neden hiç alttan alınan, biraz umursanan taraf biz olmuyoruz?

burada okuduğum birçok sorudan ve kendi yaşadığım şeylerden yola çıkarak yazıyorum. bakıyorum karşı tarafın kötü gününde yanındayız, bir sorun olduğu zaman alttan alıyoruz ya da konuyu uzatmıyoruz falan ama biraz bizim alttan alınmamız veya karşı tarafın konuyu uzatmaması gereken durumlarda istiyorlar ki onlara köpek olalım kul, köle olalım. neden böyle oluyor süslüler? insanlar çok mu empati yoksunu? buradaki bu durumdan şikayetçi diğer insanları bilmiyorum ama benim yaptığım taviz vermek değil sadece duruma göre davranmak ama roller değişince karşı taraf yakarım gemileri modunda oluyor hayır sanki çok muhtacız o kişiye. sizce neden? neden böyle oluyor? biraz dedikodularını yapalım mı bu tarz tuhaf insanların?

1. Kimsenin en değerlisi olamadik be süslü nerde ipe sapa gelmez ego dağı insanlar var onlar böyle el üstünde tutuluyor

9 mart 2020 20:56

2. hayır bu tarz tuhaf insanların dedikodularını yapmayıverelim olur mu bacım? hadi...

9 mart 2020 20:56

3. bende bu durumdaydım hatta anlatıyorum hemen. şimdi x benim eski en yakın arkadaşım olsun bir de ondan hoşlanan bir çocuk vardı o da y olsun. biz y ile x sayesinde tanıştık ama y bu çocuğu yıllarca süründürdüğü ve benimde zaten gayet düzenli bir ilişkim(gizlinot: belirttim ki yanlış anlaşılma olmasın) olduğu için ben ve sevgilim y ile baya yakın arkadaş olduk ama yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmiyor neyse. bu kız bunu gördü olay çıkardı sen onunla nasıl arkadaş olursuuuun, konuşma bir daha benimle fbalan dedik iyi bari biraz mesafe koyalım derken yavaş yavaş bitti arkadaşlığımız. bir de benim z diye bir kız arkadaşım daha var(gizlinot: pek yakın değiliz, öylesine eski okulumdan bir kız yani), x ve z benim sayemde hayatları boyunca sadece iki kere görüşmüş, sosyal medyada ekli ama birbirlerini tanımayan insanlar. z bir gün çok sarhoş oluyorbana zırıl zırıl ben senin sevgiline aşığım diye ağlıyor, dedim iyi hoş z ama bu şartlar altında çok sık takılmamamız daha iyi olur. aramızda sorun yok ama kızla neyse bir baktım aradan bir hafta geçmeden x kızla takılıp hikayeler atmaya başlamış, napıyorsun sen siz arkadaş bile değilsiniz ne alaka yani şimdi diye çıkıştım güya en yakın arkadaşlarımdan biri olan kıza ve kız sana ne oluyor ya, sen kim olduğunu sanıyorsun diye olay çıkardı daha üç ay önce benim arkadaşıma karışıyorken. sonra ben o malın üstüne çok hoşlanacağı bir çocuk salıp samimi fotoğraflarını sevgilisine atıp adını çıkardım, gurur duymuyorum ama hak etti.

9 mart 2020 21:01

4. Anonim 3 yaptığınız gerçekten hiç erik değil ahlak normları dışında, gurur duymamanız gerekir zaten ama eline sağlık kız dinsizin hakkından imansız gelir. Böyle şeref yoksunu insanlara gül atacak halimiz yok, beter olsun

9 mart 2020 21:14

5. anonim 3 anlattığınız kişiden daha kötü birisiniz bence üzgünüm.

9 mart 2020 21:50

6. Buz devrindeki replikten alıntı olarak ve çok özür dileyerek " çünkü biz salağaaaz"

9 mart 2020 21:51

7. süslü daha iki gün önce sevgilimle minik bir gerginlik yaşadık. kendisi bana hep sen çok sert konuşuyorsun alttan almıyorsun vs derdi. normalde de sinirlenen biri varsa diğerini yatıştırsın şeklinde çözüyoruz problemlerimizi. ilk defa ben değil o beni sinirlendirdi ve çok haklı olduğum bir konuydu. ancak kendisi hiç alttan almadı. beni bu konuda aşırı eleştiren kişi o olduğu için bende biraz bekledikten sonra yüzyüzeyken bunları öyle güzel anlattım ki ona. alttan almak istediğini bir cümlesinde hissediyorum mesela ama anlk sinirle ben ters bi kelime ile devam edersem alttan alamadığını, sabrının tek cümlelik olduğunu böyle olursa kötü olacağımızı falan konuştum. şanslıyım ki beni dinleyen bir sevgilim var. aslında anlık bekleyip örnek hareketleri ile karşınızdaki insanla konuşursanız, hareketini ona fark ettirirseniz kişi kendini değiştirmeye çalışıyor. bakalım sonraki bir tartışmamızda böyle bir anda nasıl davranacak. biliyorum ki değişmek zor ama insanın değişmesi için önce farkına varması ve size hak vermesi gerekiyor. alttan alınmıyorsanız, tolere edilmiyorsanız konuşun. kavgasız, suçlayıcı olmayan, iğnesiz cümlelerle anlatın derdinizi,beklentinizi. eğer seviliyor, değer görüyorsanız inanın anlamaya çalışacaktır.

10 mart 2020 15:27