muhabbet kuşları ile şehirler arası otobüs yolculuğu?

başlıkta da dediğim gibi yaşamış olan var mı aramızda? normalde yasak diye biliyorum ama bir kere görmüştüm böyle seyahat eden birisini. muavine falan bir şey dediniz mi yoksa hiç demeden mi oldu?uzun süreli tatil kimseye emanet etmek istemedik ve cesaret edebilirsek yaklaşık 6 saatlik gece yolculuğu düşünüyoruz.kuşlar dedim çünkü 2 tane (gizlinot: swh)

1. Ben özel araçla 45 dakika yolculuk etmiştim ve kuş açısından bi sıkıntı olmadı ama ferah ve serin bi yerde tutmak önemli, malum yaz ayları. Otobüste gece yolculuğu da hani üstünü örtersiniz ötmesin diye bi bezle ama öyle de araba tıngır mıngırken etraflarını görmemek onları tedirgin edebilir. Yanınızdaki koltuğu da satın alıp birini koltukta birini yerde üstü örtülü bi şekilde de taşıyabilirsiniz aslında. Bence firmayı arayıp sorun ne olur ne olmaz.

4 temmuz 2018 18:29

2. ben otobüsle bi kaç kez kuşumu taşımak zorunda kaldım. minik bir kutuya koydum. ve kutu kucağımda gitti. üzerine incecik bir örtü örttüm çünkü korkuyordu ve korktukça bağırıyordu. hava almasını engellmedim tabi. ilk on dakika bas bas bağırdı otobüste herkes bana baktı sfjkdfjkf konuşa konuşa kızımı sakinleştirdim. yol boyuda sürekli onla konuştım kısık sesle o şekilde gelebildik.

4 temmuz 2018 18:34

3. Yıllar önce Özel araçla kuşumuzla uzun yola seyahat ederdik sadece sıcak hava kötü etkiliyordu mola vere vere gidiyorduk onu serinletmek için. Şimdi araç olmayınca zor oldu. gece olduğu için uyurlar belki diye düşünüyoruz ama tedirginim yine de. Gidersek iki kişi gideceğiz kucağımızda küçük taşıma kafesinde üstüne de klimalardan korumak için örtüyü unutmadan.bir kere otogardayken sormuştum valizlerin yanına ve uyutarak olur dediler. Hem korkarlar hem tutmadan sağa sola savrulurlar ne hale gelirler düşünmek bile istemedik o ihtimali :( çok teşekkür ederim cevap veren süslülere

4 temmuz 2018 18:51

4. Kucağınızda bi şekilde geçer o zaman süslü, aman diyeyim bagaj diyince benim kalbim sıkıştı. Umarım sorunsuz geçer:)

4 temmuz 2018 19:00

5. bagaja asla koymayın süslü. köpekler bile ölüyor kuş nasıl etkilenmesin.

5 temmuz 2018 05:20

6. Çanakkale’den İzmir’e kucağımda götürüyordum Pamukkale ile yolculuk yaparken. Mola yerinde bagajların olduğu yere koydular birşey olmamıştı Allahtan. Çok kızdım ama yapabileceğim birşey yoktu o anda. Yasak diye biliyorum süslü.

6 temmuz 2018 13:14

7. Cevap veren süslülere çok teşekkür ederim. Götürmeye cesaret edemedik daha önce tatil planı olan sonradan vazgeçmiş bir arkadaşa emanet bırakmak zorunda kaldık. Çağrı merkezleriyle görüştük kimi firma tamamen almıyormuş, kimisi de bagaj bölümünde nasıl olduğunu tam bahsetmedikleri (cayır cayır klimalı mı havalandırma var mı) ayrı bir bölmeye konur dediler.son süslünün başına gelen gibi olurdu muhtemelen bizim de. Sessiz gizli gidebilir miydik 2 tane olunca pek tahmin edemedik. Neyse ki sizinki sağsalim çıkmış oradan ama bazıları da malesef çıkamıyormuş. Onu göze almak istemedik şimdi düzenleri değişti biraz alışma sorunu olur ama her gün fotoğraf videoları geliyor sağolsunlar da varsın bir süre uzak olsun. saçma bir uygulama..

9 temmuz 2018 18:20

8. En iyisini yapmışsınız^^