manifest yapar mısınız? evetse, hangisi?

1. yaşamak istediğim şeylerle ilgili çok fazla daydreaming yapıyorum. mesela bugün bulaşık yıkarken gelecekte mesleğimde çok ilerlemişim de benimle roportaj yapiliyomus gibi hayal kurdum, hayali sorulara cevap verdim falan :d bunun çok güçlü bir manifest olduğuna inanıyorum

1 mart 2025 16:25

2. bu herhalde manifest değil ama direkt hayalimi gözümde net bir şekilde canlandırıp ona gidecek bir yol haritası hayal ediyorum. sonra onu küçük parçalara bölüp hedefler koyuyorum. hedefler/ yol parçaları iyice ufalanana kadar bölüyorum. bunların hepsini bir kağıda proje planı gibi yazıyorum. yanlarına yaklaşık sürelerini yazıyorum ve direkt ilk maddeden başlıyorum.

yalnız şöyle bir durum var, tüm bunları çok enerjik ya da kaygılı gibi kalp çarpıntısı hissettiğim ve beynimin aşırı hızlı çalıştığı anlarda yapıyorum. genelde çok kahve, çay ya da çikolata sonrası böyle oluyor. normalde çok enerjisiz bir insanım ve bu planları yapacak motivasyonum sadece böyle anlarda oluyor.

1 mart 2025 18:49

3. a3 senin dediğin şey maladaptive daydreaming ve bundan muzdarip olan insanlar bunun önüne geçemiyor. günlük hayatlarını etkiliyor tüm gün oturup mal mal hayal kuruyorlar başka hiçbir şey yapamıyor. benim dediğim öyle değil, canım istediğinde kendi seçtiğim hayalleri kuruyorum sadece. cahil cahil boş yapma :d

1 mart 2025 21:41