kendi işimi kurmak istiyorum ama ne yapacağımı bilmiyorum? biraz uzun?

süslüler 10 senedir özel sektörde çalışıyorum. üniversite okuduğum alanla ilgili ise 4,5 senedir falan. maaşlar çok az. beyaz yaka personelim ama 3,5 senedir çalıştığım yerde 9750 maaş alıyorum. iş arıyorum ama bulamıyorum. zaten bulsam da aynı tas aynı hamam. başka alanlarda çalışmayı düşündüm, kurslara gittim. yurtdışına giderim diye dil eğitimine başladım bıraktım. çünkü artık anlıyorumki bu şekilde çalışmak bana göre değil. gerçekten hayattan hiç keyif alamıyorum. 6:45te uyanıyorum eve 6:45te giriyorum. her gün birbirinin aynısı(bunda yaptığım işin de etkisi var). gerçekten kendimi zincirlere vurulmuş gibi hissediyorum(kova burcuyum).kendi işimin patronu olmadıkça bana rahat yok.ama ne yapacağımı bilemiyorum. çok parada gözüm yok çark dönsün aynı paraları da kazansam olur. ama böyle her allahın günü köle gibi birileri patronculuk oynasın diye sabahtan akşama kadar mal gibi durmak beni artık çok yoruyor

1. Bu sizin karar verebileceğiniz bir şey. Hangi alanda bilginiz var onu biz anlayamayız ki milyon tane iş kolu var. Bilginizin olmadığı bir alanda iş kurarsanız zaten yüzde yüz batarsınız. İş kuracaksanız 6 ay sıfır kazanç gelecekmiş gibi düşünmeniz lazım işin oturması, vergi, kira, fatura hep masraf. Kimseye emanet edemeyeceğiniz için uzun bir süre çok çalışmanız gerekebilir. Dükkanı birine bıraktım 3 gün tatil yaptım pek olmuyor yani. Dışarıdan kendi işini kurmak çok rahat gibi gözükse de İnan’ın rahat değildir.

6 haziran 2023 09:55

2. İlgi alanların neler, ne yapmak seni mutlu ediyor, özel bir becerin veya imkanın var mı?

6 haziran 2023 11:04

3. ask chatgpt

6 haziran 2023 14:54

4. yani sermayen yoksa o işler biraz zor. ya profesyonel bilgini danışmanlık olarak satacaksın ama aldığın maaşı baz alarak bu senin için bi seçenek değil diye anlıyorum. ya da yeni bi skill öğrenmen gerekiyor, notion gibi. oradan dijital ürünler satabilirsin

6 haziran 2023 15:21

5. lütfen hayatınız ve hayalleriniz için bir adım atın. eminki başarılı olacaksınız. önce hangi alanda çalışmakta keyif aldığınızı düşünün, sonra da bunu nasıl satabileceğinizi. (link: https://www.hizliresim.com/2j58m4b ) 9750 maaş çok çok az. kimse köle gibi çalışmayı hak etmiyor gerçekten. çok fazla sermaye olmadan bile başlayabilirsiniz. yeterki başlayın. bir tane hayatımız var ve bence çok daha iyi şeyleri hak ediyoruz. hiç korkmadan aksiyon alın umarım yolunuz açık olur. 🤍

7 haziran 2023 01:56

6. Ayrıca diğer anonimlere katılmıyorum çünkü bilinçaltımıza sürekli "her şey zorlukla" olur düşüncesi aşılanmış. Bunlar bizim yargılarımız. Çok kolaylıkla para kazanan insanlar var. Biraz bakış açımızı değiştirmemiz gerekiyor. Bir arkadaşım kendi işini kurar kurmaz çok deneyimli olmamasına rağmen ilk ayda bile çok güzel işler aldı. Kendi işi olduğu için de çok rahat. Hobilerine de zaman ayırabiliyor. Cesaretinizin kırılmasına izin vermeyin. Köle gibi çalışmaktansa risk alıp gerçekten kendi hayatınızı kontrol edebilirsiniz. İnanıyorumki hepimizde böyle bir güç var. Sadece çevremiz tarafından korkutuluyoruz ya da potansiyelimizi baskılıyoruz. Para kolaylık da kazanılabilir, kazanılıyor da. Umarım her şey çok çok güzel olur sizin için🤍

7 haziran 2023 02:06