kreşlerde ve gündüz bakım evlerinde kameralar hakkinda ?

susluler eylülde çalışmaya başlayacağım bebeğim 8 aylık olacak, kabul eden bir yerle görüştüğüm de kamera ve güvenlik sorularıma ikisinin de olmadığını sosyal hizmetlerin izin vermediğini söylediler. ilk bebeğim, güvenlik kamerası olmaması canımı sıktı. normali bu mudur?kreşe veren anneler sizler nelere dikkat ettiniz?

1. Evet sınıflarda kamera olması yasak

22 haziran 2022 11:25

2. süslüm 8 aylık bebeği kreşe vermek? bakıcı bulup evde baktıramıyor musun?

22 haziran 2022 11:25

3. Bakıcı düşünüp eve kamera koysaniz

22 haziran 2022 11:26

4. Süslüm sizi anlıyorum ama yasak. Yasak olmasa bile çok çirkin. Sizi tüm gün çalıştığınız yerdeki müşteriler izleyebilecek olsa emin olun aşırı rahatsız olurdunuz. Etik değil

22 haziran 2022 11:26

5. Susluler ücretsiz izin düşündüm ama krediler benzin fiyatları tek maaş gecinemeyecegiz.bakici kimseyi tanımıyorum, bakıcıya veren bir iki arkadaş çok kötü tecrubelerinden bahsettiler.acikcasi kurumsal bir yer daha iyi olur gibi geldi ama onda da kamera yokmuş.su an cikmazdayim.bilmiyordum bu detayı.

22 haziran 2022 11:41

6. Kamera olmasını istemek çok anormal bir durum. İnsanların çocuklarının, kendi fotoğrafımızı çekerken kadraja girmesi bile nahoş bir durumken siz hem kendi bebeğinizin sürekli başka kişiler tarafından izlenebilir olmasını hem de başka insanların bebeklerinin görüntülerinin size ifşa edilmesini bekliyorsunuz. Sosyal hizmetlerde çalışıyorum, bu şekilde kameralara izin veren bir kurum bulursanız asıl o zaman o kuruma bebeğinizi emanet etmeyin.

22 haziran 2022 12:00

7. şartlarınıza,ekonominize, yaşam tarzınıza ve bebeğinize en uygun kararı siz düşünür ve verirsiniz. En uygun seçeneğin bu olduğunu düşünmüş ve karar vermişsiniz.

Dünyanın çoğu gelişmiş, 1. dünya ükelerinde anneler çalıştıkları için bebeklerini 3aydan itibaren kreşe verirler, vermişlerdir ve dünyanın en doğal şeyidir bu. kimse de ah vah etmez. Bu insanlarda mis gibi büyüyorlar. Bi türkiye'de var kreş tü kaka, aman bebek küçük evden çıkmasın muhabbeti. Bağışıklığı da bir an önce gelişir işte ne güzel.

Eğitimsiz, nerden geldiği, deneyimi belli olmayan, sözleşme yapılmayan, yasal hiç bir dayanağı olmayan bi kişiyle bebeği evde yalnız bırakmaktansa; sosyal hizmetlere, milli eğitime artık neyse devlete hesap veren ve denetlenen bir kurumda çocukların bakımı bana her zaman daha güvenli gelmiştir.

Kamera konusu da, kurumlarda yoktur. Siz kendi bebeğinizi düşünüyorsunuz ancak aynı anda başka bebekler ve çalışanların da görüntüsü de yayınlandığı için yasaktır.

22 haziran 2022 12:34

8. şimdi türkiye'deki kreşler tu kaka avrupa'dakiler ooo mis gibi algısı yanlıştır diyemeyiz sanıyorum. avrupa'da çalışan kadın, 3 aylık bebeğini kreşe bırakıyor ama kreş zaten is yerine bağlı çoğunlukla. süt izni bilmem nesi derken çocuğunu gün içinde görebilme şansı artıyor. bazı ülkelerde şeffaf eğitim başladı, adamlar duvar yerine cam kullanıyor. şimdi eğitimin, güvenliğin kalitesini karşılaştırıp "bizde kreş algısı neden böyledir?" sorgulaması yapmak doğru değil. kadın kuruluşlarının, stkların yıllardır gündeminde olan ilk 3 konudan biridir kadının emek piyasasında yer alırken kreş hakkından mahrum bırakılması, o isi geçelim.

yukarıda bir iki arkadaşın da tavsiye ettiği üzere bebeğiniz bu kadar küçük iken -hem kendini hiçbir şekilde ifade edemez, savunamaz hem de yaşıtları ile sosyalleşebileceği bir yaş grubunda olmadığı için kreşin olumlu taraflarından da faydalanamaz- bakımının evde sağlanması daha doğru olur.

22 haziran 2022 16:35

9. Bakıcıyla büyümüş biri olarak çocuk biraz daha büyüyünce kesinlikle kreşe verin derim. Eğitimsiz,pedagoji bilmeyen tiplerle esra erol izleyecek diye 7000 vermektense kreşte yaşıtlarıyla sosyalleserek büyümesi daha iyi. Ama 8 ay da biraz küçük. Güvenilir bir bakıcı küçük bebek icin daha iyi olabilir

22 haziran 2022 16:58

10. ss kreşe verip çalışmak zorundayım, kreşe veren annelerden yorum istemiş. burada hala nolur verme, yok şöyle olur başına şunlar gelir şeklinde yorum yapanlar var allah akıl fikir versin.

22 haziran 2022 18:26