nikahta daha mı az takı takılıyor?

düğünleri pek sevmiyoruz. nikah yapmak istiyoruz ama ailelerimiz taktığımız takılar geri gelmez diye bizi zorluyorlar. ikimizde ailelerin tek çocuğuyuz sanırım bu yüzden biraz. sizce ?

1. ben artık nikahlara gitmiyorum. protesto filan değil yanlış anlaşılmasın:) 10-15 dk'lık olay için kıyafet, ayakkabı, makyaj, saç, ulaşım bir de üzerine altın masrafı bu ekonomide kaldırabileceğim bir durum olmaktan çıktı maalesef, üzerine de bitmek bilmeyen korona riskini almak...sadece düğünüme gelmiş + altın takmış olanlara daha sonra görüştüğümde taktığı altının dengini elden vermeye çalışıyorum ama. düğünüme gelmemiş veya altın takmamış birinin 10 dakikalık altın toplama merasimine katılmıyorum.

7 ağustos 2021 20:12

2. bu arada biz düğün yapmıştık çooooook seneler önce (2011) güzel bir yerde (evet yaşlıyım artık:)). o zaman düğün için kişi başı 300 TL ödemiştik. çeyrek altın 150 TL idi. düğünlere giderken bunu da göz önünde bulunduruyorum. çünkü yakın aile üyeleri hariç neredeyse kimse doğru düzgün katkıda bulunmamıştı. çift olarak (600 TL masraf) gelip, 50 TL nakit takan vardı...durumu o kadarmış derseniz, bizim durum da bu kadar şu an.

7 ağustos 2021 20:15

3. 2017 de evlendim ben de düğün sevmiyorum.annem babam ve eşim harici bir şey takılmadı doğru düzgün.ailem tüm akrabaların 6. Çocuğuna varana kadar hepsine gittiler altın taktılar.giden altınlar gelmedi akrabadan bile.hatta akrabalar gelmedi sıcak diye skvkskfkd.ki bakın o zaman çeyrek 250 tl var ya da yoktu.esimle bir de kına ve düğün mekanına 6000 e yakın para ödedik.yani gelen nakit de mekan parasını ya çıkarır ya çıkarmaz. Kredi çekip yapmıştık düğünü, şimdiki aklım olsa üstüne koyar balayına yurtdışına giderdim.yani A1 haklı kesin gelir mi düşünün bence.bu arada ben de 10 a yakın arkadaşımın düğününe Türkiye'nin doğusundan batısına kuzeyine güneyine gidip çeyrek takmıştım.1 tanesi bile gelmedi taktiklarimin suslucum.herkes çok meşgul çok yoğun oldu düğün zamanım. Takmayacak insan düğünde de takmıyor yani.

7 ağustos 2021 20:38

4. Ben de düğün sevmiyorum. 1 ay önce sadece nikah yaptım. Destek olmak isteyen bir şekilde oluyor. Benim beklentimin üstünde takı takıldı. Ben de gelen olmaz, takmaz diye düşünüyordum. En azından insan kalabalığı olmadı sadece en yakınlarımız vardı.

7 ağustos 2021 22:01

5. Yav bu ekonomide ailenizin 5-6 sene once taktigi takilar zaten gelmez, max 200 tl takar takan da

7 ağustos 2021 22:06