kesim sürekli dış kapının önünde ağlıyor ve açmaya çalışıyor?

birkaç kez sitede aşağıya indirmiştik. şu an sürekli dış kapının önünde miyavlıyor ama veternierde iğne yapılırken böyle miyavlamıyordu ağlıyor resmen. kapıyı açmış birkaç kere kilitledik. dışarı çıkardık yine sitenin oraya ama eve girdikten on dk sonra yine başlıyor miyavlamaya. ne yapabilirim bunu yaşayan oldu mu saha önce

1. senede 3 kere falan yapar bizimki de. azgınlık dönemi olabiliyor kısırlaştırılmış olsa bile. böbrek üstü bezlerinden üretildiği için hormonları. %100 çalışan yöntem başka bir şeyle dikkatini çekip unutturmak. oyunla, mamayla vs. en çok ne ilgisini çekecekse onunla.

6 aralık 2020 10:49

2. kısır mı? değilse çiftleşme dönemine girmiş.

6 aralık 2020 10:58

3. kısır değil süslüler 5 aylık şu an erkek

ben evde yokken maalesef babam balkona çıkarmış, balkonda hareketsiz oturup dışarıyı izliyormuş. ben tabii ki çıkarmayın dedim ama bu olay yüzünden de acaba dışarıyı mı özlüyor dedik (ilk kedim ve sokaktan sahiplendim tedavi ettirip bilgim yok bu yüzden)

peki hiçbir şey yapmamak mı lazım geçer mi kendi kendine?

6 aralık 2020 11:29

4. daha yavru sayılır muhtemelen merak ediyor o yüzden böyle yapıyordur ve önceden birkaç kez çıkardığınız için yine istiyor olabilir, oyuncakları falan var mı oyalanabileceği? onlarla dikkatini dağıtabilirsiniz belki.

6 aralık 2020 11:31

5. evet süslü oyuncakları tırmanma duvarı vs var hiç oynamıyor gerçi ama

kısırlaştırma için erken sanıyordum ama konuşayım o zaman veterinerle süslü

6 aralık 2020 12:26

6. Bizim bir kedimiz o yaşlarda kaçmıştı ben çocukken. Bulamamıştık da. Veterinerizle konuşun süslü, eğer bu sebepten, kaçarsa üzüntüsü çok ağır.

6 aralık 2020 12:43

7. balkona çıkarınca fiksleniyor benimki de çıkarana kadar başımızın etini yiyor. unutturun süslü çıkarmazsanız unutur. ve evet kısırlaştırılması gerek birkaç aya.

6 aralık 2020 13:03

8. Benim kedim kızgınlığa girmeden kısırlaştı. 1.5 yaşında şimdi. Erkek kedi. Bazen kapının önüne gidip kapıyı açmaya çalışır. Miyavlar. Açabiliyor da bir kez zor yakaladım binaya kaçıyordu. Bir de oyuncak kedim var. Onu ısırıp yoğuruyor. Bunu yaparken de çiftleşmeye çalışıyormuş gibi kendine sürtüyor. Normalde pipileri içerde olur ya. Bu sırada dışarda olduğunu farkettim. Çok garip gerçekten. Kızgınlık bile görmedi ama iç güdüsel demek ki.

7 aralık 2020 02:52

9. Kedim yapıyordu bunu. Annem çok kızdı bana bu kedi dışarıyı istiyor yazık hayvanı aldın eve kapattın diye ben de sokaktan sahiplendim bu arada süslü. Düşünüyorum bazen özgürlüğünü aldık mı diye.

7 aralık 2020 03:02

10. Süslü bunun tek sebebi kedilerdeki merak ve keşfetme duygusu. Aynı durumu yaşadım, yaşıyorum da 1.5 yıldır. beyefendi bir kere apartmana çıkıp tadını alınca, değişik yerler keşfedince hep çıkıyor ve sıkılana kadar girip çıkıyor. Geçen hafta sık sık çıkarttım ama bu hafta hiç çıkmak istemiyor mesela. Unutunca tekrardan çıkmak isteyecek büyük ihtimal. Beyefendinin keyfine göre:)

Ben kedimi 7 aylıkken kısırlaştırdım. bilimsel olarak kanıtlanmış, 6 aydan sonra kısırlaştırabilirsiniz.

Bu arada son süslü onların sokakta ne gibi bir özgürlüğü var ki? Sürekli bir korku ve hayatta kala mücadelesi. Doğaları yok oldu çünkü:(

7 aralık 2020 05:05