okul oncesi ogretmenligi okuyan var mi?

varsa cok zahmetli bi bolum diyorlar dogru mu? cok fazla oyuncak vs yaptiriliyormus ve staj yapan calisan varsa biraz anlatabilir mi tum gun cocuklarla olmak nasil, tuvalet mide bulantisi durumlarinda ne yapiyorsunuz?

1. Bunlara takılıyosan gitme

4 ağustos 2020 17:24

2. Zahmetli değil bence diğer bölümlere göre. Aksine sınavları dersleri basit. Oyuncak materyal vs yapıyoruz ama tüm bölümler kendi branşıyla alakalı materyal yapıyordu. özel eğitim de, sosyal de fen de matematik de...

Zorluğuna gelirsek ben staj yaparken her çıktığımda başım ağrıyordu ama şimdi 3.yılım bitti ve alıştım tabii. Belli bir yerden sonra sınıfta oluşan doğal gürültüye alışıyorsunuz ve ya duyarsızlaşıyorsunuz. Yine de bölümle ilgili söyleyeceğim en önemli şey sevgi. Sevgi olmadan asla olmuyor. Ben hep eğitim vermek için sevgiye ihtiyaç yok derdim ama kesinlikle öyle değil. Benim görev yaptığım yerde yardımcı personel yok. Temizliğin çoğunu ben yapıyorum. Tabii tuvalet temizliğini değil. Tuvalet eğitimi olmayan çocukları göndermiyorlar. Sınıfın ortasında kusan çocuk da oldu işeyen de. Ama büyük bir rahatsızlık hissetmedim onlar daha çocuk olur böyle şeyler. Ve bölümde en önemlisi sabır. Gerçekten sabırlı biri olmalısınız bence. Onun dışında ben mesleğimi de çocukları da seviyorum. Çocuklar sınıftan mutlu ayrıldığında ya da ertesi gün bana sarıldıklarında istediğim mesleki doyumu alıyorum.

4 ağustos 2020 17:25

3. Cok tatlisin anonim 2 cok cok tesekkur ederim cevabin icin ♡♡

4 ağustos 2020 17:45

4. Rica ederim ❤️

4 ağustos 2020 17:55

5. Oyuncak yaptırma vs diğer bölümlerde de var, oyun şarkı falan tasarlıyoruz. Çok da zor değil ama üretkenlik konusunda zayıf arkadaşlarım zorlanmıştı. Tuvalet vs de bence alışılıyor, onu kendin daha iyi değerlendirirsin. Başka branştayım ama afedersin derste çocuğun burnu bir akıyor bir akıyor, sakince peçete uzatıp yıka da gel oğlum demek gerekiyor alıştım :)

4 ağustos 2020 18:25

6. Okuması çok zor olan üniversiteler var dokuz Eylül  gibi mesela. Birçok yerde gayet kolay yata yata mezun oldum ben.. oyuncak değil materyal yapıyorsun, bunu eğitim fakültesinin her bölümünde yapacaksın. Materyal tasarımı öğretmenlik bölümlerinde ortak derstir. O da zor falan değil.

Asıl zor olan 20 küsür çocukla bir odada tuvalete bile gitmeden 5 saat kalmak, tabi 5 saat devlet için geçerli atanamazsan çok daha fazla :) sabır işidir anasınıfı öğretmeni olmak herkesin yapabileceği bir şey değil sinirlerinin ve sabrının çok sağlam olması gerekir.

Tuvaletini kaçırdığında, kustuğunda çalışan hizmetlilere gönderiyorum ben. O da yoksa annelerini arıyorum gelip alıyorlar. Şimdiye kaar hiç kusmuk falan temizlemedim, öyle iğrenç bir yanı yok yani..

4 ağustos 2020 19:48

7. Süslü soruna kaynak yapmış gibi olacağım kusura bakma lütfen.

Kızlar peki mezun olur olmaz iş bulabildiniz mi? Ve sınıf yönetimi konusunda sıkıntı yaşayanlara ne önerirsiniz? Sınıf yönetimi dersimize sınıf öğretmenliği bölümünden hoca giriyordu. Bize okul öncesine dair sınıf yönetimi değil resmen ortaokul düzeyinde falan sınıf yönetimi dersi verdiler (sıra düzeni, sınav için en iyi düzen? ışıklandırma vs gibi okul öncesinde yönetimle çok da ilgili olmayan şeyler). Bu yüzden stajda da çoğu arkadaşımızla beraber zorlandık sınıf yönetiminde :( tecrübelerinizi öğrenmek beni çok mutlu eder.

5 ağustos 2020 02:10

8. Okuması çok basitti, meslekte çalışmak çok zor. Okuldan eve gidince TV sesine bile hassas olmaya başlıyorsun

5 ağustos 2020 06:54