1. merhaba süslü, bu anlatımınla gözümde az-çok canlandırdım ama yine de bir link paylaşsan daha sağlıklı yorumlar yapılabilirdi diye düşünüyorum.
herneyse, bence mürdüm gibi koyu ve iddialı tonlar ağır smokey ve benzeri makyajları, aşırı abartılı saçları ve aksesuarları çok kaldırmıyor. ama tabi burada abiyenizin duruş, kesim, kumaş, dekolte gibi detayları da çok önemli. bu parametreleri bilmediğim için varsayım üzerine diyebilirim ki, bence ne makyajda ne ojede koyu renklere yönelin. zaten iddialı bir renk giyiyorsunuz; makyaj ve ojede olabildiğince, nudelar, pastel pembeler gibi soft renkler tercih edin. saçlarınıza ağır bir maşa yapmayın derim, zaten öyle maşaların modası bile kalmadı artık. ancak maşa yapıp saçlarınızı tek tek açarak o yapış yapışlıktan kurtarıp hafif bir helenistik örgü ile (link: https://www.google.com/search?q=helenistik+%C3%B6rg%C3%BC+a%C3%A7%C4%B1k+sa%C3%A7&rlz=1C1CHZL_trTR845TR845&sxsrf=ALeKk03DjKZunNnHD47loD7h0VtDP1U5Ew:1629201645378&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=BIj5WPTeIIAojM%252C9va2DYr3QD2LMM%252C_&vet=1&usg=AI4_-kT3VGprpQogqfixQyKr0CUCYiZUfg&sa=X&ved=2ahUKEwiM0duKgbjyAhVSNuwKHRryC98Q9QF6BAgNEAE#imgrc=BIj5WPTeIIAojM şekil a) veya dağınık bir topuz ile tamamlayabilirseniz (link: https://www.google.com/search?q=da%C4%9F%C4%B1n%C4%B1k+helenistik+topuz&tbm=isch&ved=2ahUKEwiLic6NgbjyAhXRjqQKHZy2ACYQ2-cCegQIABAA&oq=da%C4%9F%C4%B1n%C4%B1k+helenistik+topuz&gs_lcp=CgNpbWcQAzIGCAAQCBAeOgQIIxAnOgcIIxDqAhAnOgQIABBDOgsIABCABBCxAxCDAToICAAQgAQQsQM6CggAELEDEIMBEEM6BQgAEIAEOgcIABCxAxBDOgYIABAKEBhQiu8CWICuA2CErwNoAnAAeAOAAaABiAGOIpIBBTMyLjEzmAEAoAEBqgELZ3dzLXdpei1pbWewAQrAAQE&sclient=img&ei=86QbYcvDGtGdkgWc7YKwAg&rlz=1C1CHZL_trTR845TR845#imgrc=Z8H7_eDcE2VuhM şekil a2 (aksesuar hariç)) daha güncel bir "look" elde etmiş olursunuz.
ben şahsen v yakalarda eğer boyun kısa ise, ensede dağınık bir topuz; eğer uzun bir boynumuz var ise açık saç tercih edilmeli diye düşünüyorum.