nolur yardım edin apartmanda kedi besleyen komşu hakkında?

süslüler psikolojik olarak çökmüş durumdayım.öncelikle belirtmek isterim ki hayvanlara zarar vermek isteyen bir insan değilim.onlar da bizler gibi bir can taşıyor ve bu dünya hepimizin bunun bilincindeyim ve yaşam hakkına saygı duyuyorum.linçlememeniz için bu açıklamayı yaptım.problem şu ki bir apartmanda yaşıyorum ve apartmandaki komşulardan biri çok sevdiği için sokaktaki bir kediyi apartmana alıyor ve bakmaya başlıyor kedi haliyle apartmana alışıyor.ben dahil evde yaşayan herkes kediden çok korkuyoruz.çocukluktan kalma travmatik bir fobim var kediye karşı.uzakta olsun bana yanaşmasın amenna ama yakınımda olunca kalp ritmim değişiyor korkuyorum.panik atağım var astım hastasıyım kediyi gördüğüm zaman kriz yaşıyorum nefes almakta zorluk çekiyorum.bu kedinin bir de yavruları var apartmanın içinde ve komşumuz apartman içine et ciğer tarzı şeyler koyarak onları besliyor.sabahın 6sında işe gitmek için evden çıkmamız gerekiyor ancak kedi binada olduğu için korkudan çıkamıyoruz.iki adımlık markete gidemiyoruz kediyle karşılaşmamak için.amaç kediyi beslemek ise sokağa kaldırımlara da mama ve su bırakamaz mıyız?bu konu hakkında kendisini defalarca düzgün bir dille uyarıp hassasiyetimi belirtmeme rağmen ısrarla kediyi binaya sokmaya devam ediyor.kedi artık alışmış kovsak bacadan giriyor veya kendisi kucağında binaya sokuyor.belediyeyi aradım belki yardımcı olurlar diye ama hasta veya yaralı olmadıkları sürece hayvanları almıyorlarmış.ben bu yüzden dışarı çıkamıyorum markete gidip ihtiyaçlarımı bile karşılayamıyorum.çıksam bile evime geri girmiyorum artık aklımı yitireceğim lütfen bir fikir verin.bu konu ile ilgili ne yapabilirim?niyetim kötü değil lütfen yanlış anlamayın hiçbir hayvana zarar gelsin istemiyorum ancak korkum hayatımı bu denli etkileyecek kadar büyük.kime danışmalıyım nereyi aramalıyım bir akıl verin ne olur.

1. Kime danismaliyim nereyi aramalıyım kısmı için cevap veriyorum. Terapist.

10 mayıs 2021 01:42

2. Evine alıp beslesin? Apartmanda Kafasına göre hayvan beslemeye kimsenin hakkı yok ki

10 mayıs 2021 01:43

3. saygısızlık yapmayın lütfen.herkes kucağına alıp sevmek zorunda mı hayvanları ya?korkuyorum işte bunun kafayı yemekle ne alakası var?

10 mayıs 2021 01:43

4. Aynisi bir kac sene once bizim apartmanda oldu. Kedi o kadar alismisti ki pist deyince falan hic kipirdamiyordu yani ayagima surunmeye falan calisiyordu ve ben kafayi yiyordum. Cok buyuk saygisizlik. Apartmanin bahcesine kedi evi yaparsin, sokakta uygun yere mama su koyarsin, alir evinde beslersin hepsine tamamim ama apartman ortak alan ve benim de fobim var. dolayisiyla apartmana alan kadinla en sonunda bas bas bagirarak kavga ettim. Cok istiyorsan evine al diye bagirdim. Gurur duymuyorum kavga ettigim icin ama o zaman ben de seviyorum diye apartmana yilan salayim. Sacmasapan seyler.

10 mayıs 2021 01:44

5. kucağa almak zorunda değilsin al diyen de olmamış ama duran hayvanın yanından geçemiyorsan tedavi görmelisin süslü. kırmak üzmek için söylemiyorum ciddiyim

10 mayıs 2021 01:44

6. Öncelikle yaşam koşullarınızı kötü yönde etkileyen bu fobi için terapi alabilirseniz, sizin için faydalı olacaktır.

Komşunuzun yaptığı hiç etik değil. Durumunuzu belirtmişsiniz, yapması gereken kediyi evine alıp beslemek ya da sokakta beslemek.

Apartman yönetimi varsa konuşun.

En kötü ihtimal belki su tabancası falan alıp direkt kediye sıkmayacak şekilde uzaklaştırmak için kullanabilirsiniz..

10 mayıs 2021 01:45

7. yılanla kediyi aynı kefeye koymak....

10 mayıs 2021 01:45

8. hayvan durmuyor süslüler kapı eşiğimizde duruyor evin kapısına sürtünüyor sesini duyuyorum ve korkudan evimin kapısını bile açamıyorum açınca içeri girmeye yelteniyor.böcekten korkan insanlar var kediden korkuyorum deyince neden bu kadar garipsediniz anlamıyorum.

10 mayıs 2021 01:46

9. komşu ile konuştum ve açıkça korktuğumu belirttim açıklamada da yazdığım gibi.ancak kendisi iletişim kurabileceğim bir insan değil rahatsız olduğumu bile bile bu davranışına sürdürdüğüne göre ben de farklı çözümler aramak zorunda kaldım.

10 mayıs 2021 01:49

10. Kediyle yilani neden ayni kefeye koymuyoruz? Ikisi de hayvan degil mi? Zehirsiz oldugu surece yilanin da bir zarari yok. Fobiyse fobi yani ben de kopekten korkmam bazi insan cok korkar saygi duyarim. Konu kedi oldu mu kutsal kitabina hakaret edilmis gibi triplere girip kafayi yemis falan gibi terbiyesizlesen insanlardan da cok daha akil sagligim yerinde cok sukur.

10 mayıs 2021 01:50