neden sapıklık bu kadar arttı?

ekşi sözlüğe giriyorum gündemle ilgili bi şeyler görürüm diye. başlıkların çoğu cinsellik üstüne. özellikle konu çıplaklıksa abazalıkta çığır açıyolar. türk kızlarını aşağılıyolar. hep bi kötümserlik hep bi abazalık. insanlar hep böyle sapık mıydı? bunun sebebi nedir gerçekten? erkek kuzenim bize gelmişti geçen yaz ve dışarıda beğendiği kızları gizli gizli fotoğraf çekiyodu. instagrama giriyorum herkes bi yerlerini sergilemeye çalışıyo. zaten erkek profillerini incelerseniz çoğu çıplak kadın takip ediyor. diğer yandan etraf seks ve içki özgürlüktür laikliktir diyenlerle dolu. hayır ben mi yobazım acaba diyorum bazen. bu kadar her şeyi seksten ibaret görmek her şeyi bununla bağdaştırmak sapıklık değil mi? bazen bu tipleri gördükçe delirecek gibi oluyorum. ve resmen insanlığa bakış açıma kadar yansıyo. hatta erkek arkadaşımdan bile gereksiz yere şüphelenmeye başlıyorum ya da ailemden. acaba herkes böyle mi diye. bu bi soru değil iç dökme oldu ama rahatladım.

1. sizin de kafanız karışık sanırım. laiklik, içki ve insanların kendi rızasıyla yaptığı seksi sapıklıkla bir tutmanızdan bunu çıkardım. bu saydıklarınız sapıklık değil, laiklikle ilgisi yok. ekşi sözlükte genel bir kadın düşmanlığı olduğu doğru, o tip insanlar her yerde olduğu için temkinli olmak gerekiyor.

5 ağustos 2018 17:41

2. cinsellik bir suç değil, kapalı kapılar ardında yaşanması gereken sapık bir şey değil ama her özgürlüğün bir sınırı olduğu gibi cinselliğinde belli bir sınırı olduğunu düşünüyorum ben. her şeye cinsel olarak bakıldığı için böyle oluyor zaten. ne deliler gibi hiç cinsellik yaşamamış gibi davranmak gerekiyor ne de aa sus sus kapa gözlerini cinsellik yasak günah denmesi gerekiyor. ve neden erkek kuzeninizi başka insanların fotoğrafını izinsiz çekmemesi için uyarmadınız?

5 ağustos 2018 17:44

3. Seks yapanları ya da içki içenleri aşağılamıyorum çünkü zaten bunu yapmakta anormal bi şey yok. Çevrede ve sosyal medyada gördüklerimi aktarıyorum. Üstelik aldatılmalar da artış göstermekte. Akrabamda bile bire bir şahit olunca kafam karıştı. Ben milletin sevişmesinden değil sapıklıktan bahsediyorum. Yoksa sevip sevişmekten güzel ne var?

5 ağustos 2018 17:45

4. ekşi sözlük ve kuzeniniz hariç evet yobazsınız

5 ağustos 2018 17:48

5. kavram karmaşası yaşıyorsunuz fena halde.

seks ve içki içmeyi ''laiklik'' ile bağdaştırıp her şeyi seks eksenli düşünen asıl yobaz ve tutucu dediğimiz kitle zaten. toplumda cinsellik rahat yaşanamadığı için insanların diline vuruyor. kadınlarla düzgün iletişimi olan, sağlıklı şekilde ilişki yürütüp sevişebilen adam gelip ekşide sayfalarca kadın aşağılayıp fantezi döşemekle veya sapık kuzeniniz gibi tanımadığı insanların habersiz fotoğrafını çekmekle uğraşır mı?

