kore yemekleri yemeyi seven, yapan ya da korelee gibi yerlerde yemiş olanlar?

kızlar ben oldum olası k-dramalarda zırt pırt yenen soslu soyalı kaşarlı tavuklara, gimbaplara, mantılara, ne biliym dışı sarı un gibi şeyle kaplı olan tavuklara özeniyorum ve merak ediyorum yani. evde kendim de kore usulü soslu tavuk ya da tteokbokki yapmaya çalışıyorum elimden geldiği kadar ve beğeniyorum da. ama ne zaman dışarıda yesem hani para boşa gitmesin diye sonunu zor getiriyorum. bir keresinde tavuk yemiştim inanılmaz soğanlı gelmişti tadı, iki kere noodle ve erişte yedim ikisini de arkadan gelen şeker aramasından zor bitirdim. korelee de tteokbokki gelmeye başlamış ikram olarak yine tadı güzel ama aynı şeker muhabbeti. geçen arkadaşım değişiklik olsun diye yanlış hatırlamıyorsam kırmızı fasulyeli noodle almıştı onda da dümdüz hiçbir tat yoktu hatta tuzsuz noodle gibiydi. yani her şeyin ya çok soğanlı ya çok şekerli olduğunu biliyorum tabii ki de damak zevki muhabbeti ama sizce de çok kötü değil mi ya :( böyle dediğim gibi k dramalarda ya da tiktok'ta mukbang videolarında beyaz plastik büyük kaplarda kaşarlı soslu soslu yedikleri şeyleri hâlâ o kadar merak ediyorum ki onların da tadı öyle mi acaba, sadece gimbap ve mantıyı çokkk seviyorum yani şeker ya da soğan tadı olmayan tek şey onlar herhalde :(

1. Benim kardeşim de korelilere özeniyor. Arada götürüyorum. Kendini zorlayarak yiyor sırf özendiği için. Tam bitiremiyor. Ben ilk başta tadına bakıp almıştım ama yok. çok kötüler. Şimdi onu götürüyorum azıcık ucundan yiyor. Çıkıyoruz benimle tekrar yiyor. Tabi benim kardeşim çocuk 9 yaşında. O yüzden inat ediyor beğenmediği halde.d

5 mayıs 2024 16:08

2. süslü korelee ve onun yakında bir mekan daha var adını unuttum ikisine de gittim bir kaç kere. tavuk noodle gimbap tteobboki ne varsa yedim. tavuklar fena olmuyor ama hiçbiri müthiş değil. almanyadayken bir asya restoranında gittiğimde aradaki farkı anladım çünkü hem deniz ürünleri taze değil hem de en ucuz soslar baharatlar kullanılıyor. insanlar ankarada başka alternatifi yok diye gidiyor. asyalı insanlar daha çok olsa ve daha kolay malzemelere ulaşılsa çok daha güzel olurdu tadı

5 mayıs 2024 17:46