kizlar 3 doz yapilan kuduz aşısı ne kadar süre korur?

bugün bahcede besledigimiz anne ve yavru kedileri gören iki sokak köpeği de aç olduğu için mamaya geldiler.yavrulardan ikisi ağaca çıktı anne kaçtı diğer yavruyu kucağıma alıp eve çıktım eşim köpeklere mama verip geldi.kopekler havliyordu bahçede saldirmasinlar diye eve geldik kediyle kedi girlayip hem minik tirmiklar attı sonrasında oynuyoruz sanarken ısırdı beni.nokta şeklinde iki minik diş izi var az bir kızarıklık kanamadı yani.gerildi sanırım yavrucak.sonra ben kolumu 10 kez falan antibakteriyel sabunla yıkadım hem çizilen yeri hem isirildigim yeri. köpekler gidince de bahçeye bıraktık tekrar.simdi kuduz aşısı yapılan tek yer pandemi hastanesine dönüştürüldü korkuyorum biraz.ben 7ekimde tetanoz ve kuduz aşısına başladım.yani 3 aşı da oldum.doktora gitmeli miyim. bu arada yavru kedi eve getirince çok değişik sesler çıkarıp tırnaklarını halıya geçirerek elimi kovaliyordu (ne anlama geliyor bilmiyorum) dışarıda falan hiç saldırgan değil hayvancık .endiselenmeli miyim?

1. Yavru kedi normal yavru kedilik yapiyordur... oyun oynamak istiyordu buyuk ihtimal ahah kedilerde zaten kuduz vakasi uzun suredir yok diye biliyorum. Tabii onlem olarak asi mantikli ama kedi normal kedi gibi geldi bana. Gecmis olsun.

6 kasım 2020 20:56

2. Süslü çok teşekkür ederim evham yapıyorum büyük ihtimal hastaneye gitmeli miyim acaba?yani en son 3. Doz kuduz asimi 14 Ekim'de oldum o da kedi tirmalamasiydi. tekrar asilanmam gerekir mi ?yoksa 1 ay önceki kuduz ve tetanoz beni koruyor mudur? Evde hiç kedi beslemedim hep sokaktaki canları besliyorum ilk kez ev ortamında gördüm dışarda öyle ses cikarmiyorlardi, ısırıp bir de aslan gibi ses çıkarınca (betimleyemedim) panik oldum.

6 kasım 2020 21:02

3. Anonim 2 sağlık calisanisiniz sanırım, 3 doz kuduz aşısı (1 ay önce yapılan ) üç beş ay da olsa korumaz mi? Anksiyetem var da pandemi ve kuduz tetikledi.

6 kasım 2020 21:04

4. Tetanoz aşısı 5 yıl süreyle korur Kuduz aşısına da gerek yok.

6 kasım 2020 21:08

5. Ki 3 doz kuduz aşısı ortalama 3 sene kadar korur .

6 kasım 2020 21:10

6. Süslü onu ben de okumaya çalıştım ancak bilmediğim terimler coktu ve panikten anlayamadigim için buradan sormak istedim.isirilan yerde de çizilen yerde de kanama olmadi.kediyi de 10 gün gözlemleyebilirim annesi kardeşleri falan hep tanıdık kediler yazdan beri besliyoruz buralardalar. Son olarak daha çok özen göstereceğiz ama ola ki 10 gün içinde kedi kayboldu hastaneye gitmem gerekir mi? Ya da geç kalmış olur muyum?

6 kasım 2020 21:40