nikah sonra gidilecek eğlence?

merhaba süslüler. yakın zamanda evleniyorum nikah ve akabinde yakın arkadaşlarla eğlenceye gideceğiz. ortalama bir mekan bulup hepsini biz karşılayalım istedik ancak 450 olan yerler bile hizmet eksik, lezzetsiz gibi yorumlar almış. bizde kalitesinden emin olduğumuz bir yer düşündük ancak kişi başı 750 diyorlar ortalama 15 kişi olacağız. hepsini karşılayacak durumumuz çok yok yarısını gelen arkadaşımız yarısını biz verelim diye düşündük. buna herkes böyle yapıyor normal diyeni de var yok artık sizin eğlenceniz siz karşılayacak diyende. siz ne düşünüyorsunuz? kırıcı olmadan fikir belirtirseniz sevinirim.

1. Bu şekilde davet edilsem gitmezdim sanırım. Sanki şık durmuyor gibi misafirlerden para istemek.

12 ağustos 2022 11:38

2. İnsanlar düğünde para, altın vs veriyorlar. Yani hem bunu verecek , hem de yapılan etkinliğin bir kısmını ödemeleri istenecek. Ben bu durumda gitmezdim büyük ihtimalle çünkü samimi gelmezdi bu. Ha derseniz ki bize altın, para vs vermeyin, onun yerine katılımınızın bir kısmını ödeyin, bir yık daha samimi olur

12 ağustos 2022 11:43

3. Az ve öz 15 kişi için ödenir bence, ben daveti karşılama taraftarıyım. Çünkü lüzumsuz tanıdıklar, zorla gelen akrabalar yoktur o 15 kişi içinde sanırım.

12 ağustos 2022 11:44

4. Davet eden hesabı misafirlerine ödetmez. Bütçenize göre yapın ama hesap ödetme gibi bir şeye girmeyin. Ben bu şekilde bir eğlenceye gitmiştim. Kendi kuzenim olduğu için gitmek zorunda kalmıştım. Ama hem altın taktım hem hesap ödedim. Gerçekten ayıp bir durum.

12 ağustos 2022 11:49

5. Bir de sipariş usulü değildi. Önüme bir şeyler koydular ve fix menü hesabı ödedim assfaa

12 ağustos 2022 11:50

6. Hizmet yetersiz olsa da 450 lik yeri seçip insanlardan karşılamalarını istemezdim her türlü eğlenilir zaten

12 ağustos 2022 12:00

7. Olacak iş değil ss. 15 kişi için bütçenize uygun bir yerle anlaşıp ödemenizi yapmak en şık olanı ya da kontenjanını 7-8 kisiye düşürebilirsiniz. Yani gelenler zaten 15 kişiyiz bunu bile bize ödettiler diyeceklerdir.

Gerçi 15 kişi 30 kişi fark etmez böyle bir eğlenceye davet eden taraf, davet ettikleri kişilerin ücretini ödemeli.

Şimdi olay sizin düğün degil de şöyle olsa, bir arkadasiniz sizi özellikle bir restoran belirtip akşam yemeği için davet etse muhakkak gel bu akşam senle vakit geçirmek istiyorum vs. dese hesabı kendinizin mi onun mu ödeyeceğini düşünürsünüz. Ya da nezaket kuralları gereği zaten kim ödemeli?

12 ağustos 2022 12:03

8. 15 kişiyse eğer siz ödeyeceksiniz dediğiniz an gelecek kişi sayısı 5e falan düşer ss. Herkesin durumu belli kimse durup dururken 750 lira hesap ödemez, ben de gitmezdim şahsen. Zaten nikahınız için altınıdır elbisesi ayakkabı falan derken insanlar para harcamış olacak bir de bundan para istemeyin. Çok iyi bir mekana gitmeyin orta halli bir yer bulun alkol olmasın isteyen alkolünü kendisi ödesin.

12 ağustos 2022 12:12

9. Cidden bütçeniz yoksa bu tür şeylere kalkışmayın. Misafirlere ödetirseniz kimse gelmez zaten herkes aynı şeyi yazmış. Böyle şeylere özenmek de çok gereksiz geliyor yapmayıverin ya da ödeyebileceğiniz ucuz bir şey ayarlayın.

12 ağustos 2022 12:22

10. Bu arada bu durum bana aynen şöyle geliyor. Bazen internette saçma, sapan bir şey için para toplama çalışan insanlar oluyor ya mesela nike ayakkabı, bilmem ne tatili, ekşi sözlükte bir ara çok gündem olmuştu bir kız Amerika ya eğitime gitmek için para toplamaya çalışıyordu gayet parası olan herkesin zaten gidebileceği bir yer için anne babası da doktor mu ne çıkmıştı. Bu şekilde yani lüks şeyler için bir dilencilik yapıldığını görüyorum ara ara.

Bunun için kim para verir ülke yoksulluk içinde, bir suru temel ihtiyaca ulasamayan var diye düşünürüm hep bunları görünce.

Bu düğün, nikah vs. Öncesi veya sonrası evlenecek çiftlerin de böyle eğlence yapmaya çalışıp parasını katılanlardan para toplaması da aynı şeyi düşündürüyor bana. Bu yapılması muhakkak gerekli bir şey olmamasına rağmen nasil para toplama nasıl çalışıyor bu insanlar bu iş için diye düşünüyorum hep.

12 ağustos 2022 12:31