muhabbet kuşum kendi kendini yolup yara yapmış?

süslüler merhaba, muhabbet kuşum gövdesinin arka tarafını yolup çok fena yara yapmış. daha fazla kaşınmasın diye başında nöbet tutuyorum, çevrede kuşlardan anlayan veteriner bulmaya çalışıyorum ama umutsuzum biraz. burdan anlayan biri çıkar umarım. (link: https://hizliresim.com/lj6yyu resmini) ekliyorum. yaranın tamamı görünmüyor ama altında şişlik de oluşmuş.

1. resim açılmıyor tekrar (link: https://hizliresim.com/Lj6YYU yüklüyorum)

23 nisan 2020 20:41

2. kuşum 10 yıldır benimle yaşıyor ve günün çoğunu evi turlayarak geçiriyor. ayrıca başka kuş da var beraberinde, yalnız kaldığı zaman partneri öldüğünde depresyona girmişti ve şu anda gerçekten çok mutlu bir kuş. anonim 2 sırf iş olsun diye cevap yazdığınızı biliyorum ama yine de yazayım, bu kuşun salınsa da doğada hayatta kalma şansı yok.

23 nisan 2020 20:48

3. Parazit ya da mantar olabilir süslüm. Ilıkk sirkeli su ile banyo yapmasını sağlayın ya da sprey şişenine koyup sıkın üzerine. Veteriner bulabilirseniz ilaç verir bunun için. Bunun dışında Facebookta muhabbet kuşu grubu var, veteriner ve tecrübeli üreticiler var. Orada paylaşım yapabilirsiniz, detaylı bilgi vereceklerdir.

23 nisan 2020 20:51

4. Yaranın üstüne bir merhem mi sürseniz süslüm

23 nisan 2020 20:53

5. cevaplar için teşekkür ederim süslüler. anonim 3 dediğiniz gruba da bakayım bir, adı direkt muhabbet kuşu şeklinde mi? sirkeli suyla banyo yapması için uğraştım ama tadına bakıp vazgeçti, spreyle sıkmaya çalıştım ama işe yarayacak mı diye endişe içindeyim.

anonim 4 evde fito var antibakteriyel en azından onu süreyim dedim ama rahat durmadı elimde iyice strese sokmaktan korktum. bir ara tekrar deneyeyim ama merhemi yalayıp zehirlenirse diye de korkuyorum.

anonim 5 stres unsurlarını ben de düşündüm ama evden çalışmaya ve okumaya başladık partnerimle o nedenle bazen içerde bir odaya koymak zorunda kaldım hafta içi belki de o etkiledi kuzumu, artık koymam ama daha da yolup kötüleştirmez umarım.

23 nisan 2020 21:14

6. Süslüm grup bu (link: https://www.facebook.com/groups/Kus.01.Muhabbet/?ref=share Link)

24 nisan 2020 01:34

7. süslü bir benzeri kuşuma oldu ümraniyede bobo veteriner kuşuma kedi köpeklere takılan yarayı kanatmasın diye taktıkları boyunluklardan yaptı başka bir veterinere göstwrwbilirsiniz kendilerini yolmayi kesmesi icin. Cunku bir kere kanatinca hic durmuyorlar kan kaybindan zarar gorevilir hemen bir boyunluk taktirmaya calisin oynamayinca yara hizlica kabuk bagliyor yara yapma nedenini doktor tabii ki daha anlar benim kuşumun o kanattığı kısımda yumurtalığında bir şişlik. Vardı ağrı yapmıştı sanırım. googleye budgie neck collar yazın anlayacaksiniz boyunlugun nasil br sey oldugunu dktora da gosterebilirsiniz hepsi bilmiyo kuslara yapildigini

24 nisan 2020 04:57