merhabalar? özel eğitim öğretmenliği mi sosyal hizmet uzmanlığı mı? özel eğitim öğretmeni arkadaşlar işlerini anlatabilirler mi rica etsem?

kızlar sosyal hizmet uzmanıyım. yeni bir bölüm okumak istiyorum çünkü artık gerçekten yormaya başladı. özel eğitim öğretmenliği nasıldır? dört yıl içinde önü kapanır mı atama sayıları düşer mi?

1. Sanmam süslü. Ben çocuk gelişimi okudum ben yazdığımda 50 ile atanılıyordu benim atandığımda 80 ile kapattı şuan 87 en yükseklerden biri. Özel eğitim o zaman 50 idi şuan 59. 4 seneye olsun 70

6 şubat 2022 17:52

2. Ss arkadaşım özel eğitim alanında çalışıyor ben de öğretmen olduğum için sık sık ziyaret ediyorum. Allah yardımcıları olsun diyorum. kurumdan kuruma değişebilir belki ama işleri çok zor. psikolojinizin sağlam olması gerekiyor. Atama kısmına gelirsek pdr de 3 yıl önce böyle yüksek atama sayılarıyla 60 puanla atanıyordu şimdi puanı 83e çıktı. 4 yıl sonrasının garantisi maalesef yok

6 şubat 2022 17:58

3. Kendi alanımda da sağlam psikolojiye sahip olmam gerekiyor üzerine amirlerimizden de mobbing görebiliyoruz örneğin 10 günlük yıllık iznimi yaktılar, iş yoğunluğu nedeniyle kullanadım.  Meb hiç olmazsa bu alanda daha rahattır diye düşünüyorum.

6 şubat 2022 18:04

4. Çocuk gelişimi nasıl süslü? Onu da okumayı düşünmedim değil açıkçası ama ataması iyi değil diye biliyorum.

6 şubat 2022 18:05

5. Özel eğitime pdrciler geliyor haberiniz olsun :) atama puanları yükselir pdrciler sağolsun lar o yüzden vakit kaybetmeden okuyun derim

6 şubat 2022 18:12

6. Cocuk gelisimi çok yüksek kapıyor artık auzef te de okuyan binlerce kişi var özel eğitim öneririm ama yapacak fiziki ve ruhi sabrı kendinizde görüyor musunuz kolay değil altına işeyen de var sizi dövmek isteyen de ölçüp tartip tercih yapın.

6 şubat 2022 18:59

7. Öğretmenlik 87 ile kapattı işte süslü hastaneler falan daha yüksek kapatıyor zaten çocuk gelişiminde. İş için okuyacaksan artık maalesef imkan yok. Özel eğitimin iş imkanı baya iyi süslü

6 şubat 2022 19:10

8. Süslü kesinlikle özel eğitim. O kadar düşük ki. Çocuk gelisimi/okul öncesi okursan gkgy, eğitim bilimleri ve oabt den sınava girip 85+ puan alman gerekir ki kesin atama bekle. Özel eğitimde eğitim bilimleri ve gkgy den girebilirsin, alan yok.

Zaten çalıştığın alan da psikolojik olarak yorucu, burda özel cocuklarla calisicaksin. Yazmadan önce bir rehabilitasyon merkezine gidip gözlem yapmayı istiyorum diyip izleyebilirsin.

6 şubat 2022 19:13

9. Teşekkürler cevaplarınız için

6 şubat 2022 19:49

10. özel eğitim öğretmeniyim 4.yil önce 76 puanla doğunun ücra bir şehrine atandim. zaten de 76 ile kapandı. i̇ki sene sonra puanlar düştü ve batı açılmaya başlandı. bize de okurken diyorlardı 55 üstü al atan diye ama bir anda puanlar yükseldi ve sadece doğu açıldı. özel eğitim de açık çok fazla var. ama özellikle batıda bu açığı ücretli öğretmenlerle kapatmaya çalışıyorlar ne yazikki. mesleğe gelince ben keyif alarak yapıyorum ama çok zorlugu var. kendini sürekli geliştirmen gerekiyor. bazen öyle zor öğrenciler oluyorki elin kolun bağlanıyor. hafif düzey öğrencilerle de çalışabilirsin orta ağır düzey zihin engellilerle de otizmliler zaten bambaşka bir zorluğu olan öğrenciler. yeri geliyor burun siliyorsunuz yeri geliyor salya temizliyorsunuz yeri geliyor dayak yiyorsunuz. bazı çocuklara kaşık tutma becerisini öğretirken bazılarına okuma yazma öğretiyorsunuz. bir beceriyi öğretmek aylarinizi alabiliyor. ogrettiginiz zama n da duyduğunuz mutluluğun karşılığı yok :)

6 şubat 2022 20:15