normal insanlar hangi konulardan muhabbet ediyor? iletişim problemleri yaşıyorum, akıcı bir muhabbet kuramıyorum kimseyle?

bazı insanlar görüyorum böyle bakıyorum her konuya diyecek bir lafı var, her şeye yorum yapabiliyor. ben ise çok eziğim ve muhabbet kuramıyorum akıcı bir şekilde. iyice içime kapandım yıllardır. normal insanlar muhabbet ederken nelerden konuşuyor? yardım eder misiniz? kendi derdimi bile düzgün anlatamıyorum. konuya bir başından bir sonundan giriyorum çorba oluyo

1. süslüm biraz sosyal olmak lazım ama sosyallik demek hep kendi dengin insanlarla değil, atıyorum otur kuaföründeki manikürcünle de çene çal mesela.

27 nisan 2020 09:11

2. Yaa kıyamam suslum çok tatlı yazmışsın soruyu. Gerilip daha da düşündükçe sosyal fobi gibi bişi olmuş olabilir, akışına birak muhabbeti, ne konuşuruz diye düşünme etkileşimin tadını çıkarmaya calis. Ortak ilgi alanlari, siyaset, oyun, corona, karşımdaki kişinin dertleri, benim dertlerim, spor, dizi film, geçmiş seyahat öyküleri, gelecek planları benim en çok konuştuğum konular şu sıralar mesela. Havadan sudan konuşmalar da yapmayı seviyorum mesela boş yapmak gibi düşünülebilir ^^

27 nisan 2020 09:38

3. Ben yeni tanışıyorsam eğer onun ilgili olduğu konudan sohbeti ilerletip sonra kendim başlıyorum konuşmaya yani şöyle yapabilirsin öncelikle dinle karşı ilgili olduğunu düşünsün zaten gerisi gelir ☺️

27 nisan 2020 11:14

4. Ben de böyleyim biraz, hele ay ne konusucam deyince iyice batıyo. Ben genelde soru soruyorum, bir şekilde açılıyo sonra. Biraz merak gösterince ve insanlar kendini anlatmayi sevdiği için böyle işe yarıyor

27 nisan 2020 11:39

5. süslüler ya ben de eskiden böyleydim. ne konuşucam şimdi diye düşünür gerilirdim sonra gerçekten saldım. herkesin her konuda söyleyecek o kadar çok şeyi var ki ben artık insanların konuştukları konulardan, konuşma şekillerinden, tafralarından vs. çok yoruldum ve sohbet etmemeyi tercih ediyorum. genelde dinleyen ve kafa sallayan taraf oluyorum. karşımdaki insanlar pasif olduğumu düşünüyor ama ben o sırada karşımdakini çok güzel gözlemleme fırsatı buluyorum. tabii ki sohbetin akıp gittiği insanlar oluyor elektrik tutmasıyla alakalı onlarla hiç düşünmeden konuşabiliyorum rahat rahat ama çoğu insan öyle egolarının kölesi olmuş ki bir yerden sonra sohbetleri hep “ben, ben, ben, benim dertlerim, benim sevgilim, benim işim, benim ailem” şeklinde ilerleten ve karşısındakine bir “peki sen nasılsın?” demeyen insanları gördükçe güzel çenemi yormaya değmeyeceğini düşünmeye başladım. ve çok huzurluyum.

27 nisan 2020 12:17

6. siyasetten anlamıyorum, kitap okumuyorum böyle cahil cühelanın tekiyim. millet böyle gittiği mekanlardan bahsediyo, ne bileyim ordan burdan ama ben hiçbirini bilmiyorum ve iletişim kurmuyorum genelde kimseyle. insanlar kendilerini anlatmayı seviyor biliyosunuz, soru soruyorum ikili iletişimde, karşımdaki anlatıyor falan zaman geçiyor ama bana konuşma sırası gelince anlatacak hiçbir şeyim yok. üzülüyorum çok.

27 nisan 2020 15:47

7. @anonim 4 biz konuşmadığımız için insanlar habire kendilerini anlatıyor. aslında biz de konuşsak , onlar susar ya. ama dediğin gibi ayar oluyorum öyle tiplere ben de.

27 nisan 2020 15:48

8. @lumpy space princess aynenn. ben de geriliyorum çok böyle bi de suratım sinirli hale geliyor benim. ikili iletişimde soru soruyorum ama başka insanlar varken soru sormuyorum genelde. o kadar pasifim ki.

27 nisan 2020 15:52

9. Bence kendinize ilgi alanları yaratmalısınız, ben de sizin gibiydim. Kendimi piyanoya, kitaba, dizi filme (özellikle çok konuşulan, muhabetti sık dönen) verdim ve artık daha iyi durumdayım. Ortak ilgi alanlarimin olduğu insanlarla çok güzel konuşabiliyorum. Bence deneyin

28 nisan 2020 14:31