nolur yardım edin dayanamıyorum artık kendimden nefret ediyorum?

merhaba. ben son2 senede aşırı kilo aldım. ince, fit bir görüntüden kiloluya evrildim. covidin etkisi aşırı büyük tabii. evde olmak , haraketsizlik. ama artık giyinmek, dışarı çıkmak istemiyorum. insanların yüzüne bakmaya utanıyoru. yüzümü görmesinler kilolu olduğum için. evet psikolojik olarak sorunlarım var ve bu beni zorluyor. psikologa gidemem malesef.  nolur bana kilo vermem için öneriler verin nolur

1. Youtubedan başlangıç seviyesinde Bi yoga vidosu aç. Koy telefonu karşına. Bakarak yapmaya başla. Neden spor videosu demiyorum çünkü spor videoları yorucu oluyor ve uzun süre kondisyonsuz kalan insanların bıkıp yarıda bırakmasına sebep oluyor. Onun yerine bol bol nefes alıp yavaşça hareket edeceğin bi yoga videosu sana çok iyi gelir. Sıkılıp kendini kötü hissetmezsin. Düzenli devam edersen zamanla ileri seviyelere gelip spordan alacağın verimi yogadan da alabilirsin yani fit olabilirsin. Yoga matın yoksa evde kaymayan bi halı varsa orda yap. Zaten çok zor hareketler yapmayacağın için kayıp düşmezsin.

18 mayıs 2021 22:23

2. Dediğin şeyleri çok iyi anliyorum ayni anda ayni kaderi paylaştik.

Oncelikle derin bir nefes al.

Sana bu kadar berbat, depresif hatta kendini öldürtmeyi hissettiren şeyi sakın unutma ve bu hırsa tutun. Zaten 5 dakika sonra bir şeyin tadı gidiyorsa ömür boyu onu vücudumuzda tutmanın anlamı ne?

Sularına hep limon sık, fazla ac kaldiginda azicik kaya tuzu ye ki elektrolit çalissin. Sabahları elma sirkesi. Her gün yani haftada 5 gün spor yap ama sakın bırakma. Emin ol bir hafta , bir ay iki ay illa ki sen bile değişimi gözlemliyorsun. Bunu yapabileceğini sürekli kendine hatırlat. Her zaman bunu başaracağını düşün. Fazla yemek yiyecek gibi hissedersen eğer kilo verince nasıl hissedeceğini aynada nasıl bir sen göreceğini hayal et. Giymek istediğin kıyafetleri hayal et vede al. Sakın seni tetikleyen yiyecekleri alma ve eve sokma. Örneğin benim için herhangi bir karbonhidrat bu. Bazen ya hep ya hiç dersin. Ben ödem atmak için öncelikle hep su orucu ile başlarim. 2 gun mesela sadece su içtiğim arada maden suyuna limon ve tuz attigim olur ki bağırsaklar boşalsın.

18 mayıs 2021 22:26

3. Süslü çok teşekkür ederim , ben spor zaten yapıyorum ama kilo aldığım dönemde de yapıyordum. Yani spor beni zayıflatmıyor tek başına. cardio/ hiit yapıyorum normalde.

18 mayıs 2021 22:26

4. Anonim 2 çok teşekkür ederim beni motive ettin gerçekten de. Haklısın evet tetikliyor bazı şeyler ve evde kardeşim kendisine aldığı için istemesem de giriyor. Eskiden dayanıyordum ama şuan krizdeymiş gibi yiyorum.

Ama artık gerçekten değişmek istiyorum

18 mayıs 2021 22:28

5. Suslu sana bi sey diyim mi biz 40 sayfa yazsak insanin icindeki o his olmadikca fayda edemiyor ne kadar istesen de bazen salakca bi dilim baklavaya yenilip kendini hayati zindan ediyorsun lutfen her bu istek geldiginde ben seni yenebilirim ben bundan daha gucluyum de ve kendini sev

18 mayıs 2021 22:36

6. Eskiden aglayarak bi seyler yiyip guzel kizlarin resimlerine bakip ölmek isterdim resmen şuan o kadar rahatim ki o kadar uzun sure bunlari yaşadim ki kendimi affettim bizler de o instada mukemmel goruntuyu yaratmaya calisan iluzyonistler kadar güzeliz. Kendine deger vermelisin ki baskalari da sana saygi duysun. Her bir sey yapmadiginda ve yarina biraktiginda hatirla, yarin daha iyi olmayacak. Sadece yarinki senin sirtinda daha fazla yuk binmiş olucak. Bugün yürümezsen yarın koşmak zorunda kalacaksin

18 mayıs 2021 22:38

7. Süslüm çok sevdiğim bir motto var o geldi aklıma. Başlamak için mükemmel olmak zorunda değilsin ama mükemmel olmak için başlamak zorundasın..! Sende öyle düşün ve bir yerden başla.

Beslenmeni düzenleyemiyorsan kalsın, sporuna başla. Ama yaptığım spor ne işe yarayacak ki böyle yedikçe diye düşünme. Belki zayıflatmaz ama ekstra  kilo almamanı sağlar en azından. Bende spor yapmak için hep bahane bulurdum kendime. Matım yok, ağırlığım yok, taytım yok bilmem ne. Şimdi 2 haftadır düzenli egzersiz yapıyorum pijamalarımla ve halının üstünde. Böyle de oluyormuş dörtlük dörtlük olmasına gerek yok bazı şeylerin.  Sporla aram iyi değil yapamam dersen daha az yoran yogayı yapabilirsin, leslieyle yürüyüş yapabilirsin, tibet egzersizlerine başlayabilirsin. yani birşeyler yapmış olmak en azından bir yerden başlamak seni zamanla motive edecektir. Beslenmeni de sonrasında düzene koyarsın. Günde 5 tane abur cubur yiyorsan 4 tane yemeye başla, sonra 3 e düşür misal. Ama beyninden çok kötü besleniyorum fikrini çıkart. Kendine psikolojik savaş açma.

19 mayıs 2021 10:45

8. Size ne kadar teşekkür etsem az. Evet haklısınız insan bazen kendini ufak bir şey yemekle öyle bozuyor ki, ben nasıl irsdesizim diye düşünüyorum sonra.

Çok haklısınız. Psikolojiyi düzeltmeden bunu düzeltmek, kilo vermek çok zor.

Çok teşekkür ederim tekrar, iyi ki varsınız

19 mayıs 2021 14:14