konsolosluk mail dili hakkında?

arkadaşlar iyi akşamlar öncelikle. çooook cahil bir soru olduğunun farkındayım fakat konsolosluğa mail atarken ingilizce mi türkçe mi atmak gerekir? (gizlinot: neyse ki anonim sorma şansımız var)

1. Hangi ülkenin konsolosluguna atacaksınız? Türkiye nin herhangi bir konsolosluğundan bahsediyorsanız türkçe tabi.

7 temmuz 2018 21:44

2. istanbuldaki macaristan konsolosluğu

7 temmuz 2018 21:46

3. Büyük ihtimalle türkçe bilen veya zaten türk olan personelleri vardır ama yine de ingilizce yazmanız daha avantaj tabi.

7 temmuz 2018 21:55

4. Çok sağ olun cevabınız için. İngilizce o kadar resmi döndürebilirsem atarım ama Türkçe'ye kaçacağım sanırım :)

7 temmuz 2018 21:59

5. Zaten çoğu (ya da her) konsoloslukta türk sekreter oluyor. Türkçe yazabilirsiniz

7 temmuz 2018 22:49

6. süslü, çok saçma bir sebepten red yiyip defalarca mailleşip 3 kere de yüz yüze görüştüm, mailleri başta ingilizce atmıştık ama sonra türkçeye döndük türkçe yazabilirsiniz, sorunuz varsa mesaj da atabilirsiniz.

7 temmuz 2018 23:40

7. Maili Türkçe olarak yazdım, sistem otomatik mail attı sonrasında. Macarca Türkçe ve ingilizce olarak "mailiniz işleme alınmıştır" tarzında. Teşekkür ederim hepinize

8 temmuz 2018 14:00