kyk bursu kimlere çıkıyor süslüler?

süslüler inş bu yıl üniye kayıt olacağım.ailem şehir dışına gitme burada vakıfta oku diyorlar.planları bana kyk çıkmasına bağlı yoksa çok zor öderiz babam vefat etti ondan emekli alıyorum adıma 550 tl o da eğer kyk çıkarsa 500 de gelirse rahat okurum.ailemde şu an bir kişi çalışıyor korona nedeniyle diğer kardeşim işten çıkarıldı korona başında yani koronada işten çıkarma olmayacak olayları da hikaye her neyse.bu kyk kime çıkıyor? kirada oturuyoruz üzerimize hiçbir şey yok.çoğu arkadaşım sana çıkar diyor çoğu da vakıfta okursan çıkmaz diyor.kimide aman zenginlere çıkıyor bize çıkmaz diyor merak ediyorum çevrenizden veya sizden kyk alanlar nasıl durumu ?

1. Kyk da puana bakmıyorlar diye biliyorum süslü tamamen ailenin maddi olanakları diyorlar sözde ama bende çok duydum evi arabası olana çıktığını arkadaşımın dediğine göre başkasının üstüne falan gösteriyorlarmış çok garip teşekkür ederim inş çıkar

29 temmuz 2020 23:47

2. vakıfta burslu okursanız çıkabilir çünkü babanız vefat etmiş(başınız sağolsun bu arada) ama burssuz okursanız sanmıyorum çıkacağını ama kredi çıkar o zaman da. valla süslü durumumuz gayet iyi, üstümüze de bir sürü şey var ama kardeşime burs çıktı. yine durumu çok iyi olan kuzenime hem burs hem de yurt çıktı.

29 temmuz 2020 23:47

3. kredi her turlu çıkıyor. bursta bir arkadaşıma cikti ve vakifta okuyor, hile vs donmeden cikti ona.

29 temmuz 2020 23:50

4. anne&babası boşanmış ya da vefat etmiş tüm arkadaşlarıma çıktı. ama denk gelmiş de olabilir. onun dışında babamın sadece emekli maaşı var ev, araba yok üstümüze bana da çıkmıştı. bu işlerde kesinlik yok süslü sadece ona güvenme :( he kredi alırım diyorsan o başka

29 temmuz 2020 23:52

5. ortalama ve alttan ders doğru fakat kişinin ailesinde vefat eden kişiler varsa sıralamaya çok takılan olmuyor

29 temmuz 2020 23:56

6. Süslüler %75 kalktığı için mecbur 50 okuyacağım aylık 1.300 lira ödemem gerekiyor yani bana 500 küsür lazım bu yüzden başvurmak istiyorum.şehir dışına gidemem nedenimde annem panik atak hastası ve birkaç hastalığı daha var...gitmeme pek razı değil.puanım çok iyi diyemem zaten meslek lisesi çıkışlıyım, meslek lisesinde okuyanlar beni anlar diye düşünüyorum.çok çalışamadım stajdan dolayı.Dediğim gibi üzerimize ait hiçbir şey yok evde 5 kişiyiz kirada oturuyoruz kiramiz 1.200 1 kişi çalışıyor bir de babamın emeklisi var bu kadar ayrıntı verme nedenim böyle benim gibi olup çıkan arkadaşlarınız var mı diye.iyi dilekleriniz için teşekkür ederim ❤️

30 temmuz 2020 00:02

7. süslü ben vakıfta %50 burslu okuyorum. ben de babamı kaybettim ve sizinle aynı miktarda aylık alıyoruz. %50 olmama rağmen yine de kyk bursu çıktı bana. babam devlet bankası memuruydu bu arada bunu da belirtmemde fayda var. şans işi biraz umutsuz olmayın. :)

30 temmuz 2020 00:03

8. A8 seninde başın sağolsun süslüm umarım çıkar iyi dileklerin için çok teşekkür ederim❤️

30 temmuz 2020 00:04

9. ilk 3 bine girdim, vakıfta tam burslu okuyorum. annem babam çalışmıyor ama ailenin diğer iki ferdi çalışıyordu. ev bizim üstümüze, durumumuz orta-alt diyebilirim. ben hiçbir şekilde maddi yardım almıyorum aileden, okulun verdiği başarı bursu+kyk bursuyla geçiniyorum. burdan ölçüp biçebilirsin ama kendi düşünceme göre tamamen şans işi. bir de nerede okuduğumu hatırlamıyorum ama önceki eğitim hayatınızda bulunan sosyal başarı kayıtlarınız etkili olabilir. yani tabii ki oturup tek tek incelemiyorlardır da puanlama sistemi gibi düşünün. ben tamamen şans olduğunu düşünüyorum. yakın arkadaş çevremi de örnek verecek olursam durumu nispeten orta-iyi olan(annelerin çalışmayıp, babanın iyi işe sahip olduğu, birinin devlet tıp, birinin özel tıp okuduğu iki arkadaşım) kimseye çıkmadı, anne babası boşanmış, kirada oturan ve annesi çalışmayan devlet üniversiteli arkadaşıma çıktı. bence sana çıkma şansı çok yüksek, bol şanslar ve bol başarılı bir eğitim hayatı diliyorum <3

30 temmuz 2020 00:37

10. ha bu arada yazmayı unuttum, maddi durumum çok iyi görünüyor olabilir ama oldukça kalabalık bir ev halkımız var ve anne babam çok yaşlı, emekli maaşı vs. hiçbir şey de almıyorlar. arkadaşlarımın ise klasik iki çocuklu aileleri var. devlet dairelerinde resmi kayıtları bulunan işte nüfus bilgisi, ebeveynlerin medeni durumu ya da vefatı, sigortalı çalışma, araba ya da tapu bilgisi, başarı durumu gibi bilgilerin etkili olduğunu düşünüyorum ben :)

30 temmuz 2020 00:48