1. macbook air 2020 kullanıcısı olarak yazıyorum. avantajları : çok uzun ömürlü olması, yıllar geçmesine rağmen bozulmayan batarya ve saatlerce kullanılabilir şarj, çantaya at çık şeklinde bir taşıma kolaylığı ( çok hafif olması ve şarj aleti taşıma gereksinimi olmaması), ekranı göz yormuyor windows'un en iyi bilgisayarında bile pikselleri sayıyorsunuz bu cam gibi, virüs derdi olmaması, hızından bir şey kaybetmemesi, işletim sistemi olarak windows'a göre çok kolay bir arayüzü olması (babaannem bile 2 günde öğrenir kullanır), telefonunuz da iphone ise veya apple'ın diğer ürünlerini de kullanıyorsanız bilgisayarınızla eşleştirip macos habitatında işlerinizi çok kolaylaştırabilmesi (telefondan okuduğunuz ekranı direkt pcye yansıtıp oradan devam etmek ya da airdroptan kolayca belge yollamak vs gibi) diye gider..
dezavantajları: maalesef oyun oynanamıyor bu bilgisayarda çünkü oyun bilgisayarı değil. bazen oturup windows pc'de akşama kadar cs oynadığım günleri özlüyorum. onun dışında thunderbolt bağlantısı olmadan flash girişi vs yapamıyorsunuz, bazen her flashtaki dosyayı açmıyor, crackli dosya vs indiremiyorsunuz her app'in orjinal sürümünü yüklemenize izin veriyor yani windows'taki çakallıkları bunda yapamıyorsunuz her şey lisanslı. aklıma gelenler bunlar