakıncası olmaz en fazla biraz ishal olur. Duphalac içirebilirsiniz yine aynı mantıkla. 

    Minik bir dip not bırakıyorum kedinizi eve alışma süresinde mümkün olduğu kadar kendi haline bırakın. Yanınıza gelmek isterse gelsin,gelmek istemiyorsa gelmesin,saklanmak istiyorsa bırakın saklansın. Diğer türlü yaptığınızda onu daha çok strese sokar ve alışmasını zorlaştırırsınız.

    10 ağustos 2021 00:52

    7. Süslüler valla uyuyakalmisim kalkınca bir baktım mama yemiş baya ve kumuna kakasini da yapmis valla çok rahatladim. Önerileriniz için de teşekkürler tekrardan. 

    @7 valla kendi odamı ona bıraktım haklısınız üzerine gittikçe daha da hırçınlaşıyor, korkuyor. Tüm evi açmadım hemen bocalamasın diye. Şimdilik benim odamda alışıyor ama korkuyor benden hala.. gece bile baska bir odada yattım rahatsız olmasın diye. Bakalım alışma sürecimiz biraz zorlu gececek gibi ama zamana ihtiyaç var tabi. 

    10 ağustos 2021 01:14