mahkemede keşif tarihi ne demek oluyor?

miras davamız var keşif tarihi verilmiş internette net bilgi bulamadım bu da duruşma gibi mi oluyor napmamız lazım bilen var mı? ben duruşmalara katılmıyorum başka şehirdeyim ama mal kaçırma durumu var keşif sırasında bunun da söylenmesini istiyorum duruşmaya mı gitmem lazım

1. eğer yanlış bilmiyorsam bir heyet gelip yerinde inceleme yapıp tutanak tutuyor. duruşma değil de durumu yerinde inceleyip netleştirme gibi bir şey. bizim arsa davasında olmuştu arsaya gidip bakıp rapor mu ne sunmuşlardı yanılmıyorsam. ama başka bir şey yapılıyor mu bilmiyorum.

5 mart 2024 12:32

2. biz orda olmalı mıyız acaba bizi de çağıracaklar mı süslü

5 mart 2024 12:36

3. bizim avukatımız ilgilenmişti biz gitmedik ama dediğim gibi boş bir arazi davasıydı. aynı şekilde şirket inşattında olan bir dolandırma davası vardı. ona genel müdür de gelmişti heyetle ve avukatla birlikte. zorunlu muydu yoksa değil miydi bilemiyorum. avutanız yönlendirse iyi olur aslında sizi madem ortada mal kaçırma durumu da varmış hata payı olmaması lazım

5 mart 2024 12:44

4. Duruşma değil, bilirkişi incelemesi. Avukatın ilgilenmesi lazım.

5 mart 2024 14:10

5. avukatımız yok süslü çok para istedi avukat, tutamadık maalesef. sadece bize bilgi vermesi için 8k ödedik geçen yıl.

5 mart 2024 14:17

6. gitmeseniz de olur ama gözden kaçan, yanlış bir şey olursa itiraz edememiş olursunuz. karşı taraf yanlış şekilde yönlendirebilir vs. geri kalan sorularınızı açıklamak bedava hukuki danışmanlığa girer.

5 mart 2024 14:18

7. avukat çok para istedi diye tutmamışsınız ama avukatsız yürütmeye çalıştığınız dava sürecinde çok daha büyük hak kayıpları yaşamanız muhtemel benden söylemesi.

5 mart 2024 14:44

8. a4 teşekkür ederim

a5 farkındayız ama karşılayamıyoruz maalesef

cevap veren herkese teşekkür ederim

5 mart 2024 14:56

9. Süslü avukatsız bu davayı hiç edersiniz haberiniz olsun. Nasıl hasta olunca gerekirse kredi çekip tedavimizi oluyoruz böyle büyük davalarda da avukat tutulmalı. Daha keşif nedir bilmiyorsunuz. Keşiften gelecek olan bilirkişi raporunu inceleyip anlayıp itiraz etmeniz mümkün değil.

Sorunuza cevap olarak da keşif duruşma günü demek değil. Hakim ve atadığı bilirkişiler dava tarafları veya tarafların vekilleriyle birlikte dava konusu olan yeri incelemeye gidiyorlar. Siz de tarafsanız tabiki gitmelisiniz.

5 mart 2024 16:34

10. süslü maalesef bütçemiz yok annem ve ben varız ben asgari ücretle çalışıyorum. kazanamazsak avukatın parasını ödeyemem. şuan danışma ücretleri de yükselmiştir sadece danışma ücretini bile karşılayamıyorum maalesef. teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.

5 mart 2024 17:17