kedim kakasına basıyor, poposunu temizlemiyor, temizce tuvalet yapmayı öğrenemedi ne yapmalıyım?

8 aylık erkek sarman bir kedim var. kapalı tuvalet kullanıyoruz. kakası bebekliğinden beri hiç kaskatı değil hafiften cıvık ama ishal de değil. neyse, kedim hep bi şekilde kakasına basıyor, odalara halılara fayanslara kaka taşıyor :( mutfak tezgahına çıktığı için bazen oralarda bile pati izleri oluyor. evin her tarafı kum.. inanın hergün ev süpürmekten, hergün çamaşır suyuyla ev silmekten bezdim, ki normalde evde yemek pişmediği mutfağın su içmeden kahve yapmaya kullanıldığı zamanlar oluyor yani bir nevi kedime hizmetçilik ediyorum :( ne yapmalı bu durum için? ps: vancat ince taneli kum kullanıyoruz. kum sabit bir marka kullanamadım fiyatlardan ötürü, ilk pisi pisi aldık, sonra vancat vs. ama vancatten memnun değilim. bittikten sonra başka bir kum denemek istiyorum.

1. çözüm kum değiştirmek değil, mamasında sorun var. kaka, üzerine bastığında ezilmemeli fakat taş gibi de olmamalı. hangi mamayı kullanıyorsunuz bilmiyorum ama mesela benim kedimde bozita benzer etkiye sebep oldu. daha önce acana kullanıyordum, şu an n&d az tahıllı yiyor, sorun yok.

1 ekim 2018 22:36

2. Kumla sorun yok. Mamasını değiştirseniz. Ya da ona biraz pirinc ve papates yedirin. Belkide kapalı tuvaleti başaramiyordur. Açık deneseniz

1 ekim 2018 22:39

3. (yazar: Karmacilt)(yazar: Peri5) matisse kitten mama kullanıyoruz şu an. 1 hafta sonra kısırlaştıracağız. 1 yaşı ile balıklı bir mamaya geçmek istiyoruz. Ama nd, acana gibi markalar bütçemizi aşıyor..

1 ekim 2018 23:01

4. süslücüm kıvamı muhtemelen mama ya da fizyolojiktir fakat kedinin kendini temizlememesi aslında psikolojik bir problem diye biliyorum çünkü temel içgüdülerinden biri bence bir veterinere danışmalısınız. benim kedim de taşındıktan sonra 1,5 ay eve tuvaletini yapmıştı kedi otuyla bu süreci atlattık.

2 ekim 2018 20:20