paketli gıda tüketmeme olayı, bu hayat böyle mi olur?

diyetteyim vermem gereken 6-7 kilom var. bu paketli gıdalardan uzak duruyorum, şeker tüketmiyorum falan böyle hayat mı olur? şimdi diceksiniz asıl rafine şeker kullanarak hayat mı olur ama yani ben tatlısız şekersiz hayat düşünemiyorum ya :( mesela 4 gündür düzgün beslendim bugün artık krize girdim resmen bi paket bisküvi, sayısız cevzli sucuk yedim. sizde durumlar nasıl

1. Başta gerçekten çok zor süslü. Ama paketli gıdaları bırakmak sadece kilo verme değil sağlık açısından da çok önemli. Bu tarz değişimlerde hep 21 günün öneminden bahsederler bir şeye 21 gün dayanırsanız alışkanlık olurmuş bir daha da canınız istemezmiş. Ben de 3 yıl önce okulda hep aynı bisküviyi yiyordum her gün her gün. Daha sonra öyle bir nefret ettim ki çok yediğim için. Şu an sadece nadiren birkaç parça çikolata yerim mesela

3 şubat 2019 20:28

2. Bir yıldan beri şekersiz besleniyorum. Hiç krize girmedim. Ben meğer çikolata sevmiyormuşum bunu anladım. Regl zamanı bile aklıma gelmiyor.

Diyete başladıktan sonra faydasını gördüm. Bel bölgem bir anda inceldi.

Kendinizi şekersiz, paketsiz beslenicem diye kodlarsanız daha çok canınız ister.

3 şubat 2019 20:30

3. Süslü benim de 10 kilo falan var vermem gereken. 2 haftadır diyetteyim canım çok isterse 1 parça koparıp yiyorum ama öğle vakti oluyor o da. 2 haftada su içerek, paketli gıdaları bırakarak ve sadece kahvaltıda 1 dilim ekmek yiyerek 2.5 kilo verdim. Ödemimi attım resmen tabi ki günde 3 litre de su içiyorum. Vazgeçme. Yesen bile devam et diyete bozuldu gitti diye düşünme dengele:)

3 şubat 2019 20:34

4. ben nestle yüzde 82 bitter yiyorum bir kare. bir parçasındaki şeker oranı düşük. doğru hesaplıyor isem yarım küp şeker ediyor o da 0.5 gr. onun dışında doğrudan şekerli bir şey tüketmiyorum. bana yetiyor ve inanır mısınız ben de akla hayale gelebilecek her türlü şekerli şeyleri severim, bunu yapmadan önce neredeyse her gün bir tatlı yapıyordum, yapmayı da yemeyi de çok sevdiğimden. ama bir kare de yetiyor garip şekilde. kahvenin yanında yiyorum.

ama hayat boyu sürdürmek zor gerçekten, yani ben daha önce de yaptım şekersiz 21 gün vs. ama ucunu kaçırınca gitti. 1 sene yapan anonime çok özendim maşallah ya. ben bu kadar uzun süre yapamazdım.

3 şubat 2019 21:25

5. Dilimizin tat dokusu 7 günde bir yenilenir. Psikolojik olarak bunu bilerek kendinizi ikna edebilirsiniz. Paletli gıdalar fruktoz şurubu içerir ve fruktoz sindilirmez hepsi vücuttan da atılmaz karaciğerde sağlanmaya sebep olur. Meyve fruktozu 15 grama kadardı sanıyorum tolere edilebilir(tam mekanizmayı su an bilmiyorum) bir porsiyon kadar meyve tuketebilirsiniz. Olaya sadece kilo olarak degil ilerideki sağlığınız olarak bakın.karaciğer vucuttaki en onemli dort organdan biri görevlerini okuyabilirsiniz. Daha bagirsaklara verdigi zararlari var fruktozun gelelim her yerden yeterince aldığımız bi de ekstra paketli gıdalardan aldığınız glutene... Normalde bile almamız gereken besinlerden biri ve sindirilsede bu sureçte bagırsaklarsan geçerken orada pek cok zarara yol açar.işin bi de laktoz kısmı var laktoz sindirilemediginden bunun da pek çokca zararı var. Sarişın renkli gozlu bir birey değilseniz süt tüketmeniz de saglikli değil zaten hazir pek cok şeyler siz laktoz da alıyorsunuz. Kilo verme surecinde karacigerinize binen yükü hafifletmeniz lazım bu sebepli akşama yediden sonra yemek yemeyebilirsiniz ki organınızın maximum calisma saatinde dinlenebilsin.

Şimdi kilo probleminden başka bir sıkıntınız olmayabilir ki kilo da organların çalısmasını bozar veya zaten şu anda bu bozukluğa sahipsiniz belki de ki kilo problemi yaşıyorsunuz.genetik olarak yatkinlik aldığımız pek çok hastalık bile sizin sağlıklı beslenmenize bağlı olarak oluşuyor.

Bütün bu süreçleri araştırırsanız bilinçli olarak yanlış beslenme seçimleri yapmaya zararlı şeyleri sürekli olarak yemeye vicdanınız dayanamıyor zaten. Sevgiler💕

3 şubat 2019 21:28

6. yedigimiz seylerin ne kadar cop oldugunu gormeniz lazim. nefret ediyosunuz bi sure sonra ve vucuduma bunu yapmamaliyim diye sartlaniyosunuz. caniniz da istemiyo boylece. melynutty hesabini takip edebilirsiniz instada. onun yulaf tarifi cok guzel mesela. cikolata da var. caniniz tatli cekiyorsa alternatifler olusturun.:)

3 şubat 2019 22:22