ne okumak istediğimi bilmiyorum gerizekalı mıyım?
merhaba. öncelikle bu biraz iç dökme gibi olacak sanırım. bu yıl üniversite sınavında kendimi aşarak çok iyi bir derece yaptım. eşit ağırlıkta üç bin küsür sıralamam vardı. odtü psikolojiye gitmek istedim, sıralamam da yetiyordu geçen seneye göre fakat olmadı işte. beşinci tercihim olan odtü uluslararası ilişkilere yerleştim. bir tanıdığım da bu bölümden mezun ve işsiz. (egeden mezun). sonuçlar açıklandığı gün çok ağladım ama sonra atlattım zannettim. bir sene hazırlık okuyup sonra merkezi yatay geçişi denerim dedim. fakat şuanda kendimi kaybolmuş hissediyorum. 12 sinde yola çıkacağım, bulunduğum şehiri terkedeceğim, hem de hiç de o kadar istemediğim bir bölüm için. bir yandan bir sene ben bunun için mi çalıştım diyorum. bavulum bile yok henüz, burs bakmak bile gelmiyor içimden. işin kötüsü seneye nereye geçmek istediğimi de bilmiyorum. kendimi çok kötü hissediyorum. herkesin iyi kötü istediği net bir bölüm var, onu kazandılar ya da kazanamadılar. ama ben tüm bu belirsizliklerle ömür boyu boğuşacakmışım gibi geliyor. bir yanım hukuk fakültesine geç, en azından bir ünvana ve saygınlığa sahip olursun diyor. kadın hakları ve hayvan hakları için savaşabilirsin diyor. bir yanım psikolojinin peşinden koş diyor. sevdiğim ve mutlu olacağım mesleği yıllardır seçememiş olmam benim aptallığım mı? lütfen tercih listene neden yazdın sevmiyorsan demeyin. kendimi garantiye almak istedim, ayrıca konuları bakımından bölüm bana çok da uzak gelmiyordu. en iyi hukuk psikoloji fakültelerine girebilecekken odtü psikoloji için pek çoğunu tercih listeme bile yazmadım. kendimi ifade edemediysem özür dilerim. sizden beklediğim ne ben de bilmiyorum. arkadaşsızlığın da getirdiği bir yalnızlık dışavurumu diyelim.