mango ve zara’nın web sitelerinde kullandıkları mankenlerin aşırı zayıf olmaları hakkında ne düşünüyorsunuz?

normal beden kitle indeksinde bir kadın olmama rağmen siteden kıyafet bakarken hep bende kötü duracakmış algısı yaratıyor. bunu giymek için çok şişmanım diye düşünüyorum. kilo vermem lazıma kadar gidiyor bazen olay. bu yüzden artık web sitelerine bakmamaya karar verdim. hm normal boyutlarda modeller kullanıyor mesela. siz ne düşünüyorsunuz bu konuda merak ettim.

1. zayifliklari beni rahatsiz etmiyor ama pozlar cok ama cok kotu. ecis bucus hallere giriyorlar. amac kiyafetleri mi sergilemek yoksa en marjinal marka biziz, pozlarimiz oricinal mi demeye calisiyorlar anlamiyorum. bu durum beni rahatsiz ediyor. bazen alacagim varken alamiyorum.

29 mayıs 2018 16:37

2. eciş bücüş pozlar +1 görsel olarak çok rahatsız oluyorum

mangonunkiler pek öyle değil ama. hele son kreasyonlarında sahilde falan püfür püfür pozları kızların içimi açtı.

aslında beni rahatsız eden şey kiloları değil de çok oranlı mankenler kullanmaları. çoğu kadının ya üstü kalın ya altı. ikisinin de oranlı olduğu mankenlerdeki kıyafetler bana hiçbir fikir vermiyor. kalıba göre işte kendim anlamaya çalışıyorum bu basenliye yakışır mı, bu göbekliye yakışır mı filan diye. hani bana kalırsa model kullanmasa bile olur resmen markalar zaten bir referans olmuyorlar.

29 mayıs 2018 16:41

3. kesinlikle katılıyorum. özellikle bol kesim üstlerde o kadar zayıf birinin üzerinde olması çok yanıltıcı oluyor. mankenin bedeni m olsa daha anlaşılır olurdu bizler için.

29 mayıs 2018 16:47

4. "İdeal" manken bedeninin yanı sıra m (gizlinot: Ortalama sebebiyle) bedende de çekim yapmaları gerektiğini düşünüyorum.

Boy konusu zaten vurgun :( ben kilodan değil ancak boydan emin olamıyorum.

29 mayıs 2018 16:52

5. Çok zayif mankenler koymalarinin yaninda o tuhaf pozlara ben de katılıyorum. BEN öyle yamuk yumuk durmayacağım için kiyafet nasil duracak bilemiyorum. İskelet gibi mankenlerden de hoslanmiyorum. Sırf bu yüzden sitelerinden bir şey almayı geç bakamıyorum bile.

29 mayıs 2018 17:02

6. mankenlerin nerdeyse hepsi xs. ortalama olarak m beden yapmaları gerekiyor bence ne biliyim. bu algı bende de oluyor. sanki bunu zayıf kızlar giyse daha güzel olur ben almıyım hıı ok falan. hep dümdüzler mankenler. yapın azcık bir hafiften göbek armut göbeğimi deniyordu ne deniyordu bilemedim:d azcık anlayalım bizde nasıl duracak üstümüzde yahu

29 mayıs 2018 17:07

7. Kızlar boyum 1.80 ve 60 kiloyum. Baya ordaki ''eciş bücüş'' mankenler gibi anlıyacağınız. Emin olun ordaki kiyafetler kimseye tam olmuyor. Bana da hepsi kisa geliyor. Hani kollari filan fotosopla uzatiyolar yani. Zaten öyle olsa kiyafetsiz kalan ben değil ülkenin %80lik kismi olurdu...

29 mayıs 2018 17:19

8. ecis bucus pozlara denmisti insanlarin boylarina degil. rica ederim gozlerimizi kullanalim okurken.

29 mayıs 2018 17:22

9. markaların oransız manken koymayacağını biz de biliyoruz herhalde. burada yaşadığımız sıkıntıyı dile getiriyoruz.

bir de mesela yine bu oransızlık üzerinden, zara kilonu ve boyunu sorup sana "m beden almalısın" falan diyor. ama alakası yok, genelde orada söylenenden min. 1 beden küçük alıyorum her şeyi. hangi ortalamaya göre oranlayıp öneriyor belirsiz.

29 mayıs 2018 17:22

10. Markalar bize yardımcı olmak için değil kıyafetler güzel gözüksün biz de alalım diye satış stratejisi olarak orantılı zayıf modeller kullanıyorlar. M bir bedende modelin üstünde durduğu gibi durmayacaktır kıyafet. Ya da orantısız, göbekli vs bir vücutta kuyafet kendini gösteremez. Bir marka neden kıyafetlerini daha iyi gösterebilecekken daha kötü göstersin ki?

29 mayıs 2018 17:50