nişanlımın annesine anne demek istemiyorum, bu yüzden bana taktı, ne yapabilirim?

nişanlımı çok seviyorum fakat annesini ne kadar kendimi zorlasam da sevemedim. zaten aralarında çok yaş farkı var. kadın aşırı suratsız, huysuz, benim annem neyse tam tersi nitelikte bi kadın. şimdi de anne demiyor olmama takmış. nişanlım bu konuda kararı bana bırakmıştı, kaldı ki o da benim anneme yalaka gibi 2 ayda annecim demeye meraklı değil. ama kendi annesi çocuğu yiyip bitiriyor. nişanda bile kıyafetime gizlice laf eden saçma sapan bir kadın. onun da beni tarzımdan ötürü sevdiğini düşünmüyorum, seçme şansı olsa asla tercih edeceği bir gelin olmazdım. bi de tam kızılcık şerbeti dizisindeki gibi birbirinin zıttı 2 anne düşünün. bambaşka tarzda üstelik ısınamadığım ve samimiyetini sorguladığım bi kadına nasıl anne diyebilirim. neyse nilsnlım o kadar bunaldı ki çocuk dün en son anne diyip kurtulsak mı demeye başladı. anlamsız kaprislere boyun eğmek istemiyorum ama düğün öncesi yıpranmamızı da istemiyorum böyle saçma sapan bir mevzudan. ne önerirsiniz?

1. Kırk yılda bir görüşecekseniz anne deyip geçin yıprandığınıza değmez yılda ikiden fazlaysa size dert olur demeyin. Bu yorumu nişanlınız sadece bu konuyu önemsemediği için böyle yaklaşmıştır diye yapıyorum normalde annesinin her darlamasına he diyelim diyecekse arkanıza bakmadan kaçın.

2 mayıs 2023 02:03

2. Ikiniz de demeseniz süslü? En başından böyle anlasıldıysa buna uyulması gerekir.

2 mayıs 2023 02:04

3. Ya böyle saçma seylere takılıp sizi zorlayan insanlarla daha çok kriz yaşarsınız. Net bir tavırla sınırınızı belli edin. Benzer bir şey yaşadığım eski sevgilimle tamam orta yol bulalım dedikten sonra heeepp alanımın işgal edildiğini hep bir şeyler talep edildiğini fark etmiştim. Anne, abla, teyze bunları kafaya takan insanlar sizi çok zorlar.

2 mayıs 2023 06:22

4. anonim 4 +1. asla istemediginiz halde hicbir seyi yapmayin. bircok kisi sizi ikna etmeye calisacaktir ama siz "aman ne olacak ufacik bir sey, agzima mi yapisir" demeyin. daha yolun basindayken bu siniri cizin ki ileride kendinizi bok cukurunun icinde bulmayin.

evlilik oncesi huzurumu kacirmamak yerine anasinin sacma sapan laflarini bana getirip huzursuz edecek nisanliyi da anasini da dogduguna pisman ederdim ben. istemiyorsaniz istemiyorsunuzdur. kocaman insansiniz. ne bu ikna etme cabasi? ne olacak incileri mi dokulecek siz ona anne demeyince? x anne de demeyin, yilda bir gorusecekseniz de demeyin. ne yapabilirim diye sorgulayacak bir konu yok ortada yani, eger bu kelimeyi kullanmak istemiyorsaniz bitmistir. bol keseden sallamiyorum bu arada ben de yillardir evliyim ve biz de benzer krizlerden gectik zamaninda. benimki esime de degil direkt yemek yerken masada benim yuzume sormustu "anne mi diyeceksin, x anne mi?" diye. "ikisini de demek gibi bir planim yoktu acikcasi" demistim guler yuzle. cok agladi sonra ogluna ama orasi onun derdi.

