merhaba. ben allahın cezası muhasebe dersi alıyorum?

genel muhasebe dersi alıyorum ve geçemiyorum bir türlü... muhasebe okuyan ya da bu dersi alan birileri varsa nasıl çalıştıklarını ya da nerelerden çalıştıklarını söyleyebilirler mi?

1. 2. Sınıfın dersi ve ben son sınıfım. Vizem sanırım 10 gibi bir şey gelecek. :( Dersi bu dönem vermem lazım, veremezsem mezun olamıyorum... Çaresizim çok :(

20 kasım 2019 19:23

2. Vallaha ben de 3 kere aldım 3 ünde de anlamadım muhasebe. YouTube da falan da araştırdım yine anlamadım hiç bir şekilde anlayamıyorum yok mu güzel bir kaynak acaba ya

20 kasım 2019 19:36

3. iktisat mezunuyum. muhasebe anlanacak bir şey değil ezberlenecek bir şey bence. allah ne verdiyse hepsini ezberliyordum ben.

20 kasım 2019 20:24

4. tam tersi muhasebe ezberlenmez o en büyük yanlış. hem ezber yapmaya kalktın diyelim hangi bir şeyi ezberlersin ki zaten? genel muhasebede önemli olan şey tablo bilgisidir. bilançoda hangi gruplar var, kaç nolu hesaplar gelir tablosu hesabıdır, aktif hesap pasif hesap farkı nedir, düzenleyici hesaplar nasıl çalışır bunların hepsini tabloya bakarak çıkaracaksın. gerisi kendiliğinden çıkacak. soru varsa elinde mutlaka tekrar tekrar oturup çöz ama sakın bu hesap burada yer almış o zaman hep buraya yazar geçerim diye bir şey asla yok. vakit ayırıp üzerinde durman lazım yoksa çok çabuk unutursun.

20 kasım 2019 20:38

5. Muhasebe ezber değil mantık dersidir bence. Önce aktif pasif hesap ayrımını öğrenin. Borç nedir alacak nedir. Hangi hesap nerede durur neyi çalıştırır. Bir t çizin. Sürekli yazın. Sonra bir şirket kurun çalıştırın kapatın. Hocamız örnek soru cozuyordur muhakkak. Derslere gidiyorsanız azcikta önyargısız şekilde oturup mantığını anlarsınız bence iyi not alabilirsiniz.

21 kasım 2019 01:42

6. ilk üniversitemde ölüm gibi gelmişti muhasebe, geçtim ama sınırda. 2. üniversitemde o kadar kolay geldi ki, meğer mantığını anlayamamışım. muhasebe 1'i de 2'yi de aa ile geçtim biraz çalışmayla. internette videolar var, izleyip çalışarak yapabileceğinizi düşünüyorum. muhasebe 1 2'ye göre baya kolaydı, neyin ne olduğunu anlamaya çalışmanızı öneriyorum. kendinizi derse vererek çalışırsanız eminim yaparsınız :')

21 kasım 2019 03:40

7. İşte hangi videolar var nolur üstümüze link atın

21 kasım 2019 03:41

8. google'a muhasebe ders anlatım yazdım bir sürü video çıktı, rastgele izleyeceksiniz işte. gözünüzde büyüttüğünüz kadar zor değil inanın. her hesap için ayrı bi cetvel kullanıyorsunuz, her hesap için büyük bi t çizip üstüne hesap isimlerini yazıyorsunuz işte kasa hesabı, sermaye hesabı, satıcı murat yok alıcı ali hesabı, demirbaş hesabı vs. kendinizi işletme gibi düşüneceksiniz kayıtları yaparken. işletmenize nakit para giriyorsa kasa hesabının (nakit para giriş ve çıkışı kasaya yazılır) sol tarafına yazacaksınız. nakit çıkıyorsa mesela nakit olarak mal alıp ödeme yapıyorsanız sağ tarafa yazacaksınız. mesela nakit olarak 100 tllik mal satın aldık diyorsa kasadan para çıkıyor yani sağa yazıyoruz, bi de adını yanlış hatırlamıyorsam mal stok hesabı gibi bi hesap olacak, stok mallarımızı gösteren. mal satın aldığımız için o hesapta artış olacak. firmamızın malı artıyorsa sola yazıyoruz. firmamıza giren şey sola, firmamızdan çıkan şey sağa yazılacak. her kayıtta hem sol tarafa hem de sağ tarafa yazmamız lazım işlemlerin sonunda iki tarafta eşit olacak çünkü. kayıt yapmanın mantığını kavradıktan sonra gerisi kolay zaten

21 kasım 2019 04:38

9. Süslü mantığınız almıyorsa, yevmiye kayıtlarını ezberlerken bu sağa bu sola yaZılır şeklinde ezberleyin. Örneğin 100 lü hesap borç çalışır - burada ki borç ; borcmuz var borç vermek gibi değil asla bunu aklınızdan çıkarın T hesaplarının sol tarafına borç adı verilmiş, t hesaplarının sol tarafına buray adı verilmiş gibi :) sağ ve sol mantığıyla aklınızda tutun. Örneklendirelim kasa hesabına bankadan 2000 tl para girişi yapıldı. 1 li ve 2 li hesaplar Borç tan çalışır yani 1 ve 2 li hesaplar SOLA 3-4-5 alacaklı çalışır yani SAĞA:) kasaya 2000 girişi olduysa olumlu bişey para girmiş ,önce olumlu hesabı ait olduğu yerine koyun SOLA 100 kasa hes. 2000 tl , peki bankadan 2000tl çekilmiş banka üzgün parası azaldı üzülen karşı tarafa SAĞ a yazıp, yevmiye kaydını tamamlayın. Genel işlemleri bu mantıkla çalışın. Dönem sonu islemlerinin yevmiye kayıtlarını eZberleyin orda sağ sol olayı pek tutarlı olmuyor silginize falan yevmiye kaytlarnı minik minik yazın. Gelir tablosunu da ezberleyin sıralamasını onda bi mantık yok doğru sıralama önemli.

21 kasım 2019 14:06

10. Ezber mi mantık kavrama mı bence kişiden kişiye göre değişiyor. Ben ezberlemiştim, finalin olduğu hafta çok hasta oldum hatta sabah serum yiyip girdim sınava. Önceki gün de hiç çalışamadığım halde 86 mı ne almıştım. Nasıl mı? Her hafta ödev yapıyordum. Bizim notun %10u internet üzerinden yaptığımız ödevlerden veriliyordu, ben hepsini zamanında anlayarak yapmıştım. Çoğu kişi benden düşük aldı çünkü haftalık tekrar yapmıyorlardı. Bence muhasebede önemli olan şey sürekli pratik yapmak ve el alışkanlığı. Bir yerden sonra ben mantığımı kullanabilmeye başlamıştım farklı bir şey çıkınca.

21 kasım 2019 17:31