macbook'un avantajları ve dezavantajları nelerdir?

merhaba süslüler bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirim

1. macbook air 2020 kullanıcısı olarak yazıyorum. avantajları : çok uzun ömürlü olması, yıllar geçmesine rağmen bozulmayan batarya ve saatlerce kullanılabilir şarj, çantaya at çık şeklinde bir taşıma kolaylığı ( çok hafif olması ve şarj aleti taşıma gereksinimi olmaması), ekranı göz yormuyor windows'un en iyi bilgisayarında bile pikselleri sayıyorsunuz bu cam gibi, virüs derdi olmaması, hızından bir şey kaybetmemesi, işletim sistemi olarak windows'a göre çok kolay bir arayüzü olması (babaannem bile 2 günde öğrenir kullanır), telefonunuz da iphone ise veya apple'ın diğer ürünlerini de kullanıyorsanız bilgisayarınızla eşleştirip macos habitatında işlerinizi çok kolaylaştırabilmesi (telefondan okuduğunuz ekranı direkt pcye yansıtıp oradan devam etmek ya da airdroptan kolayca belge yollamak vs gibi) diye gider..

dezavantajları: maalesef oyun oynanamıyor bu bilgisayarda çünkü oyun bilgisayarı değil. bazen oturup windows pc'de akşama kadar cs oynadığım günleri özlüyorum. onun dışında thunderbolt bağlantısı olmadan flash girişi vs yapamıyorsunuz, bazen her flashtaki dosyayı açmıyor, crackli dosya vs indiremiyorsunuz her app'in orjinal sürümünü yüklemenize izin veriyor yani windows'taki çakallıkları bunda yapamıyorsunuz her şey lisanslı. aklıma gelenler bunlar

5 mart 2023 23:17

2. Çok toz tutuyor. Benim tek şikayetim bu.

5 mart 2023 23:32

3. batarya ömrü 3 yıl süslü. parçaları da pahalı maalesef. ama daha uzun ömürlü olduğu için batarya öldükçe yenilemek yine uzun vadede daha karlı çıkıyor bence. bunun dışında a1 süslünün yazdıklarına katılıyorum.

5 mart 2023 23:32

4. Tek dezavantajı pahalı olması ve oyun oynanamıyor oluşu

5 mart 2023 23:34

5. Çok toz tutuyor. İşime yarayacak tüm uygulamalar ücretli windowstaki gibi kaçak indiremiyosun. En basiti eğitimleri autoclicker ile geçiyordum slaytları normalde. baktım ucretli eski ölü pcmden yapıyorum eğitimlerimi. İyi yani hızlı olması falan ama şimdi olsa kaliteli bi normal pc alırdım.

5 mart 2023 23:53

6. windows işletim sistemine sahip tüm bilgisayarlarım 3 hadi bilemedin 4 yıl içinde perte çıktı. bak ben bilgisayarla oyun oynayan ya da hafızasını manyak gibi kullanan biri değilim. wordde yazı yazarım internette gezinirim bu kadar.

lenovo laptopım 4. yılında yavaşlıktan açılmaz hale gelince eşim bana 5 yıllık macbookunu verdi. 1,5 yıldır kullanıyorum yani 6,5 yıllık bilgisayar hala canavar gibi. sadece artık bataryası az gidiyor ama olsun. inceliği hafifliği ekran kalitesi hızı. şu an bir daha bilgisayar alacak olsam 2 kere düşünmem, gerekirse kredi çeker yine de macbook alırım.

6 mart 2023 00:11

7. Avantajları çok da yukarıdaki süslülerin dediği gibi oyun oynanmıyor, bir de her programın macos versiyonu yok. iş/okul gibi yerlerde kullanmak zorunda olduğunuz programlar varsa sıkıntı yani. Oyun bir şekilde hallolur yani, elzem değil.

6 mart 2023 12:08

8. 8 yıl macbook pro kullandım, 9. yıla girerken m2 air ile değiştirdim. en son 2 saat falan kullanım alıyordum tam şarj ile, bataryası 3 yıl dayanıyor diyen süslü, sanırım seninkinde bir sorun vardı, 3 senede benimkinin batarya sağlığı hala %70in altına inmemişti yanlış hatırlamıyorsam, daha yüksek olabilir ama daha az olamaz.

süslü, ekstralara harcayacak paran varsa, bunlar gözüne batmayacaksa eğer, yıllarca kullanabileceğin kaliteli bir bilgisayar almış olacaksın macbook alarak. ama mesela veri alışverişi için, diske vesaire veri aktarmak için ntfs programı satın alman gerekecek, ürünleri lisanslı kullanman lazım, herhangi bir aksesuarın eskidiğinde bozulduğunda orijinal alman gerekecek eğer cihazını düşünüyorsan, haliyle hepsi masraf bunların ve az buz değil. çoğu kabloyu bağlamak için bile ek aparat gerekecek vesaire.

ama yıllarca sorunsuz bir şekilde kullanabileceğin, şık, hafif, yarı yarıya inmişken bile batarya ömrü çoğu bilgisayardan iyi olan bir cihazın olacak. yıllarca yazılım desteği alacak, güncelliğini kaybetmeyecek, kolay kolay bozulup yıpranmayacak. ben air aldım ama pro'yu da hala kullanıyorum mesela evde. özellikle başka apple ürünlerin varsa hayatın inanılmaz kolaylaşır, telefonun iphone ise mesela başka bir marka düşünme derim. uzun vadede kar edersin.

6 mart 2023 15:41