ya kimi insanın duru görüşü olur hisseder ama kendimizin anlaması daha zor bence. sakarlık, normalde korkmayacağı şeylerden korkmak ve böyle depresiflik gibi durumlar olabilir.
birkaç kere oldu bu,
küçükken benim parmağımın dolama olmasından anlamıştık, bir iki gün evvel hoca okulda yazımı çok beğenip herkese göstermişti müdüre götürdü defterimi müdür imza attı falan habsxh sonra benim parmağım bi şişti anlatamam kaç doktora gittik kara merhem bilmem ne ama geçmedi en son başka bir hastaneye giderken minibüsteki bir kadın demiş ki bu kızda nazar var okutun demiş, anneannemin anneannesi vardı rahmetli o okumuştu emin ederim birkaç saate kalmadan geçti gitti
bir de şey benim halam bize misafirliğe gelip de evine döndükten sonra evde bir şeyler kırılıyordu durduğu yerde, salona kimse girmez ve gayet ünitenin üzerinde duran porselen mumluk çatlayıp parçalanmıştı.
diğer halam da geçen sene bize geldiğinde ağaçtaki kayısılarda gözüm kaldı diye diye gitti evine ikram ettim masada ama giderken ağaçtan toplayıp yine verdim. ve bu sene ağaç meyve vermedi shdbchjsd
canı çekmiş diye eniştem ona kasayla almış ama kurbanlık etlere yer kalmadı diye bize getirdi meyve suyu yaparsınız dedi, ben pestil yapıyordum dedim kadının gözü kalmasın bu meyvelerle de ona yapayım dedim ama bu sefer de pestiller kurumadı saçma sapan çürüdüler durdukları yerde oysa önceden nasıl yapıyorsak yine aynı şekilde yaptık... bunları neden anlattın diyecek olursanız, inanıyorum yani nazar insanı öldürür bile.
Süslü çok ilginçmiş. Benim de annem kardeşimi emzirirken gelen komşu çok sütün var galiba demiş ve annem kadın gittikten sonra fenalaşmış acile kaldırılmış. NaZar diye bunu anlatır hep.
ay çok kötü olmuş o ya :( erkek kardeşim de bebekken çok güzelmiş ve iştahı çok açıkmış falan herkes çocuğa bak her şeyi yiyor diyormuş ve kardeşimin iştahı kapandı yıllarca hiçbir şey yiyemiyordu şimdi makarna pilav anca. yüzü sanki tuz ruhu dökmüşsün gibi yara dökmüştü hep.
üstte anlatılanlar daha çok göz kalması tarzında uzun çaplı nazarlar, bir şeyin normal yapılırken bir anda terse dönüp düzelmemesi gibi şeyler. bunlar çok belli oluyor ama daha zor geçiyor süslü. allah korusun hepimizi kem gözlerden, nazar vardır, nazardan ölünür de. isteyen enerji falan diyebilir. babamın ablası varmış mesela, aşırı güzel aşırı akıllı, herkesin dilindeymiş mahallede, bıcır bıcır. 6 yaşında kaybetmişler bir anda. nazardan çatladığı söylenir hep, doktorlar hiçbir şey bulamamış. allah rahmet eylesin.
daha küçük nazarlar da oluyor, mesela sürekli ağlayasınız geliyorsa, içiniz sıkışıyorsa, kötü şeyler düşünmekten alıkoyamıyorsanız kendinizi, büyük iht nazar değmiştir. depresyonda olmaktan farklı bir şey bu, bir anda böyle hissediyorsunuz o günün akşamı falan. bazı insnaların iyi niyetle bile nazarı değebiliyor. okuması iyi gelen birine okutunca geçer o hal mesela.
A4 başlıkla 'nazara inananlar' dedim ve onlara yönelik bir soru sordum, inanmıyorsan neden cevap verme gereği duydun?
anonim 3 sevgilim de fotoğrafımızı internetten paylaştığından beri sürekli kavga ediyoruz, sürekli ve göğsümün üzerinde bir şey oturmuş gibi hissediyorum. bitmek bilmeyen bir öfkem var. ağlasam rahatlayamıyorum, saysam sövsem rahatlayamıyorum. hayatımda hiç böyle olmadım. normalde ben böyle şeylere aldırış eden, dua etmeyi bile bilmeyen bir insanım ama sevgilimin ailesi full esmer ve benim sarışın-kumral arası olmama çok takıldılar. saç rengim de saç rengim. yani sapsarı değilim ama onlara göre sarışın kalıyorum. saçımın ön kısmında bir tutam beyaz var. onu boyarım arada, o parçayı. yaşlı gösteriyor beni diye. gittim 7.1 boya aldım her zamanki gibi ve o tutam siyah tuttu süslüm. saçımda simsiyah parça var. tüpün üzerinde de 7.1 yazıyor yani. cidden nazar mı bilemiyorum nazarsa ne yapmam gerekiyor onu da bilmiyorum. çevremde okuyabilecek inanan biri bile yok :/
anon 5, açıkçası tam nazar gibi duruyor:( kendin kendine de okuyabilirsin. için kesin rahatlayacaktır. abdest alıp ayetel kürsi, ihlas, nas, felak oku üfle kendine. bir bardak suya okuyup da içebilirsin. kaç kere okuman gerektiğini bilmiyorum tam ama bunlar okunuyor.