5 ağustos 2018 18:10

6. Haklısınız arkadaşlar. Ben tamamen türkiyeden bahsediyorum aslında. Yurtdışında yaşama fırsatı bulmuş biri olarak karşılaştırma yapabilecek güçteyim. Sadece kadının sadece seksten ibaret görülmesi benim sinirlerimi bozdu. Ama çoğu arkadaş beni sevişmeye içki içmeye mini etek giymeye karşı biri olarak görmüş. Bunların hepsini ben de yapıyorum neden karşı olayım arkadaşlar. İzmir’de 2 arkadaş akşam üstü kordonda dolaştık geçen ve orada o kalabalıkta bulunan insanların yarısı laf attı. Pantolon giyiyoduk bi de üstelik. Yani gördüğünüz gibi sapıklık zirvede. Ben insanların akıllarını seksle bozmasını normaal görmediğim için mi yobaz oluyorum?

5 ağustos 2018 18:18

7. Biraz cevirdiniz şimdi süslü :) en son yazdığınız şeylerden ben ve bütün kadınlar şikayetci bunun nedeni de işte tamamen kapalı bir ortam o yasak bu ayıp diye diye bastırınca böyle oluyor. Aile eğitimi çok önemli sağolsun ataerkil bir toplum olduğumuz için kadının adı ve değeri yok erkek yapar kadın yapamaz diye buyutulunce o.size laf atan bize laf atan o tipler bunu kendinde hak görüyor. Hadi bu anlattığım en cahil kesim ekşi sözlük diyorsunuz o da aynısının laciverti :) onlar sözde daha eğitimli ama onlarda nerde narsist bencil kadinlar tarafından red edilmiş güzel bir kızla konuşmak yerine aman bu bana bakmaz gözüyle aşağılayan insanlar ne yazik ki Ortadoğu toplumu ve ailenin erkeği padişah gibi görmesi sebebiyle bunlarla yaşıyoruz...

5 ağustos 2018 18:28

8. Ben laikliğin içki ve seks olduğunu söyleyenlere kızgınım. Ama siz benim bunu iddaa ettiğimi zannediyorsunuz. Sanırım kendimi yanlış ifade ediyorum ya da siz beni yanlış anlıyorsunuz. O yüzden kimsenin birbirini anlamadığı bir tartışmada yer almak istemiyorum. Ha eğer yobazsam gerçekten umarım bir an önce değişirim daha güzel bi insan olurum. Sevgiyle kalın. İyi akşamlar.

5 ağustos 2018 18:41

9. Kapitalizm süslücüm. Kapitalizmle birlikte insanlar da meta halina geldi. İnançları bir kenara bırakıyorum özgürlük adı altında insanlar metalaştı. İnstagramda gördükleriniz birer meta ve kazanç sağlamak için ellerindeki malzemeleri kullanıyorlar. Ne de olda sexs sells yani seks satar. Çoğu şey bize seks aracılığıyla pazarlanıyor. En basitinden dondurma reklamlarında bile seksi ve şuh kadınlar oynatılıyor. Yoksa insanın normal duygularıyla cinselliği arzulaması başka bu bahsettiğimiz şeyler başka.

5 ağustos 2018 18:58

10. Toplumun ahlakını bozacağı için herşey kısıtlanmış durumda. Televizyonu açıyorsunuz küfür yok, tamam güzel ama "lan" kelimesi bile yasak, sokağa çıkıyorsunuz herkes herkese küfür hakaret gencinden yaşlısına kadar, küçücük çocuklar bile küfür ediyor. İnternete giriyorsunuz porno siteleri yasak, yasak olmasa mesela kuzeniniz başka kızların fotoğraflarını çekmez internette kolay erişebileceği için.Sokaktaki erkekler sekse kolay erişebilseydi taciz, tecavüz bu kadar artmazdı. İnsanlar doymuş olsaydı başkalarına saldırmazdı ama seks de yasak.

Nedeni sanırım türk toplumunun zaten ahlaksız olması ve ahlaksızlığı önlemek için yapılan baskıların daha çok ahlahsızlığa itmesi.

5 ağustos 2018 21:17