maden veya jeoloji mühendisliği nasıl? bu bölümleri seçmeyi düşünen veya halihazırda okuyan var mı?

okuldan bağımsız olarak bölümler hakkında düşünceleriniz neler arkadaşlar. okumak çok zor mu?  hani fizik bölümü öyledir ya sıralaması, puanı falan nispeten düşük ama okuması zor. bu bölümlerde öyle mi? sayısal dersleri vs. sonrasında ise iş imkanı vb. aranızda isteyerek tercih edecek veya okuyan var ise konuşalım mı?

1. Süslü benim babam madem mühendisliği ve jeoloji mühendisliğini bitirdi 2-3 yıl kadar önce kendi şirketinde olduğu için iş derdi olmadı ama birçok kişinin bu bölümlerden mezun olup çok zor iş bulduğunu biliyorum. Hatta bulamadığını. İki kişilik kadro için 3000den fazla kişi başvurmuştu babama geçen yıl.

Okuma kısmı gerçekten zor, hele iyi bir derece yapmak istiyorsan daha da zor. Babamın genel olarak çoğu şeyi bilmesine rağmen yapamıyorum Yorgunum diye ağladığını hatırlıyorum.

Eğer istiyorsan ve girersen okula kesinlikle iyi bir ortalamaya ek dil öğrenmeni tavsiye ediyorum Ve program kullanmayı. işe alımda sertifikalar aşırı aşırı önemli bu meslekte. Tek bir fazlanız size bir iş olarak geri dönebiliyor.

18 temmuz 2019 02:24

2. Ezberim fena değildir bu durum her iki bölüm içinde geçerli mi? İsg uzmanlığı iş güvenliği ile ilgili değil mi? Baktığım kadarıyla okul bitince sınava giriliyor uzman olmak için onunda kademeleri var gördüğüm kadarı ile.

Siz bu bölümlerden birinde misiniz? Sayısal ağırlıklı mı?

18 temmuz 2019 02:28

3. İsg uzmanı olmak için bunlara gerek yok. 2 yıllık açıköğretimden isg okuyup aynı anda dil çalışsanız da güzel bir iş imkanınız olabilir. Bu alanda çalışmak istiyorsanız muhtemel tek şartı başarı. Bir tanıdığınız varsa bu alanda çalışan yanında çalışabilir yurtdışında şirketlere ulaşıp anlaşabilirsiniz iş için. Yani benim ev hanımı annemin bile açıköğretim isg diploması var. O yüzden çok mantıklı bir seçenek olmaz. Bu arada bu iki bölümde çift ana dal yapabiliyorsunuz diye biliyorum. Belki işinize yarar.

18 temmuz 2019 02:31

4. Anonim 2 babanız aynı anda mı okudu iki bölümü? Helal olsun acaba o nedenle mi çok zor oldu ki? Ben maden istiyorum bilmiyorum ama ilgimi çekiyor birde sıralamam falan ancak yetecek gibi. Hacettepe olur gibi ama bölüm İngilizce eğitim veriyormuş bölümde zor ise kaldıramam gibi geliyor. Diğer seçenek ankara Üniversitesi jeoloji Müh. Eğitim dili Türkçe ama jeoloji bilimi de karmaşık göründü gözüme sanki kendine ait ayrı bir dili var.

18 temmuz 2019 02:32

5. Aynı anda okuyup dil kursuna ve işine devam etti. Tez yazarken bel fıtığı oldu adam :D Yerinizde olsam İngilizce okurdum ancak Türkçe olarak bölümü okuyup ekstra eğitim almak daha mantıklı. Çift Ana dal falan yapmazsanız araştırma görevlisi/ eğitmen olarak kalabilirsiniz.

18 temmuz 2019 02:36

6. Yahu isg uzmanlıgı iki yıllık okuyanla bir miyiz? Mühendisler alıyor bu sertifikaları ben b sınıfı uzman mühendisim tabiki hepsinin şefiyim maaşım yerinde. Ama dediğim gibi jeolojide kendi alanında iş bulma şansın yok neredeyse türkiyede

18 temmuz 2019 02:38

7. Anonim 1 okulunuz süpermiş birde ingilizce niye böyle olmuş ki ülkemizde yerbilimleri ile ilgili hiçbir sektör yok mu? Sanırım birtek madenler var ama işin şantiye kısmını bende yapamam galiba. Bu bölümler de bir tanıdık söyleyince aklıma düştü kendisinin çevre ile ilgili bir şirketi varda maden, jeoloji, harita ve çevre mühendisleri çalışıyormuş yanında benimde sonuçlar iyi gelmeyince bunlardan birini yaz gitsin her türlü iş bulursun demişti.

18 temmuz 2019 02:39

8. Malesef mezun cok iş cok az. Cevre de daha cok imkan var. Jeolog ya da maden müh olmak şantiyelerde binde bir is cıkıyor erkek alıyorlar. Kadınlar daha ofis işleri dediğim gibi. Yine de mühendis olmak artıdır. Sececeginiz daha iyisi yoksa müh bölümlerinden öneririm ama ben pişmanım

18 temmuz 2019 02:42

9. Tabi bir değilsiniz ancak bir bölümün üzerine okumuşsunuz. Şu anda da sadece isg okumuş olmak çok da güvenilir bir adım olmuyor gelecek için farkındasınızdır.

18 temmuz 2019 02:44

10. Evet ben jeoloji okuyup üzerine isg egitimi almasını önerdim. Zira benimle birlikte calısan uzmanlardan hicbiri iki yıllık mezun değil..

18 temmuz 2019 02:45