kortizonlu kremler cilde zarar veririmi?

tam olarak nasıl yan etkileri var bilen biri aydınlatabilirmi ,doz aşımı olmadanda zarar veriyormu mesela?

1. Cilde zarar vermesi için bir tüpü saat başı cildinize sürmeniz lazım. Zarar vermez yani:) uzun vadede deriyi incetebilir ancak 21 senedir kullanıyorum incelme görmedim

15 kasım 2017 15:55

2. doktor tavsiyesi olmadan asla kortizonlu krem kullanmayın. bana zamanında -uzun süreli kullanım- egzama için verilmişti. 2,5 ay kadar her gün sürmüştüm sanırsam. egzamayı geçirdi ama ciltte (o bölgede) koyulaşmaya neden oldu. çook uzun süre gitti yani o koyuluk. -- hele de yüzde, kalkışmayın bile.

kortizonlu kremler cilde direkt zarar verir demek yanlış olabilir, fakat her ilaç gibi fayda/zarar hesabı dikkatli yapılarak kullanılması gerekir hepsi bu kadar. bir de ben ettim siz etmeyin, eş dost tavsiyesiyle yüzünüze gözünüze bu tarz kremler sürmeyin. ona iyi gelmiş olabilir misal, ama sizde de aynı etkiyi yapacak diye bir şey yok.

15 kasım 2017 16:11

3. Çok teşekkür ederim hepinize :)

15 kasım 2017 18:23

4. doktor bana kortizonlu krem verdiğinde üç dört gün sürdürüp ardından bıraktırmıştı. uzun süreli kullanımı zararlı demek ki. zaten o kremde başta iyi geldi, sonra cildim eski haline döndü :(

16 kasım 2017 03:13

5. doktor yazdı ,4 gün içinde geçer sonra bırak dedi ben yinede merak ettim bu şekildede bi zararı olur mu diye,teşekküre ederim yardımınız için:)

16 kasım 2017 12:40