sen anne desen incilerin mi dokulurdu diyenler icin pesin edit: ben kimseden hicbir sey istemiyorum, esimin annesi benden istiyor. benden bir sey talep eden de talebim yerine niye gelmiyor diye kendini parcalamasin cunku istemiyorum. ben anne dersem istemedigi seyi zorla yapacak olan, huzursuz olacak olan kisi benim yani. niye kendimi huzursuz edeyim esimin annesi icin? rahatsiz olmak icin mi evleniyorum?

yani ne zorluyorsun, ikimiz de isinamadik birbirimize ilk gorusmeden beri iste. ss sizin de dediginiz gibi secme sansi olsa asla beni secmezdi bu kadin da, tipimden, giyimimden bile hic memnun degil eminim. ben de ona isinamadim en basindan beri ama asla saygisizlik etmedim. (sorsan istemedigim seye istemiyorum deme curetini gostermemi saygisizlik olarak algiliyordur tabii ama yapacak bir sey yok) bundan sonrasina oglunla birbirimizi mutlu ediyor muyuz ona bakacaksin o zaman. biz ikimiz gercekten cok mutluyuz ve cok seviyoruz birbirimizi. o da hala bana karsi oglunu doldurmaya calisiyor arada ama nafile :d

2 mayıs 2023 07:31

5. Annecim veya anne demek yerine ismiyke birlikte  x anne diyebilirsin. Ben eşimin annesine bu şekilde hitap ediyorum. Zor bir şey değil. Madem evleneceksiniz,madem o ailenin bir ferdi olacaksın, sana yanlış bir davranışı olmadığını sürece nezaketen söyleyin gitsin. Hem sorun ortadan kalkar hem gereksiz gerginlik olmaz. Nişanlılık evresi zor ve stresli bir süreç. Birbirinizi kırmamaya bakın.

2 mayıs 2023 07:49

6. Zor bir şey olduğundan değil sizi böyle basit şeyler için baskı altına almamaları için yapmamalısınız. Üstelik 18-19 yaşında değiliz sizi bilmiyorum ama 29 yaşından sonra annemden başkasına anne diyemem. Bu bana çok zor gelir. Bugün anne de, yarın haftada bir gğn yemeğe gel, 3 yıl sonra torunuma benim adımı ver bla bla bla talepler istekler tükenmez. Bakalım size ne kadar saygı duyuyorlar. Abim evli annem yengemden bir kere kendisine anne demesini talep etmedi. Yengem de zamanla annemin samimiyetine bakarak annecim bile der oldu. Ben de yengeme bir kere yenge demedim ne abim ne yengem yenge dememi talep etmedi böyle basit şeyleri yapmanızın istenmesi çok büyük olayların işaretidir.

2 mayıs 2023 08:00

7. X anne de gerçekten iğrenç bir kombinasyon oluyor ya. Bu zorlama hitaptansa ya hiç demeyin ya da x hanım deyin kulağa daha güzel geliyor

2 mayıs 2023 08:51

8. İçinden gelmeden söylenebilecek bişey asla değil bu ya. Gerçekten anne sıcaklığını hisssedebilirsen söyleyebiliyorsun ancak (gizlinot: Yapmacık bir insan değilsen tabi)

Düğüne kadar rol yapın anne diyin zoraki de olsa, düğünden sonra canınız ne istiyorsa öyle yapın 😂

2 mayıs 2023 09:05

9. Ne kadar çok dik duruşlu kadın varmış, iyi ki yazmışım süslüler, iyi ki varsınız <3

2 mayıs 2023 09:27

10. Ay asla deme, bunu eşinin annesini sevmemenden bağımsız diyorum. Ben asla demem diyordum, eşim zaten yabancı olduğu için demem gerekmedi. Ama türk biriyle evlenseydim ve annesine ayılıp bayılsaydım bile hanım derdim ve sizli bizli konuşurdum. Sınır çizmek için aşırı güzel bir hitap şekli. Hele anne demediğin için tavır alan birisine karşı mutlaka mesafeni korumalısın.

2 mayıs 2023 19:03