ozel hastane gebelik testi sgk kaydına gecme?

merhaba ozel bi tip merkezini aradim , gebelik testi icin kimlik numarami vermeden yapilabilir mi diye ,ozel giris acilarak ucretli test olabileceğimi soylediler. emin olamadim. daha once başına gelen var mi? ozel hastanede bu sekilde yaptirtik ve pozitif cikti diyelim. aile hekimi gorebiliyor mu ?

1. e-nabız'dan doktorların neleri görüp göremeyeceğini seçebiliyor olmanız lazım.

15 şubat 2021 20:13

2. umarsızca fikfik.

15 şubat 2021 20:25

3. ben bunu doktorun kendi muayenehanesinde yaptırmıştım. hiçkimse görmesin kaygınız varsa bu tarz klinikleri araştırın. test için gittiğimde sadece adımı ve doğum yılımı sordular. kimliğimi ya da başka herhangi bi bilgimi vermedim.

15 şubat 2021 20:37

4. E nabızda; bu işlemi gizle gibi bir seçenek var. Ama aile hekiminin ekranında çıkar mı bilmem.  Belki sadece kadın doğum muayene olarak gözükür işlem. Testler bazen e nabıza yansımıyor.

15 şubat 2021 21:30

5. Artı bir de gebe olanların bilgisi aile hekimine gidiyor her şekilde. Çünkü aşı takibi vs durumu var. Ordan testi gizleseniz de sanırım pozitifse bilgileri olabilir.

15 şubat 2021 21:32

6. A4 haklı pozitifse sisteme hamile diye düşersiniz. Ben geçenlerde sağlık ocağı değiştirdim doktora ilk defa ilaç yazdırmaya gittiğimde ebe hanıma bi uğrayın dedi. Uğradım sonra kadın 18 ile bilmem kaç yaş arası kadınları biz takip ediyoruz ileride hamile kaldığınızda falan sürekli sizinle irtibat halinde olacağız diye zırvaladı. Birkaç form doldurtacaktı işim var dedim kaçtım. Daha evli değilim cinsel hayatım da aktif değil ne diyor bu bee dedim. Büyük bi şehirdeyseniz özel bi doktora test yaptırın biraz pahalı olur ama gizli kalır.

15 şubat 2021 21:43

7. Özel labaratuvarda sadece adınızı ve doğum yılınızı vererek test yaptırabilirsiniz. Hatta kimliğe bakmadıkları için fake bi isim bile verebilirsiniz. Hiçbir bilgi ellerinde olmadığı için pozitif çıksa bile aile hekimine bilgi verilmez kanaatindeyim.

15 şubat 2021 22:42

8. Cok kucuk bir ildeyim malesef. Ozel labaratuvar yok ama ozel bir kadin dogumcu var muayenesi yani onu da arayayim . Tesekkur ederim cevaplar ve oneriler icin susluler.

16 şubat 2021 00:46