macbook air almayı düşünüyordum ğ,ü,ş,i,ç harfleri yok mu klavyede? görsellerde göremedim?

kullananlar aydınlatabilir mi beni? gülmeyin nolur (link: https://www.vatanbilgisayar.com/macbook-air-mqd32tu-a-core-i5-1-8ghz-8gb-128gbssd-13-3-int-notebook.html baktığım model)

1. Türkiyede satılan bir bilgisayarın klavyesinde nasıl türkçe karakter olmaz süslü mantıklı düşün :d

4 ocak 2021 18:33

2. Resimler yabancı sitelerden alınmış olabilir, bu ülkede satılan Türkçe harfli satılır

4 ocak 2021 18:35

3. olabilir ben baska bir marka aldim baska siteden ve klavyede bu harfler yok

4 ocak 2021 18:46

4. benimkinde yok, turkiye'den aldim.

4 ocak 2021 19:23

5. peki yazı yazmanız gerektiğinde napıyorsunuz

4 ocak 2021 19:49

6. bilgisayarın kurulumunu yaparken klavye seçeneklerinden türkçe seçiyorsunuz ve virgül i, büyüktür işareti ç, iki nokta işareti ş olarak kullanılıyor. aynı türkçe q klavyedeki yerlerinde oluyor yalnızca tuşun üzerinde yazmamış oluyor.

4 ocak 2021 21:18

7. ben temmuz’da trendyoldan almıştım benimkinde var süslüm.

4 ocak 2021 22:01

8. klavyenizi ingilizce veya türkçe klavye gibi bir opsiyonla seçebiliyorsunuz. olmasa bile bunun için stickerlar var, pc klavyesini türkçeye çevirip ingilizce klavyeye yapıştırdığınız türkçe klavye stickerları sayesinde istediğiniz gibi kullanabilirsiniz

4 ocak 2021 23:59

9. süslü benimki de ing klavye. i harfi var ama ı yok öncelikle. g nin üzerıne basılı tutup 1 rakamına bastığında ğ oluyo. a nın üzerine basınca şapkalı a çıkıyor ya onun gibi düşün

5 ocak 2021 13:32