kedim için kalmvet adında bir antideptesan aldım ama kararsızım?

süslülerim uzun olacak yazım bunun için üzgünüm, okuyanlara şimdiden teşekkür ederim. evde iki tane kedim var. kızım (gizlinot: 3 yaşında ) çok uslu ve asla bizi kırmayan, üzmeyen bir kediydi fakat o kadar yalnızdı ki apartmanda beslediğimiz kedileri görünce (gizlinot: 5. kattayız ama apartmanca 4 kedi besliyoruz geceleri) kulağından tutup içeri çekiştiriyordu onlarda sokağa alışkın olduklarından en fazla 3 gün kalıp kaçıyorlardı sonra ver elini depresyon. biz haline üzülüp hiç istemediğimiz halde ikinci kediyi sahiplendik fakat yeni gelen kedimiz aşırı hareketli ve tam bir sevgi delisi. uzaklaştırmak kesinlikle işe yaramıyor. kızıma bile geldiği günden beri (gizlinot: dayak yiyecek bile olsa) sürekli sevgi isteğiyle yaklaşır. fakat geldiği hafta bağıra bağıra ağladı kızımız ve sonra bir daha hiç normale dönmedi. son birkaç aydır yemek masamıza ve tezgaha idrarını yapıyor ve nasıl yaklaşırsak yaklaşalım vazgeçmedi (gizlinot: check up yaptırdık sağlık problemi yok). bu süre zarfında kedi psikoloğu aradığımı öğrenince veteriner kalmvet adında bir antidepresan verdi stres ve kaygı için. yine de çok deneyimli gelmedi yeni başlayan veteriner o yüzden size sormak istedim acaba vermeli miyim yoksa psikolog bulana kadar (gizlinot: ki istanbulda bulabilecegimden emin degilim 2 aydır bulabildiğim her yere sordum) beklemeli miyim? aranızda kedisi/köpeği için bu ilacı kullanıp memnun kalan oldu mu? hiçbir forumda bulamadım son çare size danışmak istedim

1. daha deneyimli bir veterinere danışın derim. kedime bir sürü ilaç verdim hiç duymadım

bunu.

kedileri değişelim bence süslü. benim kedim ben ve annem hariç evrendeki her şeyden nefret ediyor :( ben de buna çözüm bulamadım. bir de youtubeda my cat from hell serisine bi göz atın bence orda böyle kedi sorunlarını çözmeye çalışıyorlar.

11 şubat 2018 23:51

2. Merhaba benim kedim yok ama 2 köpeğim var bahsettiğiniz ilacı hiç duymadım. Hayvan psikolojisi bölümü için istanbul üniversitesi veterinerlik fakültesindeki hocaları araştırdınız mı? Varsa orada vardır bence

11 şubat 2018 23:56

3. Teşekkür ederim süslüler en iyisi fakülteye gidip bir de orada sorayım dediğiniz gibi. O seriyi izledim süslüm ama teknikler bizimkinde işe yaramadı maalesef. Yine de çok güzel bilgiler içeriyor gerçekten beni eğitmiştir birçok konuda <3

12 şubat 2018 00:03

4. Hocam ilaca baktım nasıl bir şey diye (vet veya Dr değilim). İçinde 3 tane şey var; papatya, kedi otu ve tryptophan adlı aminoasit. Kedi otu zaten kullanabiliyorlar, papatya da çok önemli bir şey gibi gelmedi. Aminoasit de hem diyetlerinin bir parçası hem de tryptophan içerikli başka antidepresanlar da var verilen. Neyse şunu demek istiyorum; insanlara verilen SSRI, SNRI gibi ilaçlara benzemiyor bu. Besin takviyesinden hallice bir ilaç. Dozu haricinde çekinilecek bir şey gibi gelmedi bana. Tryptophanlı diğer ilaçlara bakın isterseniz daha iyi fikir almak için.

12 şubat 2018 00:18

5. (yazar: electricsheep) süslüm çok teşekkür ederim rahatladım biraz fakülteye gidene kadar şans vereyim o zaman ilaca. Içeriğe bakıp uğraştığınız için ekstradan çok teşekkür ederim

12 şubat 2018 00:27