nişanda takılan takılar kime aittir?

nişanda geline ve damada takılan altın/nakit nişan sonunda ne oluyor? geline mi ait olur yoksa gelin ve damadın ortak parası mı?

1. Gelinle damadın neden ayrı parası olsun süslü

15 nisan 2024 19:04

2. Gelinde kalıyor ama ortak olur tabii ki. Nişan bozulacak olsa erkek tarafının takılarını geri alma hakkı var.

3. Gelinin annesi tüm takıları ve paraları çorlar. Maalesef

15 nisan 2024 19:04

4. bunu sormaya ihtiyaç duyuyorsanız evlenmeyin bence.

15 nisan 2024 19:26

5. Nisanda dugunde takilan butun takilar gelin ve damadin ortak parasidir ya. Nasil yani nisanda takilanlar benim paramdir mi diyecegim?

Geleneklere gore nisan bozulursa erkek tarafinin taktigi takilar iade edilir, edilmelidir de.

Yasalara gore dugunde takilan takilar gelinindir ama bu da bana cok sacma geliyor evlenince ortak butce olur, senin paran benim param yapilacaksa evlenilmesi cok sacma

15 nisan 2024 19:30

6. Nisanda bir sey mi takiliyor? Bana hicbir sey takilmadi ama takilsaydi da ortak olurdu. Evlenmeden onceki birikimim bile ortak oldu

15 nisan 2024 21:37

7. Anonim 9 inanın sizin gibi düşünüyorum ben de. Ne yazık ki böyle insanlarla biz de muhatap olmak istemezdik ama kardeşim sevmiş elimizden bir şey gelmedi. Nişanda takılan takıları gelinin annesi aldı. Düğünde takılan takıları da almaya kalkıştılar ama bizim taraftan birkaç aile büyüğü müdahale edinc alamadılar.

15 nisan 2024 21:51

8. Sakin olun bilmediğim için sordum gidip kendime harcayayım diye değil. Bu konulardan çok uzağım o sebeple bu işler nasıl yapılıyor öğrenmeye çalışıyorum

15 nisan 2024 22:08

9. Anon3 neresiymiş orası hangi memleket gelin