kurabiyelerim margarin kokuyor ?

süslüler kurabiye yapmayı seviyorum. ama her yaptığımda aşırı kokuyor margarin, kokusu tutuyor beni. ikram etmek de sorun oluyor benim için. ölçüye göre yapıyorum ama sizin öneriniz var mı?

1. tereyağı kullanın

22 mart 2020 21:03

2. Fazladan vanilya kullanabilir veya margarinin taze olduğundan emin olabilirsiniz.

22 mart 2020 21:07

3. Margarinin markasını değiştirmeyi deneyebilirsiniz. Ben ucuz olduğu için bimin kendi margarinini alıyorum ağır kokuyor gerçekten. Annem sana yağ kullanırdı böyle bi koku hatırlamıyorum. Ben kendim denemedim ama hatırladığım kadarıyla aktarıyorum.

22 mart 2020 21:12

4. Önceden sana hamurişi falan vardı hala var mı bilemiyorum ama bi bak istersen. Tereyağ en nefisi kurabiyede, Tereyağ pahalı dersen teremyağ da olur.

22 mart 2020 21:19

5. Margarini asla eve sokmayız. Kurabiye, poğaça vb. tereyağı kek yaparken de zeytinyağı kullanıyorum hiç koku olmuyor.

22 mart 2020 21:40

6. margarin kullanan kaldı mı ya çok sağlıksız

22 mart 2020 21:42

7. Sana kullanıyorum aslında. Tereyağ kullanmıyorum çünkü ölçemiyorum onu eritmrk de olmuyor sanırım.

22 mart 2020 21:48

8. Yani ürettiklerine göre kullanan var demek ki.

22 mart 2020 21:48

9. Suslu ben hamurisi yapmayi cok severim. Ve ben de margarin kullaniyorum. Tereyaginin kilosu kac lira olmus bazi tariflere en kotu 100gr, bazilarina 250 gr bile koyuluyor. Tutup da 250 gr tereyagi koyamam yani. Teremyağ gurme kullanıyorum ben gayet lezzetli. Bir de internetten ararsaniz tereyagi icindeki bitkisel yag oranini gorebilirsiniz markalarin. Uzerlerinde yazar %60 bitkisel yag/ %80 bitkisel yağ diye. Tereyağıyla kıyaslayarak alabilirisniz margarini. Net olması açısından (link: https://www.google.com/amp/s/www.kevserinmutfagi.com/tereyag-margarin-sivi-yag-hangisini-kullanmaliyim.html/amp Şu yazıyı) bırakıyorum. Ve üstteki süslü haklı, bimin margarini feci kokuyor.

22 mart 2020 22:12