memur için bursa nasıl sizce süslüler?

kiralar yüksek diyorlar, gerçekten abartı mı? istanbul seviyesinde mi? ilanlara bakıyorum internette ama tam kafama oturmadı. bir memur için avantaj ve dezavantajları nelerdir sizce? her türlü sektörden cevaplara açığım bursa'yı bilen arkadaşlardan:)

1. Evet süslü maalesef ki pahalı bir şehir. İstanbul'a yakın. 15 binden başlıyor oturulabilecek evler. Hangi kısmı olduğu da mühim tabi ki. Nilüfer ise 20 25 bin kiralar. Görükle ucuzdur ama öğrenci yerleşkesi orası evler küçük.

29 şubat 2024 21:31

2. çok teşekkür ederim cevabınız için:) aile bakanlığı alımı için düşünüyorum orası da Osmangazi olarak geçiyormuş sanırım. toplu ulaşım nasıldır süslü, trafik problemi var mı? küçük yerlerde yaşamaya alışkınım her yere yürüyerek gidip gelmeye falan :( istanbul gibiyse cidden üzer beni

29 şubat 2024 21:44

3. tam olarak nerede çalışacaksınız süslü ? osmangazi olarak geçer ama büyük bir yer osmangazi. iyi yeri de var kötü yeri de. genel olarak nilüfer daha yaşanılabilir bir yer. ama mesela osmangazi'de millet mahallesi ya da yunuseline yakınsa çalışacağınız yer oralar da şuan yeni yerleşkeler. kafe, restorant çok. ulaşım olarak çok sıkıntı yaşamazsınız. metro ve otobüs hatları bol. genel olarak hayat şartları istanbulla aynı, hangi ilçesine giderseniz gidin fiyatlar pek değişmez. kira olarak görükle uygun evet çünkü öğrenci yerleşkesi ama memur nüfusu da yüksek ancak şehrin bir ucunda kalıyor. dediğim gibi tam olarak atanacağınız yerleşke neresi ona göre belirleyip ev bakmak daha mantıklı olur.

29 şubat 2024 21:54

4. her yere yürüyerek gitmeyi unutun bir de. fsm diye bir cadde var meşhur mesela caddenin bir ucu başka metro hattı diğer ucu başka metro hattı. bağdat caddesinden daha uzun bir cadde olabilir.

29 şubat 2024 21:55

5. çok teşekkür ederim. bir fikir oluştu gerçekten. şu an edirne'de yaşıyorum. bursa'da da aile ve sosyal hizmetler müdürlüğü'ne atanmış olacağım eğer gelirse. yakın bir yerde ev tutmayı isterim iyi olur tabi. ama bayaa büyük bir şehirmiş onu tam olarak anlamış oldum. bir memur için ne kadar ideal tartışılır. :(

29 şubat 2024 22:15

6. kükürtlü olarak geçiyormuş :d

29 şubat 2024 22:17

7. bursalıyım, akpli değilseniz bursa'da yaşamak çok zor. sırf bunu demeye geldim. tam bir akp şehridir bursa.

29 şubat 2024 22:28

8. benim babam, inegöl'deki evini 3000'e neden kiraya veriyor?! fazla merhametli galiba, geçenlerde babama bu konuyu açtım "yazık, olmaz" filan dedi?! öyle kıyıda köşede bir ev de değil ama babama kiracısı 3000 ödüyor. fazla merhamet de iyi değil sanırım, aşırı merhametli insanlar zengin olamıyor :( of be babiş...

29 şubat 2024 22:38

9. tam olarak nerede olduğunu anladım süslü. evet kükürtlü diye geçiyor, çok işlek bir ana yol üzerinde. metro durağı çok yakın inip yürüyebilirsiniz. eğer bütçe yeterse beşevler, fsm taraflarına bakılabilir. kükürtlü, çekirge civarlarına da bakabilirsiniz, önceden çok popüler semtlerdi evler o yüzden genel olarak eski o civarlarda. metro hattına yakın bir ev size iyi olur çünkü metroyla işe gidip gelmek büyük kolaylık olur.

29 şubat 2024 22:39

10. çok teşekküür ederim anonim 3, diğer yazarlara da teşekkür ediyorum hemen hemen fikir oluştu:)

bu arada 3 bin liraya türkiye'nin hiçbir yerinde kira olmaz:( fahiş kiraya da karşıyız elbette ama 3 bin lira da bedavaya oturmak gibi bir şey oldu şu an :D

29 şubat 2024 22:53