merhab kızlar siyah kıyafetler için en iyi deterjan hangisi ? solup gidiyor siyahlarım :( ne önerirsiniz ?

1. Süslü ben bu yüzden siyah kot giymeyi bıraktım😞 en ufak bi solma olunca bile hiç hoşuma gitmiyor benim.

7 aralık 2019 23:47

2. Ben perwoll siyahlar için olanı kullanıyorum. Başka marka da olabilir konsantre olanlar sanki daha az yıpratıyor gibi. Ama pamuk karışımlı olan siyahlar yine bir miktar solacaktır, engellemeniz doğaya, kanunlara aykırı :) polyesterlerde sorun yaşamazsınız ama.

7 aralık 2019 23:50

3. Bunu nerede okudum hatırlamıyorum ama siyahları solduran şey yumuşatıcı bence. Ne zamandır siyahlara daha az yumuşatıcı koyuyorum o zamandan beri siyahlarım hala siyah. Bazen anneme gittiğimde o bütün çamasırları yüksek derecede bol deterjan ve yumuşatıcı ile yıkadığı için azıcık da olsa solma fark ediyorum siyahlarda. Bir de beyazları güneş ışığında kuruturken siyahları o kadar fazla güneşte kurutmuyorum.

8 aralık 2019 00:06

4. hiç bilmiyorum ama aklima direk perwol geldi bilincaltimiza işlemiş. siyahlariniz ilk gunku gibi :(

8 aralık 2019 01:04

5. Kesinlikle perwoll

8 aralık 2019 01:16

6. toz deterjan bazen kalıntı bırakıyor ve solmuş efekti veriyor. bir de düşük ısıda yıkamak iyi bir çözüm, ben kıyafetleri maks 30'da yıkıyorum ve hiç solmuyorlar. iç çamaşırlarını daha yüksek ısıda yıkadığım için bariz bir şekilde soluyorlar mesela.

8 aralık 2019 01:55

7. Süslü merhaba. En başta şunu demek isterim; ben pantolonları beyazlar hariç en fazla 3 kere giyerim.pantolonlarimin  Geneli de koyu renktir ve annem pantolonu özelikle koyu renkli olanları kısa sürede kirletip yıkıyorsunuz rengi çabuk akıyor derdi onun icin de en az 4 kere giyin filan derdi. Suan çamaşır görevi bende dediğim

Gibi en fazla 3 kere giyiyorumdur. Deterjan olarak perwoll kullandım bingo kullandım, bingo perwoll e bin basar. Yılların perwoll kullanıcısı olarak bingo derim, bir kere denemenizi öneririm.

Sadece siyah pantolonsa siyah boyayla yikayabilirsiniz makinede, ya da Migros'ta siyah çamaşırlar icin mendiller var makineye atilan, onu da kullanabilirsiniz.

8 aralık 2019 23:20