olumlu geçen iş görüşmesi fakat henüz geri dönüş yapılmaması :( ?

merhaba süslüler çook moralim bozuk çook :( yaklaşık 1 ay önce (hatta tarih de vereyim ilk firmayla görüşmem 2 ekim, diğer firmayla ise 4 ekim) görüşmeler yaptım. 2 ekimde yaptığım görüşme gayet olumlu geçmişti çaylar kişisel hayatla ilgili sohbetler vs. vs. annemle babamın ne iş yaptığına kadar sordular, zaten pek kurumsal bir firma değildi :d görüşmenin sonunda bir tane projeden haber beklediklerini eğer o proje gerçekleşirse 10 kişiye yakın personeli işe alacaklarını söylediler. öyle bir durumda seninle kesin iletişime geçeriz dediler ve mülakat bitti. diğer firmayla görüşmem ise diğeri gibi kesin konuşmasam da fena değildi. mesleğimle ilgili yaptığım kişisel çalışmalarımı çok beğendiklerini söylediler vs. vs. fakat daha kurumsal bir firmaydı bu sebeple daha çok talep olduğunu düşünüyorum şansım daha az olabilir. ay neyse süslüler çok uzattım kısacası iki mülakatımın da kötü geçtiğini düşünmüyorum hatta bir tanesi cidden çok iyi geçti fakat 1 ay olmak üzere hala bir geri dönüş alamadım :( referanslarıma kadar istediler, ev adresimi ulaşımımın nasıl sağlanacağına kadar sordular iki mülakatta da, fakat gel gelelim ses seda yok. iş güç sahibi süslüler siz görüşmelerden sonra çat diye işe girdiniz mi sabırlı mı olmak lazım bu süreçte?

1. hayır sanki çok mu zor olumsuzsa da "kusura bakmayın biz başkasıyla anlaştık ilginize çok teşekkürler" diye aramak veya mail atmak... gerçekten IK departmanlarından nefret ettim şu süreçte.. geçen hafta aradım yüzümü kızartıp, kibarca olup olmadığını sordum, hala değerlendirme devam ediyor dediler fakat dün baktım ilanları kapatmışlar ikisi de :( bir arkadaşımla konuştum çalıştığı yer kendisine 1 ay içinde dönüş yapmış benim 1 ay olmak üzere ciddi ciddi. olumlu geçtiği için kesin gözüyle bakıyordum bu sebeple aşırı büyük hayal kırıklığı yaşıyorum :(

31 ekim 2019 02:45

2. geçen hafta aradım süslü geçen perşembe günü hatta. "hala değerlendirme aşamasında henüz kimseyi almadık" dediler. ayrıca sözde kurumsal geçinen firmaların olumsuz bile olsa hiçbir şekilde geri dönüş yapmaması saygısızlık bence. aramayı geçtim, uyduruktan hazır bir mail atmak bu kadar zor değil.

31 ekim 2019 02:57

3. 50'den fazla mülakata gitmiş birisiyim. Öncelikle sakin olun. Yani umudunuzu kırmak istemem ama ulaşım koşullarınızı veya ailenizle mi yaşadığınızı, ailenizin mesleğini sormaları özellikle yeni mezunsanız normal. Ben eğitim mezunuyum. Sordular genelde. Sormayan kurumlar da oldu ama sorulması sizi bu kadar heyecanlandırmasın.

Mevzu mühendislik gibi alanlarda farklıdır belki.

Ulaşım özellikle çok rutin bir soru haline geliyor büyük şehirlerde. Servis yoksa özellikle. Aracınız var mı kendi aracınızla mı geleceksiniz, ulaşımı nasıl yapıyorsunuz diye sorarlar.

Bu arada ilan kapandıysa yarın veya sonraki gün arayın. İsim vermenize bile gerek yok. Genelde talep etmezler özellikle büyük firmalar. Sonuçlanıp sonuçlanmadığını sorun. Takip etmeniz eksi değil artı puandır isminizi öğrenmek isterlerse. Takip ettiğinizi, bu işi almak istediğinizi gösterir.

31 ekim 2019 03:06

4. evet süslü heyecanımdan da anladığın üzere yeni mezunum kdfkdjkdjfkd yani cidden özellikle ilk görüştüğüm yer gerçekten olumlu geçmişti. portfolyo hazırlanıyor mesleğimde ve hazırladığım portfolyoyu cidden çok beğendiklerini söylediler ve böyle özenerek hazırladığım için teşekkür etti iki firma da. o yüzden ikisinden biri mutlaka olur diye düşünmüştüm :(

geçen hafta aradığım için, yakın çevrem "sakın bir daha arama artık çok itici durur" falan dediler, o yüzden pek darlıyor gibi olmak istemiyorum.

acaba yakın arkadaşlarımdan birini sanki işe girmek istiyormuş gibi arattırıp ne durumda olduğunu mu öğrensem :d eğer birini aldılarsa haberim olur da yoluma bakarım en azından.. öyle bir noktadayım ki olumsuz olsa bile sevinicem çünkü bu belirsizlik durumu çok daha can sıkıcıymış..

31 ekim 2019 03:15

5. Süslü umudunuzu kırmak istemem ama sordukları sorulara çok anlam yüklemeyin.genelde sorulan klasik sorular bunlar.bende 2 yıldır iş arıyorum ve bir sürü mülakata gittim.bu soruları genelde banada sordular.umarım olumlu sonuç alırsınız.

31 ekim 2019 11:31

6. süslüler merhaba bir güncelleme paylaşayım dedim. sonunda bir yer geri dönüş yaptı daha küçük olan ofis. pazartesi başlıyorum sizlere yazmam uğur getirdi herhalde :d cevap veren herkese de teşekkür ederim çoook :*

6 kasım 2019 21:59