pinkperi butik yeni adıyla bensu buyruk adlı firma 185₺ kargo parası tırtıkladı?

süslüler bunca zaman ödediğim kargo ücretinin iade edilmemesini anlamıştım ama hiç üstüne iade paramdan da iade kargo alındığını görmedim. 85₺ alışveriş yaparken ödediğim kargo parasının üstüne dandik ürünlerini iade ederken de 100₺ kargo ücreti iade paramdan kestiler. birine sadaka olarak versem daha iyiydi cidden 1000 ödeyip 800 anca aldım. bu yasal mı ya nasıl bir saçmalık haline gelmeye başladı bu online alışveriş

1. 90 lira ürünü satın alırken kargo ödemişsin, 90 lira da iade ederken. garip bir durum yok yasal olan bu. sadece trendyol vb gibi büyük pazaryerleri satışlar düşmesin diye satıcılara iade kargosunu müşteri adına ücretsiz yapmayı zorunlu tutuyor. adil bir şey değil. senin almadığın üründen kargo ücreti kesilse adam hiç para kazanmadan sırf kargo ücretlerini cebinden ödediği için -180₺ye düşüyor. küçük işletmeler için sürdürülebilir bir şey değil. günde 10 satış yapsa 10'u da iade dönse adam durduk yere -1800₺ya düşüyor. kargo hizmetini sen aldıysan, kargo evine kadar teslim edildiyse ve sonra sırf beğenmedin diye alışverişten vazgeçtiysen kargoyu senin ödemenden doğal bir şey yok. kargo ödemek istemiyorsanız alışverişlerinizi trendyoldan hepsiburadadan falan yapın veya bu riski göz önünde bulundurun

27 kasım 2024 16:14

2. bir kargoyu ben karşılıyorsam diğerini de onlar karşılayabilir her şeyi iade ettiği için alıcıya yüklemenin ne bir anlamı ne de etik bir durumu var. sonuçta online ortamda görüp alıyorum, dokunup nasıl olduğunu bilmediğim bir ürünü sırf beğenmeyip iade etmek gibi tabi bir şansım olacak. ki dokunup aldığım ürünü bile iade etme şansım varken, neden görmeden aldığım şeyi sırf beğenmedim diye yollarken bütün ücretleri benim karşılamam gerekiyor? altı kocaman gelen triko bir şeyi terzide yaptıramadığım için 185₺ ödemeyi etik bulmuyorum bulmayacağım. bir nevi kör alış yaptığım şeyde alıcı olarak benim de bazı haklarım olmalı. satıcı kaybetmesin ama alıcı kaybetsin sizin bakış açınıza göre.

27 kasım 2024 16:31

3. ayrıca 85₺ alırken ödedim, 100₺ verirken. tutarlar da uyuşmuyor. kimse gibi yerimde oturup sadece alıcı zarara girsin uğraşmayalım diye de bakamam.

27 kasım 2024 16:31

4. haklısın müşteri için can sıkıcı bir durum ama küçük butiklerden alışveriş yaparken bu risk hep var. dediğin yeri bilmiyorum bir daha alışveriş yapmadan önce satıcıya iade koşullarını sorarak kendini garantiye alabilirsin. veya butiğin bir pazaryeri sitesinde satışı varsa direkt oradan da alabilirsin. yasal olmayan bir şey yok çünkü

27 kasım 2024 16:38

5. yasal olup olmadığını bilmiyordum tam olarak öğrenmek amaçlı yazdım çünkü daha önce kendi sitesinden aldığım markalarda bunu hiç yaşamamıştım, yasalsa da gerçekten saçma. sadece tek tarafı kargo masrafı altında bırakmaktan başka bir şey değil. bir daha uygulamadan dahi olsa butik tercih edeceğimi sanmıyorum ama yaşayarak öğrenmek gerekmiş.

27 kasım 2024 16:42

6. e o zaman gidip görerek alın. siz beğenmediniz diye niye cebinden kargo ödesin ya delirdiniz iyice bi de etik değil demiş :D

27 kasım 2024 16:51

7. abla giderek alacak olsak adam işini yapamaz mağazaları yok çünkü :d ben kargo masrafına giriyorsam o da girecek, hem üründen kar et hem tek bir kargoyu bile karşılama. bir zeki sensin bravo

27 kasım 2024 16:54

8. üşenmedim girdim baktım siteye, iade ve değişim koşullarını okudum. orada masrafların alıcıya ait olduğunu belirtmişler zaten. bir zahmet alışveriş yapmadan önce okusaydın o zaman. her şeyi bu kadar biliyorsun ama tüketici olarak sorumluluklarının bilincinde değilsin :D

27 kasım 2024 16:55

9. evet o da benim hatam, kötü bir ürün gelme ihtimalini de düşünüp okumam gerekti. hatta direkt almamam gerekti 🙏🙏

27 kasım 2024 16:59

10. Geçen sene mi ne çıktı bu kanun artık firmalar iade edilen üründen kargo parası kesebiliyor o yüzden bilindik markalar ücretsiz iade diye ana ekrana kocaman yazıyor.

27 kasım 2024 17:26